Vesa monitor kolu alır çözer, basit bir iş. Sırf biraz daha ergonomik bir monitör diye daha kötü monitörü mü alsın? Ben kaynak vereyim, sorun değil. Fakat kağıt üstü verilere göre monitör kıyaslıyorsun, bu çok yanlış. Panel piyangosu diye bir olay var, bilmiyorum biliyor musun.
Kontrast
Kontrast oranı efsane. Kontrast oranı 1500:1 çıkmış, ortalama olarak IPS paneller 1000:1 civarı kontrast sunar. Mesela bu bütçelerdeki rakibi MAG256F 1100:1 civarı kontrast oranına sahip.
Parlaklık...
Parlaklık
Maksimum parlak 237CD ölçülmüş, berbat bir değer. OLED monitör olmadığı sürece bu kadar düşük parlaklık kabul edilemez.
Kontrast
Kontrastı gayet iyi. Ortalama IPS Kontrast'ı 1000:1 iken bu monitör 1236:1 ölçülmüş.
Renk Sıcaklığı
Renk sıcaklığı 7000k ölçülmüş, yani mavimsi tonlamaya sahip.
Renk Doğruluğu
Monitörün renk doğruluğu 1.49 Delta e çıkmış. Gayet iyi ama, bazı renkler hala 2'nin üstünde. Aynı monitörden 10 tane alsanız...
İkisinin test sonucunu
@2254 hocam paylaşmış. Apaçık ortada 24g42e'nin daha iyi bir model olduğu. Konu sahibi güneş alan bir odada oturuyorsa r24e işkence çektirir.
Buyur, altını doldurdum. Epey gibi sadece kağıt üstü verileri yazıp geçen tarikatçı siteside değil ayrıca. Tüm Dünya'da bilinen, profesyonel cihazlarla test yapan siteler bunlar.