Bütçe
40.000 TL
RAM olarak bunu alacağım

İşlemciyi hemen almıyorum, indirimleri bekliyorum. Daha monitör alacağım 2. PC için, RAM konusunda sorun yok; bende zaten 2x16 var, birini verip sistemi açıp test edebilirim. Tek sorunum, işlemciyi uygun fiyata kutulu şekilde almak. Kutusuz işlemciler ve bazen ufak çizik veya hasarlar da oluyor. Başka bir derdim yok.

Dediğim gibi risk alıyorsunuz, umarım sorun olmaz. Benim hatırımda olan 2 kişi var. 1 @crystallreed, 2 @STama. Bu arkadaşların sorunlarını kısmen çözdük, ama sonrasında tekrarlayabiliyor. Bu kartlar problemli, ciddi ölçüde Manuel ayarlamaya ihtiyaç duyuyor. 10 sistemden 5 tanesi böyle. Diğer şanslı 5 taneden biriysen, sorun olmayacaktır. %50 büyük bir risk.

14 günlük iade sürecini değerlendirmek zorundasın, diye düşünüyorum. Kart elinde patlayacaktır yoksa. 2. elde satman zor olur, ServisPoint kartlarında sorun tespit edemeyen, ya da etmeyen bir firma. 3 ay minimum uğraşacaksın, kart 5 kere gel git yapacak. Bunlara değeceğini düşünüyorsan MSI'in, karar senin. Foruma çok konu açıldı böyle.

Dediğim gibi risk alıyorsunuz, umarım sorun olmaz. Benim hatırımda olan 2 kişi var. 1 @crystallreed, 2 @STama. Bu arkadaşların sorunlarını kısmen çözdük ama sonrasında tekrarlayabiliyor. Bu kartlar problemli, ciddi ölçüde manuel ayarlamaya ihtiyaç duyuyor. 10 sistemden 5 tanesi böyle. Diğer şanslı 5 taneden biriysen, sorun olmayacaktır. %50 büyük bir risk.

14 günlük iade sürecini değerlendirmek zorundasın, diye düşünüyorum. Kart elinde patlayacaktır yoksa. 2. elde satman zor olur, ServisPoint kartlarında sorun tespit edemeyen, ya da etmeyen bir firma. 3 ay minimum uğraşacaksın, kart 5 kere gel git yapacak. Bunlara değeceğini düşünüyorsan MSI'in, karar senin. Foruma çok konu açıldı böyle.

Alıp kullanacağım artık yani bir sorun görürsem zaten paylaşırım foruma.

Alıp kullanacağım artık yani bir sorun görürsem zaten paylaşırım foruma.

Forumda da çözebilecek adam yok, sorun orada. :) Ben de bugün varım, yarın yokum. Denenecek yöntemler belli. Onlar da mükemmele yakın ayarlamayla bile o anlık ya da birkaç günlük çözüm oluyor. Cold Boot sorunları devam ediyor bu kartlarda. AM5'te o yüzden 1 DPC kartlar mümkün olduğunca tercih etmek lazım. Hem IMC yükü azaltıyor hem de yazılım olarak özenmek zorundalar. Satamazlar 1 DPC kartları yoksa, 8000-8400 MT/s 1:2 mod desteği olan kartlardan bahsediyorum. B850M Force, B850M-K vs. gibi.

Dediğim gibi risk alıyorsunuz, umarım sorun olmaz. Benim hatırımda olan 2 kişi var. 1 @crystallreed, 2 @STama. Bu arkadaşların sorunlarını kısmen çözdük ama sonrasında tekrarlayabiliyor. Bu kartlar problemli, ciddi ölçüde manuel ayarlamaya ihtiyaç duyuyor. 10 sistemden 5 tanesi böyle. Diğer şanslı 5 taneden biriysen, sorun olmayacaktır. %50 büyük bir risk.

ServisPoint birkaç defa işim oldu hiç de işimi zorlaştırmadılar hemen çözümüm sağlandı MSI global mail yazmıyor musunuz oradan ulaşmaya çalışın bazen yardımcı olurlar.

ServisPoint birkaç defa işim oldu hiç de işimi zorlaştırmadılar hemen çözümüm sağlandı MSI global mail yazmıyor musunuz oradan ulaşmaya çalışın bazen yardımcı olurlar.

Zaten oradan ulaştığım halde 3 ay sürdü. Hiç yazmasaydım elimde patlayacaktı. Bir de arada GGTR var, bu firmayı da unutmayalım.

GGTR+ServisPoint, 5090 Lightning alsan dahi elinde patlayabilir. Dua etmek lazım bir sorun oluşmaması adına.

O derece çok uçuk kartlar almıyorum ben zaten :)

Umarım sorun yaşamazsın, eğer sorun yaşarsan @STama ve @crystallreed ile ilerle. İkisinin sorununu da kalıcı olarak çözmüştüm. 1 tanesi külliyen MSI+Micron değişip ASUS+Hynix modüle geçince düzeldi. Bir diğeri anakart mükemmele yakın ayarlamayla çözüldü ama sonrasında tekrardan Cold Boot sorunları devam etti. Arada oluyor, bu kartlar yazılımsal olarak sorunlu. 3 yıl oldu, düzeltemediler. Onlarla ilerlersiniz sorun oluşursa. MSI Center vs. de sorun yine, anakart yazılımlarından kaçının. Temiz kurulum yapıp o şekilde devam edin. OpenRGB vs. kullanmayı öğrenin, onunla devam edersiniz. Fan ayarları zaten BIOS'tan, yeterli.

Umarım sorun yaşamazsın, eğer sorun yaşarsan @STama ve @crystallreed ile ilerle. İkisinin sorununu da kalıcı olarak çözmüştüm. 1 tanesi külliyen MSI+Micron değişip ASUS+Hynix modüle geçince düzeldi. Bir diğeri anakart mükemmele yakın ayarlamayla çözüldü ama sonrasında tekrardan cold boot sorunları devam etti. Arada oluyor, bu kartlar yazılımsal olarak sorunlu. 3 yıl oldu, düzeltemediler. Onlarla ilerlersiniz sorun oluşursa. MSI Center vs. de sorun yine, anakart yazılımlarından kaçının. Temiz kurulum yapıp o şekilde devam edin. Openrgb vs. kullanmayı öğrenin, onunla devam edersiniz. Fan ayarları zaten BIOS'tan, yeterli.
Bugün anakartım geldi. PC’yi topladım, işlemci ve RAM’i de alırsam açıp deneyeceğim. İnşallah bir sorun olmaz.
1775758547858.webp

1775758559249.webp