Sistemi aldım geriye monitör kaldı. FPS oyunları ağırlıklı olarak kullanacağım, tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bu ikisi arasından hangisi daha iyidir?
Lenovo modelde tilt, sağa sola yukarı aşağı dönüş ve pivot özelliği varken AOC sabit ayak sadece tilt hareketi yapar yani boynunu büküp kaldırmak. AOC sRGB %129 yazarken Lenovo sRGB %99 yazmış. AOC modelde kutudan DP + HDMI kablosu çıkarken Lenovo modelde kutudan sadece HDMI kablosu çıkıyor. Aradaki fiyat farkı ile çok rahat DP kablosu alınır. Ayrıca oyuncu için monitörün hareket kabiliyeti önemli. Bence Lenovo model ama modellerin tam specs sayfalarına bir de sen bakmak istersen Lenovo burada AOC burada.
Altını doldur hocam. Kuşlar mı söyledi sana AOC daha iyi diye? Bizim bilmediğimiz bir detay biliyorsan bizi de bilgilendir. Bana göre monitörün masaya koyduğun şekliyle kazık gibi hareketsiz durması oyuncu adamın konforunu düşürür o sebeple Lenovo öne çıkıyor.AOC daha iyi.
Kağıt üstü verilere göre monitör kıyaslaması yapılmaz. 24g42e, R24E'den daha iyi bir model.
Vesa monitor kolu alır çözer, basit bir iş. Sırf biraz daha ergonomik bir monitör diye daha kötü monitörü mü alsın? Ben kaynak vereyim, sorun değil. Fakat kağıt üstü verilere göre monitör kıyaslıyorsun, bu çok yanlış. Panel piyangosu diye bir olay var, bilmiyorum biliyor musun.Altını doldur hocam. Kuşlar mı söyledi sana AOC daha iyi diye? Bizim bilmediğimiz bir detay biliyorsan bizi de bilgilendir. Bana göre monitörün masaya koyduğun şekliyle kazık gibi hareketsiz durması oyuncu adamın konforunu düşürür o sebeple Lenovo öne çıkıyor.
Bu paylaşımlardan ve panel piyangosu meselesinden haberim yoktu. Haklısın, AOC daha iyi 237cd kabul edilebilir değil. Ancak baştan bunları koysaydın keşke öbür türlü desteksiz atıyormuş gibi duruyor. Hayırlı forumlar.Vesa monitor kolu alır çözer, basit bir iş. Sırf biraz daha ergonomik bir monitör diye daha kötü monitörü mü alsın? Ben kaynak vereyim, sorun değil. Fakat kağıt üstü verilere göre monitör kıyaslıyorsun, bu çok yanlış. Panel piyangosu diye bir olay var, bilmiyorum biliyor musun.
Kontrast
Kontrast oranı efsane. Kontrast oranı 1500:1 çıkmış, ortalama olarak IPS paneller 1000:1 civarı kontrast sunar. Mesela bu bütçelerdeki rakibi MAG256F 1100:1 civarı kontrast oranına sahip.
Parlaklık...
- 2254
- 2025 alınır mı alınır mı? aoc model
- Forum: Monitörler ve Görüntüleme Aygıtları
İkisinin test sonucunu @2254 hocam paylaşmış. Apaçık ortada 24g42e'nin daha iyi bir model olduğu. Konu sahibi güneş alan bir odada oturuyorsa r24e işkence çektirir.Parlaklık
Maksimum parlak 237CD ölçülmüş, berbat bir değer. OLED monitör olmadığı sürece bu kadar düşük parlaklık kabul edilemez.
Kontrast
Kontrastı gayet iyi. Ortalama IPS Kontrast'ı 1000:1 iken bu monitör 1236:1 ölçülmüş.
Renk Sıcaklığı
Renk sıcaklığı 7000k ölçülmüş, yani mavimsi tonlamaya sahip.
![]()
Renk Doğruluğu
Monitörün renk doğruluğu 1.49 Delta e çıkmış. Gayet iyi ama, bazı renkler hala 2'nin üstünde. Aynı monitörden 10 tane alsanız...
- 2254
- alınır mı alınır mı? legion lenovo
- Forum: Monitörler ve Görüntüleme Aygıtları
Buyur, altını doldurdum. Epey gibi sadece kağıt üstü verileri yazıp geçen tarikatçı siteside değil ayrıca. Tüm Dünya'da bilinen, profesyonel cihazlarla test yapan siteler bunlar.