40.000 TL'ye i5-14400F ve RTX 5060 Ti sistem alınır mı?

Bütçe
40.000 TL

SpinozaGodS

Çalışkan
Kullanış amacı oyun ama ilk oyun önceliğim Knight Online o yüzden Intel ve NVIDIA şart, AMD sistemlerde optemizasyon problemleri var oyunda.
Başlıkta belirttiğim gibi;

• i5 14400F (14600k veya KF daha iyi olur).
  • RTX 5060 Ti 16 GB.
  • 16 GB DDR5 RAM.
  • 1 TB ve üstü M.2 SSD
  • Uygun anakart h serisi de olur b tabii ki daha iyi olur.

Bütçem 40 K, desteklerinizi bekliyorum, teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
40.000 TL'ye i5-14400F ve RTX 5060 Ti sistem almak için şu adımları takip edebilirsin:

1. Bileşen Seçimi:
- İşlemci: Intel i5-14400F tercih edebilirsin. Eğer bütçeniz elveriyorsa, i5-14600K veya KF modelini düşünebilirsin, bu işlemciler daha iyi performans sunar.
- Ekran Kartı: RTX 5060 Ti 16 GB uyumlu ve geleceğe dönük bir seçim olacaktır.
- Bellek: 16 GB DDR5 RAM, oyun performansı için yeterli olacaktır.
- Depolama: 1 TB M.2 SSD, oyunların hızlı yüklenmesi ve genel performans için idealdir.
- Anakart: H serisi uygun bir anakart seçebilirsin. B serisi anakartlar, daha fazla özellik sunar ama fiyatları biraz daha yüksek olabilir.

2. Fiyat Kontrolü:
- Her bir bileşenin güncel fiyatlarını kontrol et. Yerel bilgisayar mağazaları veya online platformlarda araştırma yap ve uygun fiyatlı seçenekleri bul.

3. Toplam Maliyet Hesabı:
- Bileşenlerin toplam fiyatını hesapla, 40,000 TL bütçen içinde kalmaya çalış.

4. Montaj ve Kurulum:
- Sistem bileşenlerini satın aldıktan sonra, montaj için bir teknisyenden yardım alabilirsin ya da kendin montaj yapmayı düşünüyorsan, gerekli videoları izleyerek öğrenebilirsin.

5. Oyun ve Sistem Testi:
- Montaj tamamlandıktan sonra, işletim sistemini yükle ve oyunları test et. Performans sorunları yaşıyorsan güncellemeleri kontrol et ve sürücüleri güncelle.

Bu adımları takip ederek ihtiyacına uygun bir sistem oluşturabilirsin. Başarılar!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…