Bütçe
40.000 TL

SpinozaGodS

Çalışkan
Kullanış amacı oyun ama ilk oyun önceliğim Knight Online o yüzden Intel ve NVIDIA şart, AMD sistemlerde optemizasyon problemleri var oyunda.
Başlıkta belirttiğim gibi;

• i5 14400F (14600k veya KF daha iyi olur).
  • RTX 5060 Ti 16 GB.
  • 16 GB DDR5 RAM.
  • 1 TB ve üstü M.2 SSD
  • Uygun anakart h serisi de olur b tabii ki daha iyi olur.

Bütçem 40 K, desteklerinizi bekliyorum, teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanış amacı oyun ama ilk oyun önceliğim Knight Online o yüzden Intel ve NVIDIA şart, AMD sistemlerde optemizasyon problemleri var oyunda.
Başlıkta belirttiğim gibi;

• i5 14400F (14600k veya KF daha iyi olur).
  • RTX 5060 Ti 16 GB.
  • 16 GB DDR5 RAM.
  • 1 TB ve üstü M.2 SSD
  • Uygun anakart h serisi de olur b tabii ki daha iyi olur.

Bütçem 40 K, desteklerinizi bekliyorum, teşekkürler...
40.000 TL'ye i5-14400F ve RTX 5060 Ti sistem almak için şu adımları takip edebilirsin:

1. Bileşen Seçimi:
- İşlemci: Intel i5-14400F tercih edebilirsin. Eğer bütçeniz elveriyorsa, i5-14600K veya KF modelini düşünebilirsin, bu işlemciler daha iyi performans sunar.
- Ekran Kartı: RTX 5060 Ti 16 GB uyumlu ve geleceğe dönük bir seçim olacaktır.
- Bellek: 16 GB DDR5 RAM, oyun performansı için yeterli olacaktır.
- Depolama: 1 TB M.2 SSD, oyunların hızlı yüklenmesi ve genel performans için idealdir.
- Anakart: H serisi uygun bir anakart seçebilirsin. B serisi anakartlar, daha fazla özellik sunar ama fiyatları biraz daha yüksek olabilir.

2. Fiyat Kontrolü:
- Her bir bileşenin güncel fiyatlarını kontrol et. Yerel bilgisayar mağazaları veya online platformlarda araştırma yap ve uygun fiyatlı seçenekleri bul.

3. Toplam Maliyet Hesabı:
- Bileşenlerin toplam fiyatını hesapla, 40,000 TL bütçen içinde kalmaya çalış.

4. Montaj ve Kurulum:
- Sistem bileşenlerini satın aldıktan sonra, montaj için bir teknisyenden yardım alabilirsin ya da kendin montaj yapmayı düşünüyorsan, gerekli videoları izleyerek öğrenebilirsin.

5. Oyun ve Sistem Testi:
- Montaj tamamlandıktan sonra, işletim sistemini yükle ve oyunları test et. Performans sorunları yaşıyorsan güncellemeleri kontrol et ve sürücüleri güncelle.

Bu adımları takip ederek ihtiyacına uygun bir sistem oluşturabilirsin. Başarılar!