Öyleyse Aqua Elite V3 de karar kıldım onu seçeceğim çok teşekkürler. Pompayı o zaman dediğiniz üzere stabil bir değerde bırakıp fanların hızını ayarlamam gerekiyor. Yanlış anlamadıysam pompadan kastımız zaten içerideki sıcak sıvının devirdaim sayesinde fanlardan dışarıya atılması yukarıya takıldığı takdirde değil mi?
Akvaryum kasa almayacaksan mesh panel olacaksa üste tak, ama akvaryumlarda yan kısma takmak genelde daha iyi sonuç veriyor, çok da önemli değil. Mesh kasa tavsiye ederim yine de görsellik ön planda değilse, üste takman daha mantıklı. Aqua modelinde sorun yaşamazsın. Pompa kendisi %100 gelecektir pump_fan kısmına takacağın için, ses sıkıntısı olacağını sanmam 3000 RPM civarında diye hatırlıyorum pompa deviri. Fanları da sen ayreten CPU_FAN kısmına çoklayıcı ile bağlayıp, BIOS ya da anakart yazılımı üzerinden kontrol edeceksin, laptop fanı gibi ayarlayacaksın.

Akvaryum kasa almayacaksan mesh panel olacaksa üste tak ama akvaryumlarda yan kısma takmak genelde daha iyi sonuç veriyor, çok da önemli değil. Mesh kasa tavsiye ederim yine de görsellik ön planda değilse, üste takman daha mantıklı. Aqua modelinde sorun yaşamazsın. Pompa kendisi %100 gelecektir pump_fan kısmına takacağın için, ses sıkıntısı olacağını sanmam 3000 RPM civarında diye hatırlıyorum pompa deviri. Fanları da sen ayreten CPU_FAN kısmına çoklayıcı ile bağlayıp, BIOS'ya da anakart yazılımı üzerinden kontrol edeceksin, laptop fanı gibi ayarlayacaksın.

Teşekkürler evet mesh panel almayı düşünüyorum. Hala hazır kasa mı alsam kendim mi toplasam arada gidip geliyorum. Hazır sistemlerdeki kasalar PSU'lar ve soğutucular çok kötü ve boşuna para vermiş oluyorsun. Ama yine benzer paraya geliyor gibi bir şey. Topladığımda sizin dediğiniz gibi yapacağım o halde.

Teşekkürler evet mesh panel almayı düşünüyorum. Hala hazır kasa mı alsam kendim mi toplasam arada gidip geliyorum. Hazır sistemlerdeki kasalar PSU'lar ve soğutucular çok kötü ve boşuna para vermiş oluyorsun. Ama yine benzer paraya geliyor gibi bir şey. Topladığımda sizin dediğiniz gibi yapacağım o halde.
İncehesap'ta aslında hazır sistemler iyi Cuma Gaming gecesindekileri düşünürsek, ama dediğin gibi RAM-SSD-Soğutucu vesaire gibi parçalara özellikle de Power Supply gibi özelleştirme yapman lazım, o yüzden kendin toplaman daha mantıklı yine indirim kovalayıp.

İncehesap'ta aslında hazır sistemler iyi cuma gaming gecesindekileri düşünürsek ama dediğin gibi RAM-SSD-soğutucu vesaire gibi parçalara özellikle de Power Supply gibi özelleştirme yapman lazım, o yüzden kendin toplaman daha mantıklı yine indirim kovalayıp.

İncehesap sistemlerini genel olarak beğeniyorum. Ama PSU hakkında çok fikrim olmadığından FSP ve BitFenix kasalara forumdakiler pek iyi demiyor. 9700X ve 9070 XT'ye 750W o tarz PSU'lar yeterli olur mu tam yükte çok aralıkta kalıyorum.

İncehesap sistemlerini genel olarak beğeniyorum. Ama PSU hakkında çok fikrim olmadığından FSP ve BitFenix kasalara forumdakiler pek iyi demiyor. 9700X ve 9070 XT'ye 750W o tarz PSU'lar yeterli olur mu tam yükte çok aralıkta kalıyorum.
Bu saatten sonra 850w altı bir PSU bence alma, geleceğe dönüklük olarak 850-1000w olarak kalsın. Arada dağlar kadar fark yok. PSU için ayrı konu açarsın istersen, 1200w Enermax öneriyor buradakiler daha çok, benim şahsi deneyimim olmadı o model ile alakalı ama fan sesi kaynaklı bir sorunu vardı, yeni seride düzeltildiği söylendi.

PSU konusuna çok takık biri değilim, A+ Tier olsun diye çok derdim yok. Kendi yakınım 9800X3D + 5080 ile kullanıyor bu atacağım modeli problem yok, bronz modelini, istersen Gold modeli de var:

Sadece modüler değil, o da mesh kasalarda genelde çok sorun olmuyor, HDD kafesini söktüğün zaman geniş bir alan açılıyor zaten. @Haluk Albayrak

Alacağın Power'in yeni nesil ATX 3.1 PCIE 5.1 tek kablodan 12VHPWR beslemesi olmasına dikkat et, 9070 XT alsan bile yine de bu tarz bir model olsun, ileride RTX 6000 serisi geçebilirsin. @Haluk Albayrak Tek kablodan 600w veriyor bu attığım 2 model sorunsuz.

Tek kablo 600w 12VHPWR için dikkat etmen gereken tek şey bu kablonun oturduğundan %100 emin olman gerekiyor, çıt sesini duyduğundan emin ol montelerken.

Son düzenleme:
Bu saatten sonra 850W altı bir PSU bence alma, geleceğe dönüklük olarak 850-1000W olarak kalsın. Arada dağlar kadar fark yok. PSU için ayrı konu açarsın istersen, 1200W enermax öneriyor buradakiler daha çok, benim şahsi deneyimim olmadı o model ile alakalı ama fan sesi kaynaklı bir sorunu vardı, yeni seride düzeltildiği söylendi.

PSU konusuna çok takık biri değilim, a+ tier olsun diye çok derdim yok. Kendi yakınım 9800X3D + 5080 ile kullanıyor bu atacağım modeli problem yok, bronz modelini, istersen Gold modeli de var:

Sadece modüler değil, o da mesh kasalarda genelde çok sorun olmuyor, HDD kafesini söktüğün zaman geniş bir alan açılıyor zaten. @Haluk Albayrak

Alacağın Power'in yeni nesil ATX 3.1 PCI-e 5.1 tek kablodan 12VHPWR beslemesi olmasına dikkat et, 9070 XT alsan bile yine de bu tarz bir model olsun, ileride RTX 6000 serisi geçebilirsin. @Haluk Albayrak tek kablodan 600W veriyor bu attığım 2 model sorunsuz.

Tek kablo 600W 12VHPWR için dikkat etmen gereken tek şey bu kablonun oturduğundan %100 emin olman gerekiyor, çıt sesini duyduğundan emin ol montelerken.

Hocam çok teşekkürler bu PSU'yu düşüneceğim.