Merhabalar, RX 5700 ve Ryzen 5 5600, Gigabyte B450M S2H’li bir bilgisayarım var. Kasam Corsair Spec 05. Bir sıvı soğutma ve fan takviyesi yapmak istiyorum fakat nerede okusam bu kasaya bir yükseltme yapmamam gerektiği yazıyor. Sizce ne yapmak mantıklı olur? Kasalara bakıyorum, karar vermek çok zor geliyor. Sade bir kasa istiyorum ama çok seçenek yok gibi.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 4.000 TL
Merhabalar, RX 5700 ve Ryzen 5 5600, Gigabyte B450M S2H’li bir bilgisayarım var. Kasam Corsair Spec 05. Bir sıvı soğutma ve fan takviyesi yapmak istiyorum fakat nerede okusam bu kasaya bir yükseltme yapmamam gerektiği yazıyor. Sizce ne yapmak mantıklı olur? Kasalara bakıyorum, karar vermek çok zor geliyor. Sade bir kasa istiyorum ama çok seçenek yok gibi.
PSU nedir? Eğer iyi bir şey değilse PSU'lu bir kasa almak daha mantıklı olur.
Takıcağınız sıvı soğutma kaç mm? R5 5600'ü hava soğutmalar da tutar.
P500C, D501A, D502A, Ponos Ultra, CMT318, VG4202FL, İnventus üzerinden VG4202FLA, CMT218 ve Lian Li Vector 100R'ye bakabilirsiniz yine.
corsair vs550 psum var ddr5e geçmek istiyorum ilerleyen zamanda hazırlık olsun şimdiden diye almak istiyorum aslında yoksa snowman t6 kullanıyorum menunumPSU nedir? Eğer iyi bir şey değilse PSU'lu bir kasa almak daha mantıklı olur.
Takıcağınız sıvı soğutma kaç mm? R5 5600'ü hava soğutmalar da tutar.
P500C, D501A, D502A, Ponos Ultra, CMT318, VG4202FL, İnventus üzerinden VG4202FLA, CMT218 ve Lian Li Vector 100R'ye bakabilirsiniz yine.
corsair vs550 psum var ddr5e geçmek istiyorum ilerleyen zamanda hazırlık olsun şimdiden diye almak istiyorum aslında yoksa snowman t6 kullanıyorum menunum
Güncel bir sistem emanet etmezdim o PSU'ya. Yakın zamanda upgrade etmeyecekseniz kalabilir.
Aynı şekilde soğutucu da upgrade edilene kadar kalabilir. Geçeceğiniz işlemciye göre seçim yaparsınız.
o zaman kasa ne önerirsinizGüncel bir sistem emanet etmezdim o PSU'ya. Yakın zamanda upgrade etmeyecekseniz kalabilir.
Aynı şekilde soğutucu da upgrade edilene kadar kalabilir. Geçeceğiniz işlemciye göre seçim yaparsınız.
Yakın zamanda upgrade etmeyecekseniz üstte yazdıklarımdan birini alabilirsiniz.
Ek olarak hangi parçalara geçiceğinizi bilmeden yorum yapmak doğru olmaz.
Bu sebeple üstteki kasaların GPU desteği +360mm ve CPU fan yüksekliği de +162mm.
6-7 ay içinde geçmiş olurum muhtemelen parça parça alacağım ekran kartından başlayıp diğerlerine tam geçicem 5060 veya 5060ti 7500f li bir sistem kurmayı düşünüyorumYakın zamanda upgrade etmeyecekseniz üstte yazdıklarımdan birini alabilirsiniz.
Ek olarak hangi parçalara geçiceğinizi bilmeden yorum yapmak doğru olmaz.
Bu sebeple üstteki kasaların GPU desteği +360mm ve CPU fan yüksekliği de +162mm.
6-7 ay içinde geçmiş olurum muhtemelen parça parça alacağım ekran kartından başlayıp diğerlerine tam geçicem 5060 veya 5060ti 7500f li bir sistem kurmayı düşünüyorum
Şu anki soğutucunuz R5 7500F'i tutar yüksek ihtimalle, throttle yemez.
Kaliteli bir macun veya pad ile kullanın yeterli.
RTX 5060 veya RTX 5060 Ti almanızı önermem CUDA çekirdeği lazım değilse. Çünkü hem 8GB hem de 16GB varyasyonları overpriced.
bu parçalarla üstteki kasalar iyi olur mu ve ekran kartı ne önerirsiniz?Şu anki soğutucunuz R5 7500F'i tutar yüksek ihtimalle, throttle yemez.
Kaliteli bir macun veya pad ile kullanın yeterli.
RTX 5060 veya RTX 5060 Ti almanızı önermem CUDA çekirdeği lazım değilse. Çünkü hem 8GB hem de 16GB varyasyonları overpriced.
bu parçalarla üstteki kasalar iyi olur mu ve ekran kartı ne önerirsiniz?
Kasalar büyük, anakartınız vs. küçük görünür biraz. Görünüşü değerlendirmek size kalmış.
mATX bir kasa iseterseniz A21 Plus bakılabilir. Ancak mATX anakarttan daha büyük bir standart takamazsınız.
Ekran kartı olarak konusu geçenler dahilinde RX 9060 XT 16GB öneririm. MFG 4X muhabbetini saymazsak RTX 5060 Ti 16GB dengi kart ve çok daha ucuz.