Yer
ALANYA
Uzun süredir burayı takip ediyorum ama ilk kez böyle bir konuda yazmak zorunda kaldım. 4 yaşında erkek bir kedim var, genelde evin çevresine çıkar, dolaşır ve en geç birkaç saat içinde dönerdi. Ancak son bir haftadır hastaydı, keyfi yoktu, fazla yemiyor ve sürekli yatıyordu. Halsizdi yani anlayacağınız.

2-3 gün önce biraz toparlanmış gibiydi, dışarı çıkmak istedi, ben de bıraktım. Normalde bir gün içinde mutlaka döner ama bu sefer 3-4 gündür haber yok. Sokakları, çevredeki boş alanları, çalı diplerini bile aradım ama hiç iz yok. Acaba hastayken dışarı çıkınca başına bir şey mi geldi? Yoksa kediler böyle zamanlarda saklanıp ölmeyi mi tercih ediyor gerçekten?

Böyle bir şey yaşayan oldu mu? Ne yapabilirim, hala umut edeyim mi?
Her türlü fikir, deneyim veya tavsiyeyi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun süredir burayı takip ediyorum ama ilk kez böyle bir konuda yazmak zorunda kaldım. 4 yaşında erkek bir kedim var, genelde evin çevresine çıkar, dolaşır ve en geç birkaç saat içinde dönerdi. Ancak son bir haftadır hastaydı, keyfi yoktu, fazla yemiyor ve sürekli yatıyordu. Halsizdi yani anlayacağınız.

2-3 gün önce biraz toparlanmış gibiydi, dışarı çıkmak istedi, ben de bıraktım. Normalde bir gün içinde mutlaka döner ama bu sefer 3-4 gündür haber yok. Sokakları, çevredeki boş alanları, çalı diplerini bile aradım ama hiç iz yok. Acaba hastayken dışarı çıkınca başına bir şey mi geldi? Yoksa kediler böyle zamanlarda saklanıp ölmeyi mi tercih ediyor gerçekten?

Bir kere bu tarz bir hastalık durumu yaşadım. Gerçi hastalık da denmez ayağı kaydı hafif topallıyordu. Kendiliğinden geçti, o dönem sadece kimsenin olmadığı odada uyuyordu. Genelde de ödül maması falanı kabul ediyordu. Ortalama 1-2 gün sürdü sonra normale döndü.

Belki sizin kokunuzu alabildiği, ama kendini güvende hissettiği bir yere saklanmış olabilir. Çok sevdiği bir yaş mama tarzı şeyle aramayı deneyebilirsiniz. Atıyorum yaş mamayı açınca veya çıkardığı metal sesten, kokusundan falan duyup gelebilir.

Kediler öleceğini hissettiğinde sahipleri görmesin diye kaçarlarmiş diye duymuştum. Ne kadar doğru bilmiyorum ancak umarım döner.
Yapmaa benim kedim var dogdugu dakkadan beri benimle 1 2 saat gormesem meraklaniyorum. Ölmek icin terk etse kahrolurdum herrhalde.

Bizim kedi de seninki gibi dışarı çıkartıyorum, tekir muhtemelen.
Bir keresinde 1.5 hafta gidip dönmedi, 11. günde falan döndü geri :D çok ta takma kafana geri gelir. Apartmanın altında kapı varsa taş falan koyup açık bırak. Kapına gelip miyavlayacaktır.

Dosya Ekleri

• IMG_0394.webp
    IMG_0394.webp
    91,8 KB · Görüntüleme: 52
  • IMG_8950.webp
    IMG_8950.webp
    221,5 KB · Görüntüleme: 58
  • IMG_1288.webp
    IMG_1288.webp
    96,3 KB · Görüntüleme: 46
  • IMG_0220.webp
    IMG_0220.webp
    211,1 KB · Görüntüleme: 55
  • IMG_0228.webp
    IMG_0228.webp
    141,1 KB · Görüntüleme: 53
Bakalım. Beklemeye devam. Gelmezse mahalleye kayıp afişi falan yapıştırırım en kötü.

:(

Kediler evi ölmek için terketmezler, karınca olsa dediğiniz doğru fakat bu bir kedi. Böyle bir alışkanlığı yok.
En kötü biri alıp sahiplenmiş, veya veterinere götürmüş olabilir. Geri gelir siz merak etmeyin. Büyük kediyi sokaktan sahipleneceklerini sanmıyorum, alıp veterinere götürecek kadar duyarlı olduklarını da.

Durum güncellemesi

Arkadaşlar, maalesef çok üzülerek söylüyorum ki kedimizi kaybettik...
Bugün apartmanın bodrum katındaki depoda, ne yazık ki ölü halde bulduk.
Depo kapısı genelde açık bırakılıyor. Büyük ihtimalle orayı sessiz ve güvende hissedebileceği bir yer olarak gördü ve orada son uykusuna yatmayı seçti. Günlerdir her yerde aramamıza, umutla beklememize rağmen bu şekilde karşılaşmak içimizi paramparça etti.
Ona daha fazlasını verebilmek isterdik…