PoseidonWhisper
Uzman
Merhabalar,
Hem 4 monitörlü güçlü masaüstü sistemimi hem de yanındaki harici laptopumu tek bir klavye ve mouse ile kesintisiz kontrol etmek istiyorum.
Yazılımsal ağ çözümlerinde (Barrier vb.) güvenlik duvarı ve paket düşürme sorunları yaşadığım için rotayı tamamen donanımsal çözümlere çevirdim.
Aklımda Raspberry Pi ile IP KVM (PiKVM) sistemi kurmak var.
Ancak sürekli bir fiziksel butona basmak istemiyorum; farenin ekranlar (ve cihazlar) arasında akıcı bir şekilde geçmesi önceliğim.
Bu tarz yoğun bir kurulum için PiKVM mantıklı ve pratik bir çözüm müdür?
Yoksa Ugreen/j5create tarzı ortası çipli Akıllı USB Data Transfer (Link) kablolarına mı yönelmeliyim?
Kullandığım Sistem Yapısı:
Özellikle 4+ monitörlü sistemlerde IP KVM, KVM Switch veya akıllı link kablosu kullanan arkadaşların tecrübelerini ve ürün tavsiyelerini bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.
Hem 4 monitörlü güçlü masaüstü sistemimi hem de yanındaki harici laptopumu tek bir klavye ve mouse ile kesintisiz kontrol etmek istiyorum.
Yazılımsal ağ çözümlerinde (Barrier vb.) güvenlik duvarı ve paket düşürme sorunları yaşadığım için rotayı tamamen donanımsal çözümlere çevirdim.
Aklımda Raspberry Pi ile IP KVM (PiKVM) sistemi kurmak var.
Ancak sürekli bir fiziksel butona basmak istemiyorum; farenin ekranlar (ve cihazlar) arasında akıcı bir şekilde geçmesi önceliğim.
Bu tarz yoğun bir kurulum için PiKVM mantıklı ve pratik bir çözüm müdür?
Yoksa Ugreen/j5create tarzı ortası çipli Akıllı USB Data Transfer (Link) kablolarına mı yönelmeliyim?
Kullandığım Sistem Yapısı:
- Monitör Dizilimi: 3x ViewSonic 32" VX3211-2K-MHD IPS + 1x Samsung 28" U28E590
- İşlemci: Intel Core i9-12900K
- Ekran Kartı: MSI GeForce RTX 3070 256 Bit 8GB
- Anakart: ASUS PRIME Z690-A DDR5 6000MHz
- RAM: G.Skill Trident Z5 RGB 64GB (2x32GB)
- Depolama: Samsung 980 PRO 1TB + 2x1TB SSD
- Kasa & Güç: DarkFlash DLS480 / Aerocool P7 850W 80+ Platinum
- Soğutma: Arctic Liquid Freezer II 280
Özellikle 4+ monitörlü sistemlerde IP KVM, KVM Switch veya akıllı link kablosu kullanan arkadaşların tecrübelerini ve ürün tavsiyelerini bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.