Aman aman Nitro ile böyle bir de! Benim Colorful standart mATX tasarımın dışına falan mı çıkmış? Bildiğin üstüne biliyordu bu portların.

@Ayhan Dönmez @TechMad chipset serin çalışır mı bu üründe?

@Ayhan Dönmez merhaba tekrardsn siparişi oluşturdum ben 8500TL Amazon satıcılı fakat chipset hakkında soruma dönmediniz müsait vaktinizde bildirir misiniz acaba?

Hocam mATX olarak daha düşük bütçede ne önerirsiniz chipset ve VRM kısmında en azından B650M-R'dan iyi olacak şekilde bu ürün biraz pahalı geldi şu an.

Sapphire B850M Force modeline yakın gibi.

Son düzenleme:
Aman aman Nitro ile böyle bir de! Benim Colorful standart mATX tasarımın dışına falan mı çıkmış? Bildiğin üstüne biliyordu bu portların.

@Ayhan Dönmez @TechMad chipset serin çalışır mı bu üründe?

@Ayhan Dönmez merhaba tekrardsn siparişi oluşturdum ben 8500TL Amazon satıcılı fakat chipset hakkında soruma dönmediniz müsait vaktinizde bildirir misiniz acaba?

Hocam mATX olarak daha düşük bütçede ne önerirsiniz chipset ve VRM kısmında en azından B650M-R'dan iyi olacak şekilde bu ürün biraz pahalı geldi şu an.

Sapphire B850M Force modeline yakın gibi.

Sapphire henüz piyasada yeni, Force alman faydana. Çipsette sorunu yok. B850M-K Force muadili olarak alınır ama öncelik Force'ta.

Değil, 8+2 bu da. Force al geç, düşünmene gerek yok.

Ben aslında alıp geçecektim hocam ama fiyatı fazla diyerek bu önerildi atx olunca ikilemde kaldım, ikisi arasından hangisi daha iyi ekstra olarak TUF B650-E Wi-Fi ile arasında 1000TL fark var onu almaya değer mi?

Daha fazla soru sormayacağım Anakart kısmından biraz çekiniyorum yanlış tercih yaparsam büyük sıkıntı.

Ben aslında alıp geçecektim hocam ama fiyatı fazla diyerek bu önerildi atx olunca ikilemde kaldım, ikisi arasından hangisi daha iyi ekstra olarak TUF B650-E Wi-Fi ile arasında 1000TL fark var onu almaya değer mi?

Daha fazla soru sormayacağım Anakart kısmından biraz çekiniyorum yanlış tercih yaparsam büyük sıkıntı.

Bu doğru tercih. Sendeki tek yanlış tercih Samsung B-die DR. Ama onu optimize ederek 6000 CL36-36-36 seviyesine çekebiliyorsun. Kart kaynaklı sıkıntı yok, Force doğru seçim. Sadece BIOS güncelledikten sonra Normal Mode çekip öyle EXPO aç.

Bir de konu aç, 6000 CL36-36-36 1.4V optimize edin.

Bu doğru tercih. Sendeki tek yanlış tercih Samsung b-die dr. Ama onu optimize ederek 6000 CL36-36-36 seviyesine çekebiliyorsun. Kart kaynaklı sıkıntı yok, Force doğru seçim. Sadece BIOS güncelledikten sonra normal mode çekip öyle EXPO aç.

Bir de konu aç, 6000 CL36-36-36 1.4v optimize edin.

@Ayhan Dönmez Doğru tercih olması güzel ama nedense iki üç kişi fiyatını hak etmiyor vs dedi mATX anakart olduğu için mi bilmiyorum 7000 anca eder dediler siz kaçtan almıştınız acaba?

Amca yüzünden oldu, satışlar patladı. 6500-7.000 TL idi. İncehesap gaming 7K düşürdü geçen. Onu takip et, cuma 22.00.

Amca dediğiniz kim? Ram rehberi videosu vs yapan kişi mi o halde şöyle yapayım 8500TL'ye aldığım elimdeki ürünü kullanmadan bekliyeyim indirime girince satın alırım girmezse yapacak bir şey yok bunu kullanırım iade etmeden.

Amca dediğiniz kim? Ram rehberi videosu vs yapan kişi mi o halde şöyle yapayım 8500TL'ye aldığım elimdeki ürünü kullanmadan bekliyeyim indirime girince satın alırım girmezse yapacak bir şey yok bunu kullanırım iade etmeden.

Amazon bazen iade/değişim ürünü gönderebiliyor. Sıfır olduğundan emin olun kartın, etiket ve jelatinleri kontrol edersin. Soket kapağı, M.2 termal padde bulunur, bir de VRM Heatsink genelde jelatini olur.

Son 1 adet kaldığı için böyle bir risk her firmada var.

Arka I/O Shield kısmında da jelatin olur ve en önemli adım sokette bent pin olmadığından emin olunması, ancak o zaman işlemciyi oturt. Aksi taktirde Boot etmez, zibilyon tane sıkıntı yapar. Firmaya sırtını yaslamak yerine kendini güvenceye al. Böyle çok vaka var, çoğu bent pin.

Bu tarz durumları inceleyip tespitini yaparken video kaydına al, firmaya karşı kozun olsun. Yoksa kullanıcı hatasına girebilir. @348375

Son düzenleme: