Bütçe
40.000-45.000 TL

Megas

Uzman
Merhaba,
Bir süredir laptop araştırmaktayım ancak hangi laptopu araştırsam altından bir kronik arıza, yetersiz servis, mağdur müşteri ile karşılaşıyorum. Şu anda servis ağı en kuvvetli seçenek nedir? Yani bir sorunla karşılaşma ihtimalini göze alıyorum ancak bu sorunu çözebilecek ve müşteriye destek sağlayabilecek bir marka ile devam etmek istiyorum. Mümkünse kendi deneyiminizi iletecek şekilde yardımcı olabilirsiniz. Kulaktan dolma bilgi vermezseniz çok sevinirim.
İstediğim laptop daha çok iş odaklı olacak yani yazılım ve siber güvenlik için (sorunsuz Linux çalıştırabilecek) 16 GB+ RAM'li, güçlü işlemcili ve 500 GB+ depolamalı bir cihaz olmalı. Ayrıca arada bir single player oyunlar oynadığım için ana odak olmasa da ekran kartlı bir cihaz çok daha iyi olabilir. Bütçem maksimum 40-45 bin TL bandında.

Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS’a bulaşma. Arkadaşımın laptopu durup dururken açılmamaya başladı, rezalet servisle debelendikten sonra davalık olup hakkını aradı, laptopun 2 yıl önceki fiyatından iade yaptılar.

Gamer’s Nexus’tan Steve abimiz bile ASUS’u boykota çağırıp tartışmıştı. Uluslararası boyutta rezil bir servisi var.

Forumda gördüğüm kadarıyla Lenovo ve Dell’in servisleri genelde memnun etmiş insanları. Sorunsuz Linux konusunda da önde gelen şirketlerden bu ikili. Ubuntu sayfasında adları var ikisinin de :)

Unutmamak lazım ki şirketler için tek önemli şey paradır. Müşteri memnuniyetinin sebebi de para kazanmaktır. Ben destek alabildim diye sizin de aynı şekilde deneyim alacağınızın garantisi yok.

Merhaba,
Bir süredir laptop araştırmaktayım ancak hangi laptopu araştırsam altından bir kronik arıza, yetersiz servis, mağdur müşteri ile karşılaşıyorum. Şu anda servis ağı en kuvvetli seçenek nedir? Yani bir sorunla karşılaşma ihtimalini göze alıyorum ancak bu sorunu çözebilecek ve müşteriye destek sağlayabilecek bir marka ile devam etmek istiyorum. Mümkünse kendi deneyiminizi iletecek şekilde yardımcı olabilirsiniz. Kulaktan dolma bilgi vermezseniz çok sevinirim.
İstediğim laptop daha çok iş odaklı olacak yani yazılım ve siber güvenlik için (sorunsuz Linux çalıştırabilecek) 16 GB+ RAM'li, güçlü işlemcili ve 500 GB+ depolamalı bir cihaz olmalı. Ayrıca arada bir single player oyunlar oynadığım için ana odak olmasa da ekran kartlı bir cihaz çok daha iyi olabilir. Bütçem maksimum 40-45 bin TL bandında.
Laptop ilk geldiğinde nvidia güncellemesinden dolayı sorun yaşamştım. Sorunu çözene kadar ne olduğunu anlamak için servisi aradım ve direkt açtılar. İsterseniz hemen servise gönderin dediler. Ben de üniversite okuduğumu, bilgisayarın bana lazım olacağını söyledim ve sizi öncelikli listesine aldırmaya çalışırım dedi ordaki arkadaş. Tüm bileşen testlerini yaptıktan sonra sorunun bilgisayardan değil nvidiadan olduğunu anlayınca göndermeden kendim çözdüm. Bence gayet ilgililer.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ülkedeki hiçbir servise tamamen referans olamam. Ben bir ürün alırken servis imkanımın olmadığını düşünerek ürün alıyorum genelde. Bir Zenbook kullanıcısı olarak eğer hafif, taşınabilir, batarya ömrü iyi, ekranı kaliteli ve işlemci gücü iyi bir laptop arıyorsanız bunu önerebilirim. Bu modelde gördüğüm tek sıkıntı RAM miktarının arttırılamıyor olması. Ek olarak kişisel kullanımımda termal macunun biraz dandirik olduğunu eğer macun yenilenirse soğutma performansının daha da artacağını eklemem lazım.

Edit: Ek olarak APU ekran kartı performansının gayet iyi olduğunu da söylemem lazım düşük ayarlarda BF6 bile oynayabildim. Bunun dışında performans sıkıntısı yaşadığım oyun olmadı, rahatlıkla Death Stranding, RE:4 gibi oyunları oynadım. Strateji oyunları zaten kek.

MSI kasalarını kullanıyor fakat malzeme kalitesi şaibeli. Ayrıca ısınma sorunları yaşayanı gördüm. Ciddi bir undervolt gerektiriyor.

Gayet güzel ben de bunu öneririm. Yeni nesil Intel işlemciler AMD'lerin yanında çöp gibi kalıyor. Özellikle yanına "H" harfi geldiği anda sobaya dönüyor.
Malzeme kalitesi olarak bence fiyatındaki en iyi laptop. Adaptörle beraber 2.5 kg civarı oluyor. Isınma olarak da fiyatındaki en iyi laptop hocam daha iyi soğutmaya sahip bir laptop yok. Tek sorun hava kanalı laptopun altında olduğu için stant ile kullanım istiyor.

Ülkedeki hiçbir servise tamamen referans olamam. Ben bir ürün alırken servis imkanımın olmadığını düşünerek ürün alıyorum genelde. Bir Zenbook kullanıcısı olarak eğer hafif, taşınabilir, batarya ömrü iyi, ekranı kaliteli ve işlemci gücü iyi bir laptop arıyorsanız bunu önerebilirim. Bu modelde gördüğüm tek sıkıntı RAM miktarının arttırılamıyor olması. Ek olarak kişisel kullanımımda termal macunun biraz dandirik olduğunu eğer macun yenilenirse soğutma performansının daha da artacağını eklemem lazım.

Edit: Ek olarak APU ekran kartı performansının gayet iyi olduğunu da söylemem lazım düşük ayarlarda BF6 bile oynayabildim. Bunun dışında performans sıkıntısı yaşadığım oyun olmadı, rahatlıkla Death Stranding, RE:4 gibi oyunları oynadım. Strateji oyunları zaten kek.

Merhabalar, bu laptop'un internette birden fazla varyantı bulunmakta. Her internet sitesinde farklı bir ürün kodu ile satılıyor fakat arasındaki farkları bulamadım. Linkini verdiğiniz ürünü sanıyorum bizzat alıp kullandınız. Üründe 120hz OLED ekran bulunuyor mu acaba?

Merhabalar, bu laptop'un internette birden fazla varyantı bulunmakta. Her internet sitesinde farklı bir ürün kodu ile satılıyor fakat arasındaki farkları bulamadım. Linkini verdiğiniz ürünü sanıyorum bizzat alıp kullandınız. Üründe 120hz OLED ekran bulunuyor mu acaba?

Attığım model konusunda net emin olmamak ile birlikte düşündüğünüz konuyu anladım. Anladığım kadarıyla 1080P olan modeller 60 Hz olurken 3K modeller 120 Hz ile geliyor dolayısı ile bu modelin 120 Hz olduğu düşünüyorum ama emin değilim. En sağlıklı bilgiyi firmanın kendisinden alabilirsiniz diye düşünüyorum. Çünkü araştırınca spesifik model ile ilgili bir şey bulamadım aynı sizin gibi.