Bütçe
4.500 TL

badyguard14

Uzman
Son düzenleyen: Moderatör:
Gen5 veya gen4 olabilir. Linkini bıraktığım ürünü sipariş ettim ama Phison kontrolcü olunca en son Windows güncellemesinde sorun yaşayanlar olduğu için beni düşündürdü ve iptal etsem mi diye düşündüm. Fikirlerinize açığım. Anakartım gen 5 destekli, işlemci Ryzen 7 9700X.

Gen5 SSD'ye gerek yok, eğer profesyonel düzeyde işler/100-200GB dosya aktarmıyorsanız.

Sadece fiyatı iyi, soğutması bu avantajını yok ediyor.

https://share.google/SdFn5nKmSytG3Oe8M Bunu alabilirsiniz.

Var hocam. Kioxia Exceria Heatsink ve Exceria PRO modelleri tercih edilebilir. Satın alınan Kioxia Exceria G4 modeli de PCIe 5.0'ın orta segment disklerinden. Gündelik işler ve oyun oynayan son kullanıcı için bu diskler fazla zaten ama SSD fiyatları anormal yükselişte. O yüzden fiyatı uygunken tercih edilebilir.

Var hocam. Kioxia Exceria Heatsink ve Exceria PRO modelleri tercih edilebilir. Satın alınan Kioxia Exceria G4 modeli de PCIe 5.0'ın orta segment disklerinden. Gündelik işler ve oyun oynayan son kullanıcı için bu diskler fazla zaten ama SSD fiyatları anormal yükselişte. O yüzden fiyatı uygunken tercih edilebilir.
oyun oynuyorum sadece bide internette geziniyorum işte sizce hangisi mantıklı dramli olan kioxia mı gen 4 olan yoksa gen5 kalsın mı ben hemen bozulmasıyla ugrasmak istemediğim için hani phison kontrolcü var diye

Oyun oynayıp internette geziyorsan zaten standart bir Gen3 disk bile fazlasıyla yeterli. En fazla oynadığın oyun 1-2 saniye geç açılır yani.

Anakartında soğutucu varsa G4 kalsın, işini görür. Oyun ve internette gezinme için DRAM çok gerekli bir eleman değil. HMB var zaten, yeterli.

Gen4 Dramli olan model daha iyi ise bunu iptal edip onu sipariş edebilirim o konuda sorunum yok iki SSD arasından hangisi iyi ise onu alayim maksat.

@badyguard14, yaptığın işler için gözle görülür hiçbir fark oluşturmaz. Kargoya verilmediyse iptal edip Exceria PRO da alabilirsin, DRAM'li olması avantaj olur en azından. Hız konusuna takılmaya gerek yok. Ne oyunlar ne de internette gezinmek için 10 GB/sn gibi hızlar gerekli değil zaten.