B650M-R üzmez. Ryzen 9000 için belki BIOS Update gerekebilir. Genelde kutudan Ryzen 9000 series ready olarak çıkar ama boot etmez ise hiçbir türlü o zaman BIOS flashback işlemi yaparsın. Sonrasında sorunsuz boot eder. 7800X3D-9800X3D için sorun çıkartmaz, 7500F için zaten sorun yok.

Bu modelde M.2 heatsink yok, gen4 M.2 kullanacaksan ucuz yollu heatsink işini görebilir.

https://www.gaming.gen.tr/urun/5652...6px][COLOR=rgb(20, 20, 20)]mu [/COLOR][/SIZE]
Bunda 5.0 desteği yok mu?

Force'ta var. 5.0 olayı önemli değil.

Hocam bu anakartta Kernel Power sorunu mu var konularda gördüm de.

Bu durum değişiyor, uzay sistem ya da case airflow direkt olarak etkili. 5090 takman bile etkiliyor, çipset bölgesini ekstra ısıtıyor bu kartlar. Sana sorun çıkartmaz hiçbiri, içine hangisi siniyorsa onu al. Birinin diğerine çok artısı yok, fiyat avantajı yok çoğu modelin. O yüzden B850 ilk tercih olur bu fiyat bandında.

Pulse + Force al, Amazon satıcısı olduğundan problem yaşamazsın. Paran cebinde kalsın. Diğer türlü birinin diğerine çok üstünlüğü yok, B650 olanlar haddinden fazla pahalı. 1 DPC kart değil zaten diğer modeller, o da ekstra işine yarar. Samsung b-die 5600 MT/s'de işine yarar mı, orası meçhul tabii.

Anladım hocam şu an Force modelini kullanıp geniş bloklu kart kullanan var mı etiket atar mısınız acaba bu konuya bilgi edinirsem Force alacağım.

Son düzenleme:
Hocam bu anakartta Kernel Power sorunu mu var konularda gördüm de.

Anladım hocam şu an Force modelini kullanıp geniş bloklu kart kullanan var mı etiket atar mısınız acaba bu konuya bilgi edinirsem Force alacağım.

1771826032739.webp

Elimde bu arkadaş var, 3-3.5 slot kart.

Hocam son bir ricam var sizden alt kısımdan çekebiliyor musunuz pin kısımları ne durumda yakınlığını merak ettim.

Benim kartın yandan uzunluğu aynı alt kısımdan üste 128mm sadece tek fark o.

@Ayhan Dönmez Sipariş edeceğim de bahsettiğim kısmı çeker misiniz müsaitseniz rica etsem.

Son düzenleme:
Hocam son bir ricam var sizden alt kısımdan çekebiliyor musunuz pin kısımları ne durumda yakınlığını merak ettim.

Benim kartın yandan uzunluğu aynı alt kısımdan üste 128mm sadece tek fark o.

@Ayhan Dönmez Sipariş edeceğim de bahsettiğim kısmı çeker misiniz müsaitseniz rica etsem.

Şu anda dışarıdayım. Bahsettiğiniz sorun olmayacağını garanti ederim ama. @TechMad gerekli görselleri iletir kasa içi.