Bütçe
40.000 TL

CLC 1

Başarılı
Merhaba,

32 inç 4K OLED alma planım vardı fakat yeni nesil OLED monitörler çok pahalı, ondan dolayı da son nesil 27 inç 2K OLED almak istiyorum. Şu an elimde 1. nesil LG 27GR95QE var. Monitör çok karanlık, oyunlarda karanlık yerleri rahat göremiyorum, ondan dolayı da artık değiştirmek istiyorum.

Maksimum bütçem 40.000 TL.

asus rog strix xg27aqwmg alınabilir hemde 10k kalır bende almayı düşünüyorum

Hikaye ve fps oyunları oynuyorum, bu yeni tandem panel ile herhalde parlaklık sorunum çözülür.

Bir sorum daha var bu yeni nesillerde bazı sorunlar varmış nelere dikkat etmem gerek?
tam olarak hangi sorundan bahsediyorsunuz

Gri Çizgilenme fln ondan mı bahsediyorsunuz
Hikaye ve fps oyunları oynuyorum, bu yeni tandem panel ile herhalde parlaklık sorunum çözülür.

Bir sorum daha var bu yeni nesillerde bazı sorunlar varmış nelere dikkat etmem gerek?

Son düzenleme:
Grey banding sorununu duydum başka bir problem var mı bilgim yok.
Piksel temizleme yaptıkça azaldığını söyleyen kullanıcılar var Grey banding’de yine de bir nebze görülüyor dikkatli bakınca. Kişiden kişiye değişebilir fark edilebilirliği. Ben 3. nesil QD-OLED olan XG27ACDMS modelini aldım daha yeni memnunum şu an için bir olumsuzlukla karşılaşmadım.

Piksel temizleme yaptıkça azaldığını söyleyen kullanıcılar var Grey banding’de yine de bir nebze görülüyor dikkatli bakınca. Kişiden kişiye değişebilir fark edilebilirliği. Ben 3. nesil QD-OLED olan XG27ACDMS modelini aldım daha yeni memnunum şu an için bir olumsuzlukla karşılaşmadım.
Aynı fiyatlardalar neden 3. nesil tercih ettiniz?

Aynı fiyatlardalar neden 3. nesil tercih ettiniz?
Ben model araştırırken QD-OLED'in renk performansının daha iyi olduğunu gördüm araştırmalarımda. Tandem WOLED ise renk performansı konusunda normal WOLED'e göre daha iyi tabi ki ancak halen QD-OLED seviyesinde değil diye biliyorum. Aynı zamanda Grey banding konusundan endişeliydim. Ben biraz takıntılıyım ve bu tarz şeyler gözüme çarpınca tadım kaçıyor biraz. Aynı zamanda odam fazla aydınlık olmadığından QD-OLED siyahlarında morumsu bir görüntü olacağını sanmıyordum ki tamda düşündüğüm gibi en ufak bir morluk yok ekranda. Tamamen kişisel kullanımımdan dolayı yani. Aslında XG27AQDMES alacaktım daha da ucuz bir model ancak son dakika parlaklık seviyesinin 400 nit olduğunu gördüm, XG27ACDMS modelinde 1000 nit parlaklık ve 40Hz fark vardı. ASUS indirimi ile birlikte aralarında çok bir fark olmadığından bunu seçtim son dakika belki film izlerken HDR açarım falan diye.

Aynı zamanda OLED yanmasından çok korkmuyorum çünkü eskisi gibi günde 8-10 saat oyun oynamıyorum. Kullanmadığım vakitlerde ekranı kapatıyorum veya uyku modunun süresini kısalttığımdan kendi kapanıyor. Görev çubuğunu hareketli yaptım ve ekrandaki uygulamaları gizledim, arka planımda hareketli ve siyah renkte. Aynı zamanda tüm OLED Care özellikleri açık şekilde kullanıyorum. İzlediğim videolarda da insanlar 3000 saat civarı kullanımda hiç OLED yanması görmediklerini veya çok çok dikkatli bakmadıkça gözükmediğini belirttiği için sorun etmedim. Şu an için seçimimden memnunum, sadece 2K'da beklediğim kadar büyük bir fark hissedemediğim için arada "değer miydi bu fiyata" dediğim oluyor. Onun dışında renkler vesaire inanılmaz.

Ben model araştırırken QD-OLED'in renk performansının daha iyi olduğunu gördüm araştırmalarımda. Tandem WOLED ise renk performansı konusunda normal WOLED'e göre daha iyi tabi ki ancak halen QD-OLED seviyesinde değil diye biliyorum. Aynı zamanda Grey banding konusundan endişeliydim. Ben biraz takıntılıyım ve bu tarz şeyler gözüme çarpınca tadım kaçıyor biraz. Aynı zamanda odam fazla aydınlık olmadığından QD-OLED siyahlarında morumsu bir görüntü olacağını sanmıyordum ki tamda düşündüğüm gibi en ufak bir morluk yok ekranda. Tamamen kişisel kullanımımdan dolayı yani. Aslında XG27AQDMES alacaktım daha da ucuz bir model ancak son dakika parlaklık seviyesinin 400 nit olduğunu gördüm, XG27ACDMS modelinde 1000 nit parlaklık ve 40Hz fark vardı. ASUS indirimi ile birlikte aralarında çok bir fark olmadığından bunu seçtim son dakika belki film izlerken HDR açarım falan diye.

Aynı zamanda OLED yanmasından çok korkmuyorum çünkü eskisi gibi günde 8-10 saat oyun oynamıyorum. Kullanmadığım vakitlerde ekranı kapatıyorum veya uyku modunun süresini kısalttığımdan kendi kapanıyor. Görev çubuğunu hareketli yaptım ve ekrandaki uygulamaları gizledim, arka planımda hareketli ve siyah renkte. Aynı zamanda tüm OLED Care özellikleri açık şekilde kullanıyorum. İzlediğim videolarda da insanlar 3000 saat civarı kullanımda hiç OLED yanması görmediklerini veya çok çok dikkatli bakmadıkça gözükmediğini belirttiği için sorun etmedim. Şu an için seçimimden memnunum, sadece 2K'da beklediğim kadar büyük bir fark hissedemediğim için arada "değer miydi bu fiyata" dediğim oluyor. Onun dışında renkler vesaire inanılmaz.
Anladım, benim QD-OLED deneyimleme şansım oldu morluklar baya görünüyor benim odam güneş aldığından dolayı. Şuan elimde 1. nesil OLED var 2700 saatte 2 sene oldu alalı herhangi bir yanma yok sadece bir tane ölü piksel var, sırf parlaklıktan dolayı değiştiriyorum. O açıdan baktığımda Tandem OLED bana daha uygun geldi gibi, yeni çıkıcak olan panel tipi de RGB Stripe Tandem OLED’de metin görünürlüğü daha iyiymiş çok aşırı bir fark yokmuş yapay zekanın bana anlattığına göre o yüzden tercihimi XG27AQWMG’den yana kullanıcam sanırım.

Anladım, benim QD-OLED deneyimleme şansım oldu morluklar baya görünüyor benim odam güneş aldığından dolayı.
Eğer odan çok parlak ise evet QD-OLED morluğunu görürsün. Benim odamda ışık ekrana soldan vuruyor ve uzak kalıyor, aynı zamanda odamın lambasının dışında siyah kaplı bir cam var bu da ışığı kısıyor biraz. Bu iki sebepten dolayı ben ekrana baktığım açıda hiç morluk görmüyorum. Ancak ekran yansımasından camı görecek açıdan bakarsam morluğu görüyorum. Bu nedenle Tandem WOLED daha iyi olacaktır senin için, ekranda morluk görmezsin ama kendi yansımanı görürsün mat kaplama olmadığı sürece her ekranda olabilecek bir durum normaldir.
yeni çıkıcak olan panel tipi de RGB Stripe Tandem OLED’de metin görünürlüğü daha iyiymiş çok aşırı bir fark yokmuş yapay zekanın bana anlattığına göre o yüzden tercihimi XG27AQWMG’den yana kullanıcam sanırım.
1. Nesil olmasına rağmen o kadar saatte yanma yaşamadıysan yeni nesillerde yaşayacağını hiç düşünmüyorum çünkü çok fazla yenilik geldi OLED koruması konusunda. Ölü piksel ise şanssızlık. Parlaklık konusunda ise evet Tandem OLED daha iyi, QD-OLED seçeceksen benim gibi 400 nit değil de 1000 nit olan modellerden seçmen lazım.
yeni çıkıcak olan panel tipi de RGB Stripe Tandem OLED’de metin görünürlüğü daha iyiymiş çok aşırı bir fark yokmuş yapay zekanın bana anlattığına göre o yüzden tercihimi XG27AQWMG’den yana kullanıcam sanırım.
Metin görünürlüğü konusunda şöyle söyleyeyim; bence çok kötü değil yani metinler net güzel. Fakat biraz küçük olduklarından sanırım bazen okurken bulanıklaşıyorlar gibi hissediyorum gözüm yoruluyor. Bunu 1080p'den geçtiğim için olduğunu düşünüyorum. 1080p'de her şey daha büyük duruyordu. Şimdi hem ekran büyük hem her şeyin boyutu küçülmüş, sanırım biraz alışmam lazım.

Bende normalde Penta Tandem QD-OLED alacaktım ama fiyatları çok olur ve güncel modellere zam gelir diye elime para geçince üstüne ASUS'ta kampanya olunca aldım hemen çünkü net bir tarih yok ne zaman çıkacakları hakkında. Umarım istediğin modeli alırsın ve içine siner.