Bütçe
45.000 TL

bariyilmaz8

Becerikli
i5 14. nesil işlemci.
RTX 5060 ekran kartı.
16 GB DDR5 RAM.
512 GB SSD.
Toplam hepsi 40 bin TL. Bu sistem alınır mı? Ya da önerebileceğiniz emsal bir sistem var mıdır? Normalde monitör vs. dahil 45 bin TL gibi bir bütçem var ama bu sistem güzelse alınır mı sizce? Masaüstü almayı düşünüyorum, yardımcı olur musunuz sistem konusunda.

Son düzenleyen: Moderatör:

En son 42.999 TL idi fakat zamlanmış. Yine de daha mantıklı bir sistem. Anakartı B650M-E yapabilirsiniz.

Ayrıca hiçbir parçada marka belirtmemişsiniz. Anakartı da söylememişsiniz. Zaten Intel işlemci almak bana göre biraz saçma şu durumda. 14400F'nin yerine 14600KF olsaydı biraz daha olabilirdi ama bence AM5 şu an daha mantıklı performans olarak.

Toplama PC sistemlerine bakmadım, yukarıdaki yazdığınız parçaları tek tek hesapladım, aşağıdaki fiyat çıktı. Fiyata anakart, soğutucu, kasa, monitör dahil değil.

Benim önerim; sistem toplarken alabileceğinizin en iyisini almaya çalışın ve sakın benim gibi acele etmeyin.

Abimden dolayı hızlıca almak zorunda kaldım. Kasa ATX kasa ama mATX anakart ve anakartta AMD destekli özellikler var ama fark etmeyip gittim Intel aldım, desteği olmadığı için overclock yapamıyorum. Monitörde dahi işlemcimden dolayı kullanamadığım 1-2 teknoloji var. Çok fark ettiriyor mu bilmiyorum.

Eki Görüntüle 233

Dosya Ekleri

• 1773560148403.webp
    1773560148403.webp
    6,6 KB · Görüntüleme: 75
Benim bu attığım sistem, Alanya'da sıfır bilgisayar satan bir yer var. Oradan anakart içinde kasa ile beraber, soğutma mevcut değil sadece. Bir tık uygun oluyor o zaman satan mağazada. Maksimum 50 bine sistem içinde ekran dahil şeklinde toplamak istesem sizce ne toplamalıyım?

Benim bu attığım sistem, Alanya'da sıfır bilgisayar satan bir yer var. Oradan anakart içinde kasa ile beraber, soğutma mevcut değil sadece. Bir tık uygun oluyor o zaman satan mağazada. Maksimum 50 bine sistem içinde ekran dahil şeklinde toplamak istesem sizce ne toplamalıyım?

Öyle yerlerden bilgisayar falan almayın. Çoğu kazık.

Masaüstü sistemi oyun için mi kullanacaksınız ve hangi tür oyunları oynayacaksınız? Bunları da yazarsanız anlayan kişiler daha iyi yardımcı olacaktır. Monitörü ayrı tutmanızda fayda var. En çok monitörde kararsız kalınıyor. Ölü piksel sorunu yaşama gibi durumunuz da var.

FPS mi yoksa hikayeli oyun mu karar verirsiniz. Ben işim gereği 75 Hz monitör aldım, monitör benim için ön planda değildi, diğer aygıtlarıma daha çok para ayırdım.

@bariyilmaz8, yukarıda attığım sistem bütçenize uygun. Bütçe çok az daha artarsa iyi bir monitörle birlikte çok güzel olur fakat ne tarz oyunlar oynayacağınızı da söylerseniz, parçaları ona göre belirleriz.

@bariyilmaz8, bütçenizi söyleyin, sistem önerelim. Atacağımız sitelerden alın.

Maksimum her şey dahil 50 bin TL.

@bariyilmaz8, yukarıda attığım sistem bütçenize uygun. Bütçe çok az daha artarsa iyi bir monitörle birlikte çok güzel olur fakat ne tarz oyunlar oynayacağınızı da söylerseniz, parçaları ona göre belirleriz.

RAM biraz düşük kalıyor, düşündüğümde biraz daha yüksek olsa daha iyi olur gibi o zaman.

Masaüstü sistemi oyun için mi kullanacaksınız ve hangi tür oyunları oynayacaksınız? Bunları da yazarsanız anlayan kişiler daha iyi yardımcı olacaktır. Monitörü ayrı tutmanızda fayda var. En çok monitörde kararsız kalınıyor. Ölü piksel sorunu yaşama gibi durumunuz da var.

FPS mi yoksa hikayeli oyun mu karar verirsiniz. Ben işim gereği 75 Hz monitör aldım, monitör benim için ön planda değildi, diğer aygıtlarıma daha çok para ayırdım.

Masaüstü sistem, evet. Oyun için ben genelde CoD, Crysis tarzı hikayeli oyunlar, LoL oynamayı düşünüyorum. Aynı zamanda inşaat mühendisiyim, CAD programları için öyle render falan olmadan kullanıyorum, o yüzden hayli hayli yeterli olur herhangi bir sistem. Şu an laptopum GT840M i5 5200U, bu bile benim CAD için yeterliydi geçen seneye kadar. Şimdi kasmaya başladı, ömrünü tamamladı. :)
Kısacası sadece RAM 16 yerine daha yüksek olsa daha iyi olabilir tüm modellerde.

Öyle yerlerden bilgisayar falan almayın. Çoğu kazık.

Üstte konuda açılan bilgisayar uygun bence ama ben de normalde tercih etmem.

Maksimum her şey dahil 50 bin TL.

RAM biraz düşük kalıyor, düşündüğümde biraz daha yüksek olsa daha iyi olur gibi o zaman.

Masaüstü sistem, evet. Oyun için ben genelde CoD, Crysis tarzı hikayeli oyunlar, LoL oynamayı düşünüyorum. Aynı zamanda inşaat mühendisiyim, CAD programları için öyle render falan olmadan kullanıyorum, o yüzden hayli hayli yeterli olur herhangi bir sistem. Şu an laptopum GT840M i5 5200U, bu bile benim CAD için yeterliydi geçen seneye kadar. Şimdi kasmaya başladı, ömrünü tamamladı. :)
Kısacası sadece RAM 16 yerine daha yüksek olsa daha iyi olabilir tüm modellerde.

Üstte konuda açılan bilgisayar uygun bence ama ben de normalde tercih etmem.

RAM krizi var hocam. RAM'ler aşırı pahalı. Eğer 32 GB istiyorsanız, ikinci ele yönelmeniz gerekebilir. RAM takviyesini sonradan yaparsınız.