belirsizz

Uzman
Yer
Almanya, Düsseldorf
Merhaba. Bugün size 4 aydır yaşadığım sorunları anlatmak istiyorum.

Öncelikle akademik durumumdan bahsedeyim. Eskiden akademik olarak iyiydim. Ders çalışmazdım ama dersi derste dinler, not alırdım. Sınavlarım da iyi geçerdi. Ancak bu sene hiç beklediğim gibi olmadı. En başından beri okula alışamadım; hep uykulu ve bitkin bir şekilde gittim. Bu yüzden dersleri anlayamadım. “Hallederim” diye diye iki ay geçti. Derken birinci yazılılar geldi. Tabii ki sınavları son güne, hatta son geceye bıraktım ve batırdım. Sonra ikinci yazılılar için yine “hallederim” dedim ama şu an kendime bakıyorum, yine hiçbir şey bildiğim yok. Sözel dersleri bir şekilde toparlarım ama sayısalda temel yok, tamamen sıfırım.

Bu hafta sonu çalışırım dedim. Cuma günü geldi, cuma günü full yattım. Cumartesi zaten geç kalktım; biraz oyun oynayınca gece oldu. “Pazar çalışırım” dedim. Kalktım, “saat 2 olsun çalışırım” dedim, sonra 3, 4, 5 derken saat 1 oldu, uyku bastırdı. Ödevler yapılmadı, yarınki sınava çalışılmadı. Harika yani.

Sadece akademik değil, birçok konuda sıkıntı yaşıyorum. Arkadaşlarımla arayı bozmaya başladım. Yaptıkları hareketler bana çok saçma ve itici gelmeye başladı. Üzerimde aşırı bir agresiflik ve gerginlik var. İnsanları tek hatasında silebilecek durumdayım. Sile sile çevrem de kalmadı, orası ayrı.

Ruhsal durumu geçtim, fiziksel olarak da kötüyüm.

İnanır mısınız bilmem, 4 ayda yaşadığım stresten dolayı 10 kilo verdim. Ne spor yaptım ne de diyet; tamamen stresten. Ekim ayında gıda zehirlenmesi geçirdim. Kasım ayında ise B12 ve demir eksikliğim olduğunu, ayrıca şekerimin yüksek olduğunu öğrendim.

Kısacası hayatımın açık ara en kötü dönemini yaşıyorum ve bunu düzeltmem lazım. Ama birine de anlatamıyorum; yargılanmaktan, dalga geçilmekten korkuyorum. Anonim olmasam buraya da yazamazdım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Telefonu bilgisayarı kaldırıp bir şekilde derslerinize öncelik vermeniz gerekiyor.
Dopamin detoksu demek doğru gelmiyor ama bir araştırmanızı tavsiye ederim.

Gündemi takip etmeyin.
Birilerini kaybetmemek için zorlamayın çoğu kişinin yeri doldurulabiliyor.

En büyük önerim spor yapmanız, ilk kez yapacaksanız özgüveniniz 3'e 5'e katlanıyor. Endorfin salgılamaya başlıyorsunuz, ruhsal fiziksel her türlü yorgunluğu baskılayabiliyor, hem geleceğinize yatırım hem de gününüzü kurtarır. Gidin bir mahalle salonuna yazılın ilacınız orada.

Telefonu bilgisayarı kaldırıp bir şekilde derslerinize öncelik vermeniz gerekiyor.
Dopamin detoksu demek doğru gelmiyor ama bir araştırmanızı tavsiye ederim.

Gündemi takip etmeyin.
Birilerini kaybetmemek için zorlamayın çoğu kişinin yeri doldurulabiliyor.

En büyük önerim spor yapmanız, ilk kez yapacaksanız özgüveniniz 3'e 5'e katlanıyor. Endorfin salgılamaya başlıyorsunuz, ruhsal fiziksel her türlü yorgunluğu baskılayabiliyor hem geleceğinize yatırım hem de gününüzü kurtarır gidin bir mahalle salonuna yazılın ilacınız orada.

Dopamin detoksu aklımda vardı hocam. Geçen yıl 4 ay boyunca sosyal medyadan ve az da olsa teknolojiden kendimi soyutlamıştım. Daha iyi hissediyordum.
Vücut geliştirmeyle pek alakam yok. Daha doğrusu gün içinde onu yapacak vaktim yok. Bisikletim var, aylardır yatıyor. Turlarım belki bir ara. Öneriniz için teşekkürler bu arada. Motive ettiniz :)

Dopamin detoksu aklımda vardı hocam. Geçen yıl 4 ay boyunca sosyal medyadan ve az da olsa teknolojiden kendimi soyutlamıştım. Daha iyi hissediyordum.
Vücut geliştirmeyle pek alakam yok. Daha doğrusu gün içinde onu yapacak vaktim yok. Bisikletim var, aylardır yatıyor. Turlarım belki bir ara. Öneriniz için teşekkürler bu arada. Motive ettiniz :)

Salona gidemiyorsanız bile evde şınav mekik kurtarır, fark etmez gibi gözüküyor ama acayip kafa dağıtıyor.

Gece kafayı durduramayınca kalkıp şınav çekiyordum geri yatınca şalter atıyordu.

Buradaki en uygun önerimiz stresini azaltmak için aktiviteler yapman ve stres kaynaklarından uzak durmanı önermek olur.
Gerekli görürsen profesyonel yardım al.

Ekran süreni azaltmanı, sosyal medyayı az kullanmanı, gündemi takip etmemeni, günlük yürüyüş ve spor yapmanı, uyku düzenine ve beslenmene dikkat etmeni öneririz, evden çıkman bile başlı başına bir yarar.

Stres denilen meret ruhsal ve vücutsal sağlığını çok etkiliyor, insanın biyolojik yapısı günümüzdeki stres kaynakları ile baş etmek için uygun değil ve bu durumun normalleştirilmemesi de gerekiyor. :)

Buradaki en uygun önerimiz stresini azaltmak için aktiviteler yapman ve stres kaynaklarından uzak durmanı önermek olur.
Gerekli görürsen profesyonel yardım al.

Ekran süreni azaltmanı, sosyal medyayı az kullanmanı, gündemi takip etmemeni, günlük yürüyüş ve spor yapmanı, uyku düzenine ve beslenmene dikkat etmeni öneririz, evden çıkman bile başlı başına bir yarar.

Stres denilen meret ruhsal ve vücutsal sağlığını çok etkiliyor, insanın biyolojik yapısı günümüzdeki stres kaynakları ile baş etmek için uygun değil ve bu durumun normalleştirilmemesi de gerekiyor. :)

Stres gerçekten çok kötü bir şey. Vücudun her yerini etkiliyor.
Geçen yıl aynı buna benzer bir dönemi atlatmıştım ancak bu kadar ağır değildi. Destek alıyordum ama düzelmeye başladığımı fark edince (6-7 seans sonra) ani bir kararla kestim desteği.
Beslenme ve uyku konusunda hiç iyi değilim. En son doğru düzgün uyuduğum günü hatırlamıyorum bile. Eskiden evdeki yemeklerden 2-3 tabak yiyen ben şimdi 1 tabağı zorlayarak anca bitiriyorum. Zaten eylül ayında iştahsızlık vardı stres vb. yüzünden. Ekim ayında gıda zehirlenmesi geçirince iştah daha da gitti. Sabahları kahvaltı yapınca midem bulanıyordu falan yani.

Merhaba. Bugün size 4 aydır yaşadığım sorunları anlatmak istiyorum.

Öncelikle akademik durumumdan bahsedeyim. Eskiden akademik olarak iyiydim. Ders çalışmazdım ama dersi derste dinler, not alırdım. Sınavlarım da iyi geçerdi. Ancak bu sene hiç beklediğim gibi olmadı. En başından beri okula alışamadım; hep uykulu ve bitkin bir şekilde gittim. Bu yüzden dersleri anlayamadım. “hallederim” diye diye iki ay geçti. Derken birinci yazılılar geldi. Tabii ki sınavları son güne, hatta son geceye bıraktım ve batırdım. Sonra ikinci yazılılar için yine “hallederim” dedim ama şu an kendime bakıyorum, yine hiçbir şey bildiğim yok. Sözel dersleri bir şekilde toparlarım ama sayısalda temel yok, tamamen sıfırım.

Bu hafta sonu çalışırım dedim. Cuma günü geldi, cuma günü Full yattım. Cumartesi zaten geç kalktım; biraz oyun oynayınca gece oldu. “pazar çalışırım” dedim. Kalktım, “saat 2 olsun çalışırım” dedim, sonra 3, 4, 5 derken saat 1 oldu, uyku bastırdı. Ödevler yapılmadı, yarınki sınava çalışılmadı. Harika yani.

Sadece akademik değil, birçok konuda sıkıntı yaşıyorum. Arkadaşlarımla arayı bozmaya başladım. Yaptıkları hareketler bana çok saçma ve itici gelmeye başladı. Üzerimde aşırı bir agresiflik ve gerginlik var. İnsanları tek hatasında silebilecek durumdayım. Sile sile çevrem de kalmadı, orası ayrı.

Ruhsal durumu geçtim, fiziksel olarak da kötüyüm.

İnanır mısınız bilmem, 4 ayda yaşadığım stresten dolayı 10 kilo verdim. Ne spor yaptım ne de diyet; tamamen stresten. Ekim ayında gıda zehirlenmesi geçirdim. Kasım ayında ise B12 ve demir eksikliğim olduğunu, ayrıca şekerimin yüksek olduğunu öğrendim.

Kısacası hayatımın açık ara en kötü dönemini yaşıyorum ve bunu düzeltmem lazım. Ama birine de anlatamıyorum; yargılanmaktan, dalga geçilmekten korkuyorum. Anonim olmasam buraya da yazamazdım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bende 3 yıldır var, seninkilerin de üstüne şeyler yaşadım yaşamaya devam ediyorum.
Bir zaman sonra bağışıklık kazanıyosun, bu kadar kaldıramayacak düzeydeysen psikoloğa gidebilirssin.

Bende 3 yıldır var, seninkilerin de üstüne şeyler yaşadım yaşamaya devam ediyorum.
Bir zaman sonra bağışıklık kazanıyosun, bu kadar kaldıramayacak düzeydeysen psikoloğa gidebilirssin.
hocam mesleksizlikten de kaynaklanıyor. Evde durunca bana da oluyordu
Şuan az çok günlük iş buluyorum.