Hakan Yusuf
Yetkin
Herkese merhaba.
11. sınıf bilişim öğrencisiyim. Hem derslerimde kullandığım yazılımlar VMware sanal makineler, Cisco Packet Tracer, Tinkercad 3D hem de oyun performansı için yeni bir dizüstü bilgisayar arayışındayım.
Sistemden beklentilerim ve kullanım senaryom şu şekilde:
Vatan Bilgisayar gibi mağazalarda birkaç model inceledim ancak bütçe-performans dengesi açısından farklı platformlardan alternatif önerilerinize de açığım. Özellikle sanal makine kurulumlarında ve güncel oyunlarda darboğaz yaşatmayacak, uzun vadeli kullanıma uygun model tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
11. sınıf bilişim öğrencisiyim. Hem derslerimde kullandığım yazılımlar VMware sanal makineler, Cisco Packet Tracer, Tinkercad 3D hem de oyun performansı için yeni bir dizüstü bilgisayar arayışındayım.
Sistemden beklentilerim ve kullanım senaryom şu şekilde:
- Oyunlar: Valorant, CS2, Fortnite, Shader'lı Minecraft ve BeamNG.drive gibi işlemci ile RAM gücü isteyen yapımlar.
- Teknik Gereksinimler: Ekranın en az 144 Hz tazeleme hızına sahip olması ve klavyenin mutlaka RGB aydınlatmalı olması (estetik açıdan önceliğimdir).
- İşlevsellik: Sanallaştırma işlemleri için RAM ve işlemci çekirdek sayısının yeterli olması.
- Ödeme Kolaylığı: Satın alım aşamasında taksit seçeneklerinin bulunması benim için büyük önem taşıyor.
Vatan Bilgisayar gibi mağazalarda birkaç model inceledim ancak bütçe-performans dengesi açısından farklı platformlardan alternatif önerilerinize de açığım. Özellikle sanal makine kurulumlarında ve güncel oyunlarda darboğaz yaşatmayacak, uzun vadeli kullanıma uygun model tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.