Bütçe
4.500 TL
@badyguard14, yaptığın işler için gözle görülür hiçbir fark oluşturmaz. Kargoya verilmediyse iptal edip Exceria Pro da alabilirsin, DRAM'li olması avantaj olur en azından. Hız konusuna takılmaya gerek yok. Ne oyunlar ne de internette gezinmek için 10 GB/sn gibi hızlar gerekli değil zaten.

Çok teşekkür ederim son bir sorum kaldı bu SSD alınır mı? Peki 2TB olması güzel bir şey.

Çok teşekkür ederim son bir sorum kaldı bu SSD alınır mı? Peki 2 TB olması güzel bir şey.

Depolama odaklı bakarsak tercih edilebilir. GoodRam ortalama bir marka diyebilirim. PX600 modeli, giriş-orta seviyeye hitap eden bir ürün. İnternette pek incelemesi yok ama ben zar zor bir tane denk gelmiştim, o modelde de Phison E21T kontrolcü ve Micron N48R QLC NAND vardı.

Depolama, oyun, günlük kullanım için üzmez ancak veri kopyalama konusunda çok iyi değil. QLC NAND'ların ana amacı da yüksek kapasite sunmak, performans ve ömür konusunda zayıf NAND'lar. Özellikle pSLC önbellek dolduğu zaman QLC NAND'ların gerçek performansı bayağı zayıf. HDD hızına kadar düşebiliyor disk. O yüzden ben çok önermiyorum. Ama dediğim gibi yüksek kapasite olarak tercih edilebilir, fiyat performans ürünü.

pSLC önbellek, diskteki NAND'ların bir kısmının SLC NAND gibi davranarak yüksek hızda veri yazılmasını sağlar. Bu önbellek dolduğunda hız düşer. SSD boştayken bu önbellek temizlenir, SSD mevcut hızına tekrar gelir.