Manyetik Switch'ler çok daha uzun ömürlü, daha hassas Switch'lerdir. Ayarlanabilir basma mesafeleri vardır.

Kablosuz olan 3 klavyede de kopma yaşanmaz ama garanti olsun derseniz ilk linktekini öneririm.

Monitör konusunda da değiştirmekten yana değilim. Bu kadar para verip 1080p oynamak bana göre saçma. 2K ile gözle görülür bir fark var bu arada. Hz konusuna gelirsek sistem bu performansı verebilecek düzeyde olduğu için 260Hz seçtim.

Farenin scroll sorunu vardı yanlış hatırlamıyorsam. Yanlış anlaşılmasın öyle 3-4 ayda da bozulmaz.

9. Nesil Xbox gamepad yerine şunu öneririm;

Bu kadar para verip gen3 SSD, 16 GB CL38 RAM kullanmak? Sadece ekran kartı için değmez. Bütçe 50 değil 60-65 olsa o zaman tamam güzel bir 9070XT sistem bakılır idi.

RAM'leri cevaplamayı atlamışım.

RAM'lerin üreticisi köklü bir firma bunda hemfikiriz. Nötr olunmasının sebebi bilgi kirliliği ve TR pazarında çok bilinmemelerinden kaynaklı.

Cevaplar için teşekkür ederim, biraz konuştuk ve bütçeyi 60'a kadar çıkartabileceğini söyledi. Sizi de yoruyorum ama kusura bakmayın.
Kablolu klavye kullanması daha garanti ve sağlıklı olur diye düşünüyorum. Monitör konusunda da 12.500 fazla geldi açıkçası. Monitörü biraz daha düşük tutup (8-10 gibi) ekipmanları yükseltme kanaatindeyim. Sistem triple A oyunlarda Ultra ayarlarda 150-200 verebilir mi bilmiyorum, böyle bir sistemim olmadığı için bilgim yok :D Ek olarak bir arkadaşım 9000 serisinden ekran kartlı sistem önerdi, sizin görüşünüz nedir?
Mouse konusunda kablosuz ve kronik sorunlu bir model olmazsa iyi olur.
Gamepad'e baktım ve öneriliyormuş, teşekkür ederim.

Cevaplar için teşekkür ederim, biraz konuştuk ve bütçeyi 60'a kadar çıkartabileceğini söyledi. Sizi de yoruyorum ama kusura bakmayın.
Kablolu klavye kullanması daha garanti ve sağlıklı olur diye düşünüyorum. Monitör konusunda da 12.500 fazla geldi açıkçası. Monitörü biraz daha düşük tutup (8-10 gibi) ekipmanları yükseltme kanaatindeyim. Sistem triple A oyunlarda Ultra ayarlarda 150-200 verebilir mi bilmiyorum, böyle bir sistemim olmadığı için bilgim yok :D Ek olarak bir arkadaşım 9000 serisinden ekran kartlı sistem önerdi, sizin görüşünüz nedir?
Mouse konusunda kablosuz ve kronik sorunlu bir model olmazsa iyi olur.
Gamepad'e baktım ve öneriliyormuş, teşekkür ederim.
Monitörün bu bütçede kalmasından yanayım aynı şekilde ekipmanlarında.

Bu sistem tüm ağır oyunlarda istediğinizden fazla fps verir. Bu konuda içiniz rahat olsun.

Bütçe eğer 60'a çıkıyorsa RX9070XT alınır diğer parçaları ellemeden.

Mouse'un herhangi bir kroniği yok.

Gamepad F/P ürün olmasa önermezdim zaten.

Monitörün bu bütçede kalmasından yanayım aynı şekilde ekipmanlarında.

Bu sistem tüm ağır oyunlarda istediğinizden fazla FPS verir. Bu konuda içiniz rahat olsun.

Bütçe eğer 60'a çıkıyorsa RX 9070 XT alınır diğer parçaları ellemeden.

Farenin herhangi bir kroniği yok.

Gamepad F/P ürün olmasa önermezdim zaten.

Sisteme 9070XT eklenmiyor bu arada, 9070'li sistemlerde de sizin önceden önermiş olduğunuzu parçaları seçemiyorum.
Monitörlere şimdi yine baktım da zaten 10k altı 2K yokmuş o yüzden düşürmeye gerek duymuyorum bende.
Klavye konusunda ilk önerdiğiniz kablolu red TKL klavyeye karar kıldım.
Kulaklık olarak başka bir öneriniz var mı?

Sisteme 9070XT eklenmiyor bu arada, 9070'li sistemlerde de sizin önceden önermiş olduğunuzu parçaları seçemiyorum.
Monitörlere şimdi yine baktım da zaten 10k altı 2K yokmuş o yüzden düşürmeye gerek duymuyorum bende.
Klavye konusunda ilk önerdiğiniz kablolu red TKL klavyeye karar kıldım.
Kulaklık olarak başka bir öneriniz var mı?
9070XT'yi bu sistem için önermedim hocam o tarz sistemlere yükseltilebilir anlamında dedim fakat şuan da stoklar baya kısıtlı. 4k oynamayacaksanız bence gerek yok.

Kulaklık için başka önerim yok açıkçası.

9070XT'yi bu sistem için önermedim hocam o tarz sistemlere yükseltilebilir anlamında dedim fakat şuan da stoklar baya kısıtlı. 4k oynamayacaksanız bence gerek yok.

Kulaklık için başka önerim yok açıkçası.
O zaman attığınız sistemle devam edeyim, teşekkür ederim tekrardan.

SSD'yi 2 TB ve ekran kartını 5070ti yapmak iyi midir sizce?

Ssd 2TB yapmak tani daha iyi olur tabi. Ayrıca bütçe yetiyorsa-zorlanmıyorsa 5070Tİ yapılabilir.
Triple A oyunlar oynayacağı için 2TB SSD bana da daha iyi geldi. Fakat aynı markanın 2TB SSD'sinde kutusuz yazıyor, o ne oluyor tam olarak anlamadım. Ekran kartını da 5070ti yapınca toplamda 62 bin TL oldu şu anda, anakart ya da işlemciye herhangi bir yükseltme yapılmalı mı sizce?

Triple A oyunlar oynayacağı için 2TB SSD bana da daha iyi geldi. Fakat aynı markanın 2TB SSD'sinde kutusuz yazıyor, o ne oluyor tam olarak anlamadım. Ekran kartını da 5070ti yapınca toplamda 62 bin TL oldu şu anda, anakart ya da işlemciye herhangi bir yükseltme yapılmalı mı sizce?
Kendi kutusu olmuyor o parçaların düz şeffaf plastik içinde geliyor. Geneli.

Benim toplama olarak önerdiğim sistemden bahsediyorsak; 2k için yük ekran kartına daha çok bineceği için farklı bir işlemci seçmek çok fark ettirmez. Anakartta kalabilir.