Ne için kullanacaksın laptopu? Oyun mu yoksa iş mi?

İnşaat müh okuyorum biraz yazilim, biraz 3D çizim onun dışında oyun da oynarim dizi film de izlerim ama GTA 6 dışında triple a oyun oynayacağımı düşünmüyorum Single pek sevmiyorum. Kısaca her seyi yapacağım ama üst düzey değil o kadar.

İnşaat müh okuyorum biraz yazilim, biraz 3D çizim onun dışında oyun da oynarim dizi film de izlerim ama GTA 6 dışında triple a oyun oynayacağımı düşünmüyorum Single pek sevmiyorum. Kısaca her seyi yapacağım ama üst düzey değil o kadar.
32GB öneririm o zaman. 16GB yetersiz kalır bu süreden sonra.

32GB öneririm o zaman. 16GB yetersiz kalır bu süreden sonra.
Bi 3 4 sene daha götürür ya bence sonra ekleme yaparım belki hatta gerek de olmaz dersler biteceği için cok fazla modelleme falan yapacağımı sanmıyorum o kadar insan okuyor kaçında vardır 32 gb ram zaten. Oyunlar içinse 16 gbin yetmeyeceği oyun yapmaya kimsenin yemez bence burjuvalar mı oynayacak oyunlarini sadece.

Bir 3 4 sene daha götürür ya bence sonra ekleme yaparım belki hatta gerek de olmaz dersler biteceği için cok fazla modelleme falan yapacağımı sanmıyorum o kadar insan okuyor kaçında vardır 32 GB RAM zaten. Oyunlar içinse 16 GB'in yetmeyeceği oyun yapmaya kimsenin yemez bence burjuvalar mı oynayacak oyunlarini sadece.

3B tasarım falan diyorsun ama benim 16 GB'lık laptop vardı Blender ve SketchUp'ta ağlıyordu biraz ağır iş yapınca. Ya 16 GB alıp ekleme yap ya da 32 GB al.