Bütçe
40.000-50.000 TL

22723

Uzman
Kuzenim meslek okulunda çizim yapacakmış. Laptop alacak. Bütçe 40-50.000 TL arası. Artabilir duruma göre. Ama oyun vs işi pek yok, sanırım AutoCAD daha çok CPU gerektiriyor.
3 model buldum. Sorunu olmasın. Kendileri pek anlamıyor, Türkiye'deki servisler kötü de olsa bir sorunu olunca rahat iletişim kuracak servis olması fena olmaz. 17 inç istedi diye i7 HX model Lenovo da koyuyorum. Zorunlu değil 17 inç.

Öneri bekliyorum.

Game garaj olmasın pls.

@talongod @23783 sizleri konuya bekliyorum.

Son düzenleme:
Yetiştim. Şimdi oyun vs oynamayacaksa AutoCAD desteği varsa eğer macOS bir laptop tercih etmek çok daha mantıklı. Onun dışında, oyun vs oynamayacaksa attığınız cihazlar mantıksız hepsi oyun özelinde geliştirilmiş laptoplar.

Gönlüne göre olanı tercih edebilir. Ben olsam AMD olanı tercih ederdim. Çok daha stabil, iGPU olarak daha önde.

@Blackraven yanlış hatırlamıyorsam Zenbook kullanıyordu, dilerse gelir kullanıcı deneyimlerinden de bahsedebilir.

Yekpare alüminyum şaşi, dokunmatik ekran + dahili Yoga Pen kalem hedyesi, ikiye katlanabilen 360 derece ekran, 4 yıl garanti. Tam olarak eşsiz bir model kendi fiyatında.

1920x1200, 60 Hz, Glossy OLED, %100 DCI-P3, 350-400 nit, dokunmatik ve kalem destekli harika bir ekranı var. 50 bin TL'ye yakın fiyatlarda 120 Hz 2.8K laptoplar bulmak mümkün ama çoğu kalite olarak bu modeli yakalayamıyor, dokunmatik desteğide yok pek çoğunun.

2x 2W Woofer ve 2x 2W Tweeter olmak üzere toplamda 4 tane stereo hoparlörü mevcut, 4 adet dizili mikrofona sahip. 5 MP kamera, Wi-Fi 7 kart ve DP 2.1 destekli USB-C yuvasıda mevcut.

70 Wh 9050 mAh kocaman bir bataryaya sahip, Webde dolaşarak 11 saat pil ömrü sunabilmiş cihaz, kesinlikle tavsiye ederim. En büyük olayı dokunmatik ekran ve Yoga pen hediyesi zaten; 4 yıl garantiside var.

AutoCAD desteği varsa eğer macOS bir laptop tercih etmek çok daha mantıklı.

Mac tarafında AutoCAD var ama metal üzerinden çalışıyor ve bu taraf AutoCAD için hala kötü. En üst seviye MacBook'ta bile M4 Max gibi çok güçlü bir çip olsa bile içindeki GPU sonuçta entegre mimari. Kağıt üzerinde güçlü ama AutoCAD'in alışık olduğu profesyonel sürücü optimizasyonu yok. Büyük dosyada takılmalar, 3D'de performans ve genel olarak Windows kadar rahat değil hissi olur ki zaten AutoCAD'in çoğu profesyonel plugini, sektör paketleri alışılmış iş akışları vs MacOS'ta zaten yok. Yani programı tam kapasite de kullanamaz. @22723 profesyonel kullanacaksan, en kral MacBook bile alsan Windows + RTX sistem her zaman daha mantıklı ve daha güvenli tercih.

Mac tarafında AutoCAD var ama metal üzerinden çalışıyor ve bu taraf AutoCAD için hala kötü. En üst seviye MacBook'ta bile M4 Max gibi çok güçlü bir çip olsa bile içindeki GPU sonuçta entegre mimari. Kağıt üzerinde güçlü ama AutoCAD'in alışık olduğu profesyonel sürücü optimizasyonu yok. Büyük dosyada takılmalar, 3D'de performans ve genel olarak Windows kadar rahat değil hissi olur ki zaten AutoCAD'in çoğu profesyonel plugini, sektör paketleri alışılmış iş akışları vs MacOS'ta zaten yok. Yani programı tam kapasite de kullanamaz. @22723 profesyonel kullanacaksan, en kral MacBook bile alsan Windows + RTX sistem her zaman daha mantıklı ve daha güvenli tercih.

Kasa ya da laptop bakıyorlar. Ben öneri sundum. Akılları laptop yerine 40 bin TL'lik kasa toplamaya yatmış.