Ben model araştırırken QD-OLED'in renk performansının daha iyi olduğunu gördüm araştırmalarımda. Tandem WOLED ise renk performansı konusunda normal WOLED'e göre daha iyi tabi ki ancak halen QD-OLED seviyesinde değil diye biliyorum. Aynı zamanda Grey banding konusundan endişeliydim. Ben biraz takıntılıyım ve bu tarz şeyler gözüme çarpınca tadım kaçıyor biraz. Aynı zamanda odam fazla aydınlık olmadığından QD-OLED siyahlarında morumsu bir görüntü olacağını sanmıyordum ki tamda düşündüğüm gibi en ufak bir morluk yok ekranda. Tamamen kişisel kullanımımdan dolayı yani. Aslında XG27AQDMES alacaktım daha da ucuz bir model ancak son dakika parlaklık seviyesinin 400 nit olduğunu gördüm, XG27ACDMS modelinde 1000 nit parlaklık ve 40Hz fark vardı. ASUS indirimi ile birlikte aralarında çok bir fark olmadığından bunu seçtim son dakika belki film izlerken HDR açarım falan diye.
Aynı zamanda OLED yanmasından çok korkmuyorum çünkü eskisi gibi günde 8-10 saat oyun oynamıyorum. Kullanmadığım vakitlerde ekranı kapatıyorum veya uyku modunun süresini kısalttığımdan kendi kapanıyor. Görev çubuğunu hareketli yaptım ve ekrandaki uygulamaları gizledim, arka planımda hareketli ve siyah renkte. Aynı zamanda tüm OLED Care özellikleri açık şekilde kullanıyorum. İzlediğim videolarda da insanlar 3000 saat civarı kullanımda hiç OLED yanması görmediklerini veya çok çok dikkatli bakmadıkça gözükmediğini belirttiği için sorun etmedim. Şu an için seçimimden memnunum, sadece 2K'da beklediğim kadar büyük bir fark hissedemediğim için arada "değer miydi bu fiyata" dediğim oluyor. Onun dışında renkler vesaire inanılmaz.