Başta söylüyorum lütfen çıkıp da sensör sorunu olan bilgisayarları öneriyorsun demeyiniz 8845HS ve 8840h modelinin seri numarasını HP resmiden ve diğer kaynaklardan bulup benzer modelleri inceledim S1 ve R1 serisine giriyor ben de bu bilgisayarın kullanıcısıyım S0-R0 serisinin sorunlu olduğu bilgisinden yola çıkarak attım alıp almamak kişinin kendisine kalmış ama almak için değerlendirilecekse de kısaca bilgisini vereyim iki modelin işlemcisi de AMD birinde 8840h ve 4070 var ama hafızası aşırı derecede az ve kafanıza göre hafıza yükseltmesi yapamazsınız arka kapağı açıp müdahale ettiğiniz an garanti bozulur.
Diğeri 8845HS ekran kartı 4060 orta düzey bir şey benzer özelliklerde alternatif bilgisayarlara bakılıp iyisi varsa kesinlikle diğer markaların seçeneği tercih edilip, eğer başka alternatifi de yoksa bu iki bilgisayar üzerinden 4070'li olanını aldıktan sonra yetkili serviste ayrı bir SSD alıp o SSD ile içerisindeki 256 GB SSD'yi değiştirtmek koşulu ile bana kalırsa kullanılabilir.
Ama bana kalırsa o fiyat bandında bilgisayar almaktansa biraz daha bekleyip üzerine para ekleyip daha garanti seçeneklere bakılabilir adı çıkmış bir bilgisayarı önermeyi sevmem ama seri numaralarına kadar bakarak bu iki linki attım eksiğim yanlışım varsa forumdaki arkadaşlar beni düzeltebilir soğutma olarak oyun oynanma olarak sensör olarak açıkçası ben bir sorun görmedim 1 seneyi aşkın süredir de hiç bakım yaptırmadan kullanıyorum TWD gibi basit bir oyunda bile arka planda çalıştırdığım ağır programlar yüzünden 93 derecelerde çalışıyor ve sensör olarak da hiçbir sorun yaratmıyor ha bende yaşanmaması başkasında yaşanmayacağı anlamına gelmez ama genel olarak baktığımızda da şikayet oranı S0 ve R0 modeline göre çok çok daha az hatta yok bile denebilir(bu kısımda da eksiğim varsa beni düzeltin lütfen).
Anakart olarak da şu bilgiyi vereyim şimdi diğer markaların 4070'li modellerine bakmadım fiyat farkı azsa diğer markadan alınsın yine söylüyorum bunu ama eğer değilse 4070'li modeli tercih edilebilir neyse anakartında tek SSD slotu var hafıza yükseltmesi yapılması gerektiği zaman yetkili serviste ikinci bir slot olmadığı için o 256 GB'lık SSD'yi sökecekler yani tek SSD üzerinden ilerleyeceksiniz.
Bu bilgileri hem konuyu açan arkadaşımız için hem de diğer forumdaşlarımız için paylaştım bu en iyisi bunu al diyerekten paylaşmadım öyle bir niyetim de yok ucuz paraya yüksek risk oranı ile bilgisayar almak isteyenler için değerlendirilebilir iki model takdir kullanıcılarındır.