Şahsen 2.el önermem. Bende 2.el iPhone aldım ve satan kişi güler yüzlü doğruları söyleyen birisi gibiydi, diğer telefoncular asık surat ve salak salak konuşuyorlar. Üstüne basa basa bu cihaz işlemsiz mi neyi varsa söyle dedim adamın ise tek dediği batarya değişen geri kalan orijinal. Eyvallah aldım meğerse ekranda da işlem var mış. Bunu başka telefoncu söylüyor. Hesap sormaya gittiğimde kaç yıllık telefon vs diyerek salağa yattı. Hırtmış meğerse üstüne düşmedim 1 telefon için.
Şahsen 2.el almayın. Muhattabın vs olmuyor, diğer yazılanlara bakmayın. Gidin sıfır alın... Şahsen yurt dışı telefonda sıkıntılı kayıt yaptırma vs. sıkıntı olsa elinde patlayacak ve yarı fiyatına satmak zorunda kalacaksın. O fiyatta mis gibi TR S25 var. En az 7-8 sene stabil kullanırsın.
Hem Android hem de iPhone kullanmış birisi olarak iPhone evet iyi ama eksik bir cihaz. Android'e aşırı alıştıysan sana amele işi gibi gelecektir iPhone bilgin olsun. Bende geri Android'e döndüm çünkü her şey daha basit ve hızlı.
16e benim beğendiğim ama fiyatını beğenmediğim bir telefon. 16e sana ne sunacağını ve ne vermeyeceğini çok belli eden bir telefon.
Geniş açı kamerası yok. Benim için önemsiz. Belki yılda 1-2 kere kullandığım bir şey. Bataryası bir iPhone için büyük ve işlemcisi iyi. Sana uzun vadede iyi bir batarya ve hız vereceğini söylüyor ancak ekranı iPhone 13 ile aynı resmen çentik vs. hiç yeni bir cihaz gibi hissettirmiyor. Ben iPhone'un dinamik ada görüntüsünü de sevmiyorum. Ekranda kocaman siyah bir şey var.
Şarj hızı desen 20W. Çok düşük bence 2025 için. 2025 için 60Hz'de çok komik bence.
Şahsen 30-32K olsa çok iyi bir cihaz bence ama bu fiyatta S24 Plus, S25 varken alınmaz.