Bütçe
40.000 TL
Makaleler
43
Bütçe en fazla 40K. Bu üç cihazdan biri alınacak, aralarında en mantıklı seçenek hangisi olur? Özellikle kamera, performans ve uzun ömürlülük çok önemli. Özellikle Xiaomi'ler hakkında çok bir bilgiye sahip değilim, bu yüzden yalnızca cihazın modelini yazıp bırakmak yerine "X, çünkü..." şeklinde açıklarsanız sevinirim. Mümkün olduğunca detaylı bilgilere ihtiyacım var.

Bütçe en fazla 40k. Bu üç cihazdan biri alınacak, aralarında en mantıklı seçenek hangisi olur? Özellikle kamera, performans ve uzun ömürlülük çok önemli. Özellikle Xiaomi'ler hakkında çok bir bilgiye sahip değilim, bu yüzden yalnızca cihazın modelini yazıp bırakmak yerine "X, çünkü..." şeklinde açıklarsanız sevinirim. Mümkün olduğunca detaylı bilgilere ihtiyacım var.

Bana göre hiçbiri. Gider S24+ alırdım. Nedeni yazılım daha iyi bana göre. Donanım olarak da S25 FE ve 15t geride kalır S24+ ve 14t Pro'ya göre. S25 FE önermememin nedeni S24 FEnin One UI 8 ile gelen hali gibi. Mi 15t ise 14t Pro'dan daha kötü.
Ben 14t Pro ile S24+ arasında kalırdım.
Ama orada şahsi olarak amiral gemisi olması vs ile S24+ alırdım.
14t Pro ile S24+ arasındaki donanımsal farklara bakarsak.
Ekran S24+ kamera ikisi de iyi ama genel olarak S24+ batarya (ekran süresinde) ikisi de benzer süreleri verir ama hızlı şarjdan 14t Pro donanımdan 14t Pro.
Karar sizin.

Mi 14 40k ise net o. S24+dan da daha mantıklı.

S24 Plus ve Honor 400 Pro bu üçünden de güçlü ve daha iddialı modeller, ikisinin de işlemcisi bu attığınız modellerden bir tık bile olsa daha iyi.

Son düzenleme:
Bütçe en fazla 40k. Bu üç cihazdan biri alınacak, aralarında en mantıklı seçenek hangisi olur? Özellikle kamera, performans ve uzun ömürlülük çok önemli. Özellikle Xiaomi'ler hakkında çok bir bilgiye sahip değilim, bu yüzden yalnızca cihazın modelini yazıp bırakmak yerine "X, çünkü..." şeklinde açıklarsanız sevinirim. Mümkün olduğunca detaylı bilgilere ihtiyacım var.

Türkiye kayıtlı Xiaomi almak tamamen saçmalık S25 FE de bu fiyata tercih edilmez Honor 400'e bak.

@Simon
Xiaomi 14 ile Xiaomi 14T Pro arasında tam olarak ne fark var hocam? Mantıken 14T Pro'nun düz 14'ten daha iyi olması gerekmez mi, bu nasıl isimlendirme?

@Aakons
Açıkçası 1 nesil daha eski cihaz ile 1 nesil daha yeni cihaz hemen hemen aynı fiyattayken yeni nesili almak daha mantıklı geliyor bana, cihazı ben almayacağım bu arada, akrabam için bakıyorum. O yüzden, S24+ yerine S25 FE'ye daha sıcak bakıyorum şahsen.

@Glade
Bu Honor 400 Pro'yu listeye ekledim, bir ara bayağı karşıma çıkmıştı. Bunu bi' araştıracağım hocam.

@Aakons
Açıkçası 1 nesil daha eski cihaz ile 1 nesil daha yeni cihaz hemen hemen aynı fiyattayken yeni nesili almak daha mantıklı geliyor bana, cihazı ben almayacağım bu arada, akrabam için bakıyorum. O yüzden, S24+ yerine S25 FE'ye daha sıcak bakıyorum şahsen.

Fiyatları neredeyse aynı. 1 nesil ileride olsa ne yazar? Daha iyi ekran ultrasonik parmak izi gibi sebeplerden S24+ seçerdim. S25 FEnin fiyatının düşmesi lazım. Değmez daha.

@Simon
Xiaomi 14 ile Xiaomi 14T Pro arasında tam olarak ne fark var hocam? Mantıken 14T Pro'nun düz 14'ten daha iyi olması gerekmez mi, bu nasıl isimlendirme?

@Aakons

@Glade
Bu Honor 400 Pro'yu listeye ekledim, bir ara bayağı karşıma çıkmıştı. Bunu bi' araştıracağım hocam.
T serisi flagship killer olarak geciyor daha cok. Samsung'un FE serisi, Apple'in e serisi gibi. T serileri genellikle batarya omru, gaming ve arka kamera performansina odaklanir. On kamerasi iyi degil 14T Pro'nun mesela. 15T'nin de iyi degil. Fakat duz 14'un on kamera sensoru de saglam. Kisacasi, batarya omru, gaming performansi onemliyse 14T Pro. Eger kamera, kompakt boyut ve on kamerasinin da iyi cekmesini isterseniz duz 14. Tek eksisi batarya 14 modelinin. Onun disinda fiyatinin en iyisi.

iPhone neden alternatiflerde değil hocam?

Son düzenleyen: Moderatör: