Bütçe
40-55 bin TL

vurallame

Gelişen
Selamlar arkadaşlar,
Yeni bir dizüstü PC almayı düşünüyorum. Bütçem 40-55 bin TL civarında ve alışverişi genellikle taksitle yapmayı planlıyorum. Oyun oynamak için değil ama günlük kullanımda kasmayan, hızlı ve sağlıklı bir laptop almak istiyorum.

Benim için önemli olanlar:
  • Takılmaması - çoklu sekme ve programda akıcı performans
  • Kronik arıza / sürekli sorun çıkarmaması
  • Ekranı ve görünümü göze hoş gelmesi
  • Hızlı dosya aktarımı (SSD kapasitesi ve bağlantılar yeterli)
  • 40-55 bin TL arası (tercihen taksitle alınabilir)

Oyun için güçlü ekran kartı şart değil ama günlük işler, okuldaki işler, film/dizi, internet, dosya aktarımları vs. rahat olmalı.

Bu bütçede taksitle ne alabilirim?
Hangi modeller/seriler tavsiye edersiniz?
“Bunlara dikkat et” dediğiniz özellikler veya bilmem gereken detaylar varsa paylaşırsanız çok sevinirim 😊.

Şimdiden teşekkürler!

Oyun şart değilse Mac alınmaması için hiçbir sebep göremiyorum.

Öneririm, OLED panel güzel bir cihaz. Asıl amaç oyun değil akıcı performans olduğu için de öneririm. Tabii MacBook isterseniz, o taraftan da öneri yapabilirim.

Hocam Zenbook önermiş. Ben de Zenbook kullanıcısıyım ve aşırı memnunum ama ekran kalitesi enfes, malzeme kalitesi gayet iyi, klavye ile yazı yazmak çok zevkli. Dokunmatik ekranı olması biraz şov ama arada çok hoş oluyor. Tabii ben 32 GB RAM'li modelini kullanıyorum orası ayrı.

Teşekkür ederim öneeriniz için fakat neden bu cihaz? Ekstra yorumlarınızı alabilir miyim rica etsem?

OLED panel olması büyük avantaj; taşıma konusunda çok rahat çünkü hafif bir cihaz. Onun dışında CPU olarak çok iyi; Watt/performans olarak rakiplerinden daha iyi. iGPU olarak da daha iyi.

OLED panel olması büyük avantaj; taşıma konusunda çok rahat çünkü hafif bir cihaz. Onun dışında CPU olarak çok iyi; Watt/performans olarak rakiplerinden daha iyi. iGPU olarak da daha iyi.

Konudan biraz bağımsız olarak onboard 16 GB RAM bundan 3 sene sonra sıkıntı yaratır mı? 2-3 sene sonra multitasking olarak sıkıntı yaratırsa değiştirme şansı olmaz maalesef ama ben de kendim için merak ediyorum.

Konudan biraz bağımsız olarak onboard 16 GB RAM bundan 3 sene sonra sıkıntı yaratır mı? 2-3 sene sonra multitasking olarak sıkıntı yaratırsa değiştirme şansı olmaz maalesef ama ben de kendim için merak ediyorum.
Bu cihazlar render almak için değil, oyun oynamak için hele hiç değil. Bu yüzden gündelik kullanımlarda 16 GB gayet yeterli bir değer. Gönül ister ki 32 GB RAM alsın herkes; ancak son dönemlerdeki NAND bellek zamları onboard RAM'leri bile etkiledi.

Lenovo Loq 15Irx10 Intel Core İ5 13450Hx 24Gb 512Gb Ssd Rtx5050 Freedos 15.6” Fhd 83Je00Ebtr

Bu model hakkında düşünceleriniz nedir? Hakkınız olsa hangisini alırdınız ve neden?

Lenovo LOQ 15IRX10 Intel Core i5 13450HX 24 GB 512 GB SSD RTX5050 FreeDOS 15.6” FHD 83JE00EBTR.

Bu model hakkında düşünceleriniz nedir? Hakkınız olsa hangisini alırdınız ve neden?

Alma şansım olsa ASUS Zenbook alırdım. Lenovo LOQ önceki serisi kronik anakart yanma sorunluydu; bu seri daha yeni ve kronik bir sorunu var mı, yok mu bilmiyoruz. Onu da geçtim, siz cihazda oyun oynanmayacağını söylediniz. Ana amacı oyun olan bir cihaz almak akıl kârı değil.

Lenovo LOQ 15IRX10 Intel Core i5 13450HX 24 GB 512 GB SSD RTX5050 FreeDOS 15.6” FHD 83JE00EBTR

İş için ise Gaming laptop tavsiye etmem. Pil ve kullanım ömrü olarak düşükler.