Bütçe
40.000 TL - 50.000 TL

sbbo

Yetkin
Yer
Windhelm
Selam dostlar,
Kardeşime video editörlüğü için bir laptop almayı düşünüyorum. Ağırlıklı olarak Adobe Premiere Pro kullanacak.

Aşağıdaki modeli almayı planlıyorum:

Link:

Özellikleri;

ASUS TUF Gaming A16 FA607NUG
AMD Ryzen 7 7445HS
16 GB RAM
512 GB SSD
RTX 4050 6GB (140W)
16" FHD 144 Hz

Sormak istediklerim:

Bu sistem Premiere Pro için render ve performans açısından sorun çıkarır mı?
Premier Pro'da edit yaparken kasma vs sorunlarıyla karşılaşır mıyız?
Aynı fiyat aralığında daha mantıklı bir alternatif var mı?

Video edit için işlemci mi iyi olmalı yoksa ekran kartı mı hocam?
İşlemci daha iyi olmalı ama ekran kartı da mümkünse RTX 3050 altında bir model olmamalı. Bu arada Adobe programları için Intel işlemcili cihazları tavsiye ederim. Birkaç model baktıktan sonra direkt cihaz tavsiyesinde bulunabilirim.

Video edit için işlemci mi iyi olmalı yoksa ekran kartı mı hocam?

2 türlü render var diye biliyorum, biri işlemci ağırlıklı birisi GPU ağırlıklı. Ancak iki donanımın da iyi seviyede olması önemli.

İşlemci daha iyi olmalı ama ekran kartı da mümkünse RTX 3050 altında bir model olmamalı. Bu arada Adobe programları için Intel işlemcili cihazları tavsiye ederim. Birkaç model baktıktan sonra direkt cihaz tavsiyesinde bulunabilirim.

Bütçe sıkıntısı yok, minimum 3050 demeye gerek de yok diye düşünüyorum. Ki 4 GB VRAM'e sahip bir GPU modeli.

3050 ekran kartı almayı düşünmüyorum dostum. 4050 ve yukarısı. Tavsiyelerini bekliyorum dostum.

2 türlü render var diye biliyorum, biri işlemci ağırlıklı birisi GPU ağırlıklı. Ancak iki donanımın da iyi seviyede olması önemli.
Anladım hocam. Başka önerilerin var mı acaba?

Bütçe sıkıntısı yok, minimum 3050 demeye gerek de yok diye düşünüyorum. Ki 4 GB VRAM'e sahip bir GPU modeli.
Evet, VRAM olarak az. Ancak bazen workstation adı altında satılan cihazlarda MX gibi çok düşük harici ekran kartlı modeller olabiliyor veya daha da kötüsü harici ekran kartı olmayabiliyor. Bunlara dikkat etmekte fayda var.

3050 ekran kartı almayı düşünmüyorum dostum. 4050 ve yukarısı. Tavsiyelerini bekliyorum dostum.
3050 biraz eski kalıyor da alt sınır olarak belirtmek istedim. Müsait olduğumda birkaç cihaz paylaşacağım.