Nitro 5 (Tam güçte) ciddi anlamda traktör gibi ses çıkarıyor. Fakat tam güçte kullanmanıza pek gerek olduğunu düşünmüyorum.

Arkadaş RDR 2 gibi oyunlar oynamıyor, yani tam güç de kullanmaz. Yine de kronik olarak ısı problemi olursa her türlü ses çıkarır.

Bu nasıldır?

Arkadaş RDR 2 gibi oyunlar oynamıyor, yani tam güç de kullanmaz. Yine de kronik olarak ısı problemi olursa her türlü ses çıkarır.

"Kronik" bir ısı problemi yok. RDR2 gibi ağır işler yapmıyorsa 7840HS olan Victus'u Iyzico indirimi ile birlikte alsın. Daha az ses, daha şık ve sade görüntü, daha az ısı ve daha uzun pil ömrü alır. Ancak panel kalitesinde bir düşüş olacak. Nitro 5'in renk gamutu, MS değeri Nit değeri falan daha iyi.

"Kronik" bir ısı problemi yok. RDR2 gibi ağır işler yapmıyorsa 7840HS olan Victus'u Iyzico indirimi ile birlikte alsın. Daha az ses, daha şık ve sade görüntü, daha az ısı ve daha uzun pil ömrü alır. Ancak panel kalitesinde bir düşüş olacak. Nitro 5'in renk gamutu, ms değeri nit değeri falan daha iyi.

Panel kalitesinde çok fark yoksa problem olmaz, hall sensor problemi korkuttu biraz. Aldığın da sorunlu çıkarsa benim başıma çıkacak.

Çöp. Acer Aspire 7 yani ofis laptopu soğutma sistemi kullanıyor. Bu yüzden limitli bir cihaz, buna rağmen ısınıyor. Ayrıca fanlar panele vuruyor buda uzun vadede panelde sorun çıkarabilir. Bazı kullanıcılar sararma sorunuyla karşılaştı.

"Kronik" bir ısı problemi yok. RDR2 gibi ağır işler yapmıyorsa 7840HS olan Victus'u Iyzico indirimi ile birlikte alsın. Daha az ses, daha şık ve sade görüntü, daha az ısı ve daha uzun pil ömrü alır. Ancak panel kalitesinde bir düşüş olacak. Nitro 5'in renk gamutu, MS değeri Nit değeri falan daha iyi.
Acelesi yoksa bence bir süre laptop almasın. "Kronik" bir ısı sorunu yok. "Kronik" bir hall sensor sorunu var. HP Victus önerebilseydim kesinlikle katılırdım çünkü cihaz aşırı sessiz çalışıyor.

Hall sensör problemi korkuttu biraz.
Sensör hakkında HP'den resmi açıklama gelene kadar ben Victus'da önermiyorum. Recep Baltaş konuyu gündeme taşımaya çalışıyor.

1745876287727.webp

Acelesi yoksa bence bir süre laptop almasın. "kronik" bir ısınma sorunu yok. "kronik" bir hall sensor sorunu var. HP Victus önerebilseydim kesinlikle katılırdım çünkü cihaz aşırı sessiz çalışıyor.

Sensör hakkında HP'den resmi açıklama gelene kadar ben Victus'da önermiyorum. Recep Baltaş konuyu gündeme taşımaya çalışıyor.

Eki Görüntüle 144502

Laptop doğum günü hediyesi olarak ailesi tarafından alınacak. O yüzden erteleme konusu pek mümkün değil. Bana söylemeseydi gidip saçma sapan Monster laptoplardan aldıracaktı.

Acelesi yoksa bence bir süre laptop almasın. "Kronik" bir ısınma sorunu yok. "Kronik" bir hall sensor sorunu var. HP Victus önerebilseydim kesinlikle katılırdım çünkü cihaz aşırı sessiz çalışıyor.

Eki Görüntüle 144502

Sensörün devre dışı kalmasının bilinen tek nedeni şu an "sıcaklık" HP Omen 16 HX işlemcili modellerde bu sorun çok sık görülüyordu çünkü HX işlemciler fazla ısınıyordu.

7840HS fazla ısınan bir işlemci değil. Kullanıcıda fazla ağır işler yapmayacakmış bu yüzden sorun yaşanacağını şahsen pek zannetmiyorum. Ben olsam Iyzico indirimi ile birlikte 7840HS Victus alırdım. Kullanıcı için + yönleri Nitro 5 modelden daha çok.

Laptop doğum günü hediyesi olarak ailesi tarafından alınacak. O yüzden erteleme konusu pek mümkün değil.
Sessiz cihaz diyorsanız o cihaz HP Victus olur ama hall sensör sorunu var.
(Bu arada ben de ısınmayan ve S1 serisi olan Victus bu arızayı verdi. @Leon Scott Kennedy )
Sessiz cihaz diyorsanız zaten ısınma meraklısı Intel işlemcilerde şansınız yok.
Şık ve güzel, sorun çıkardığını görmediğim Asus Tuf Gaming önereceğim ama onun fanları sesli.

Acer elendi, Asus elendi, HP elendi. Dell de çok kaba cihaz üretip garanti süreciyle ilgilenmiyor.
Ne önereceğiz şaştım kaldım. AMD işlemcili Acer Nitro 16 dışında önerebileceğim cihaz bulamıyorum şu anda.

Ayrıca bakınız:

Sessiz cihaz diyorsanız o cihaz HP Victus olur ama hall sensör sorunu var.
(Bu arada ben de ısınmayan ve S1 serisi olan Victus bu arızayı verdi. @Leon Scott Kennedy )
Sessiz cihaz diyorsanız zaten ısınma meraklısı Intel işlemcilerde şansınız yok.
Şık ve güzel, sorun çıkardığını görmediğim ASUS TUF gaming önereceğim ama onun fanları sesli.

Acer elendi, ASUS elendi, HP elendi. Dell de çok kaba cihaz üretip garanti süreciyle ilgilenmiyor.
Ne önereceğiz şaştım kaldım. AMD işlemcili Acer Nitro 16 dışında önerebileceğim cihaz bulamıyorum şu anda.

Ayrıca bakınız:

HP Victus önerdim, sorunu da anlattım.