Bütçe
40.000 TL
16e ile 13'ü sil listeden.
Temiz 2.el 14 Pro bul yoksa Apple tarafında o bütçede başka cihaz bakmanı önermem.
Android tarafında yurt dışı mi 15u, sıfır 15t Pro, S24 FE, S24+ ya da S25, nothing Phone 3 gibi alternatifler mevcut.

Hocam bilmiyorum neden ama Xiaomi'ye karşı çok fazla ön yargım var bu yüzden ya iPhone ya Samsung alacağım. S25 Ultra alıp 8 ay kullanıp 4 ay başka cihaz kullanmayı düşünüyorum ama bu yurt dışı telefonlar işin içine girince iPhone 16 Pro ve 16 Pro Max'te bu bütçede var.

Onceligini belirlemen lazim once. Android mi iPhone mu? Yurt disi mi yurt ici mi? Bütçe 40 binin ne kadar ustune cikabilir?

40 binin üstüne çıkamam. Yurt dışı, yurt içi fark etmez, Samsung veya iPhone düşünüyorum.

Hocam bilmiyorum neden ama Xiaomi'ye karşı çok fazla ön yargım var bu yüzden ya iPhone ya Samsung alacağım. S25 Ultra alıp 8 ay kullanıp 4 ay başka cihaz kullanmayı düşünüyorum ama bu yurt dışı telefonlar işin içine girince iPhone 16 Pro ve 16 Pro Max'te bu bütçede var.

40 binin üstüne çıkamam. Yurt dışı, yurt içi fark etmez, Samsung veya iPhone düşünüyorum.
Exynos islemci sorun degilse S24. Sorunsa Apple sartsa 16e. Bu butcede Samsung veya Apple isteyen biri icin bu iki cihazdan daha iyisi yok.

Exynos islemci sorun degilse s24. sorunsa Apple sartsa 16e. Bu butcede Samsung veya Apple isteyen biri icin bu iki cihazdan daha iyisi yok.

Anladım hocam. Peki yurt dışı cihazlarda yeni düzenleme vs gelecek mi bilginiz var mı? Yeni yılda da 8 ay ise S25 Ultra veya 16 Pro nasıl bir seçenek?

Aslında 2. el 14 Pro çok mantıklı geliyor ama mağazadanda alsam değişen vs muhabbeti çok fazla oluyor o yüzden sıfır almak istiyorum ve baktığım zamanda bu bütçede 16e ve iPhone 13 var. iPhone 15 almam için 10k daha koymam gerekiyor, bir yandanda Android alsam mı almasam mı? Diye düşünüyorum kafam çok karıştı.

@Simon, @Aakons
Şahsen 2.el önermem. Bende 2.el iPhone aldım ve satan kişi güler yüzlü doğruları söyleyen birisi gibiydi, diğer telefoncular asık surat ve salak salak konuşuyorlar. Üstüne basa basa bu cihaz işlemsiz mi neyi varsa söyle dedim adamın ise tek dediği batarya değişen geri kalan orijinal. Eyvallah aldım meğerse ekranda da işlem var mış. Bunu başka telefoncu söylüyor. Hesap sormaya gittiğimde kaç yıllık telefon vs diyerek salağa yattı. Hırtmış meğerse üstüne düşmedim 1 telefon için.

Şahsen 2.el almayın. Muhattabın vs olmuyor, diğer yazılanlara bakmayın. Gidin sıfır alın... şahsen YD telefonda sıkıntılı kayıt yaptırma vs. Sıkıntı olsa elinde patlayacak ve yarı fiyatına satmak zorunda kalacaksın. O fiyatta mis gibi TR S25 var. En az 7-8 sene stabil kullanırsın.

Hem Android hem de iPhone kullanmış birisi olarak iPhone evet iyi ama eksik bir cihaz. Android'e aşırı alıştıysan sana amele işi gibi gelecektir iPhone bilgin olsun. Bende geri Android'e döndüm çünkü her şey daha basit ve hızlı.

16e benim beğendiğim ama fiyatını beğenmediğim bir telefon. 16e sana ne sunacağını ve ne vermeyeceğini çok belli eden bir telefon.
Geniş açı kamerası yok. Benim için önemsiz. Belki yılda 1-2 kere kullandığım bir şey. Bataryası bir iPhone için büyük ve işlemcisi iyi. Sana uzun vadede iyi bir batarya ve hız vereceğini söylüyor ancak ekranı iPhone 13 ile aynı resmen çentik vs. Hiç yeni bir cihaz gibi hissettirmiyor. Ben iPhone'un dinamik ada görüntüsünü de sevmiyorum. Ekranda kocaman siyah bir şey var.

Şarj hızı desen 20W. Çok düşük bence 2025 için. 2025 için 60Hz'de çok komik bence.

Şahsen 30-32K olsa çok iyi bir cihaz BENCE ama bu fiyatta S24 Plus, S25 varken alınmaz.

Son düzenleme:
Şahsen 2.el önermem. Bende 2.el iPhone aldım ve satan kişi güler yüzlü doğruları söyleyen birisi gibiydi, diğer telefoncular asık surat ve salak salak konuşuyorlar. Üstüne basa basa bu cihaz işlemsiz mi neyi varsa söyle dedim adamın ise tek dediği batarya değişen geri kalan orijinal. Eyvallah aldım meğerse ekranda da işlem var mış. Bunu başka telefoncu söylüyor. Hesap sormaya gittiğimde kaç yıllık telefon vs diyerek salağa yattı. Hırtmış meğerse üstüne düşmedim 1 telefon için.

Şahsen 2.el almayın. Muhattabın vs olmuyor, diğer yazılanlara bakmayın. Gidin sıfır alın... Şahsen yurt dışı telefonda sıkıntılı kayıt yaptırma vs. sıkıntı olsa elinde patlayacak ve yarı fiyatına satmak zorunda kalacaksın. O fiyatta mis gibi TR S25 var. En az 7-8 sene stabil kullanırsın.

Hem Android hem de iPhone kullanmış birisi olarak iPhone evet iyi ama eksik bir cihaz. Android'e aşırı alıştıysan sana amele işi gibi gelecektir iPhone bilgin olsun. Bende geri Android'e döndüm çünkü her şey daha basit ve hızlı.

16e benim beğendiğim ama fiyatını beğenmediğim bir telefon. 16e sana ne sunacağını ve ne vermeyeceğini çok belli eden bir telefon.
Geniş açı kamerası yok. Benim için önemsiz. Belki yılda 1-2 kere kullandığım bir şey. Bataryası bir iPhone için büyük ve işlemcisi iyi. Sana uzun vadede iyi bir batarya ve hız vereceğini söylüyor ancak ekranı iPhone 13 ile aynı resmen çentik vs. hiç yeni bir cihaz gibi hissettirmiyor. Ben iPhone'un dinamik ada görüntüsünü de sevmiyorum. Ekranda kocaman siyah bir şey var.

Şarj hızı desen 20W. Çok düşük bence 2025 için. 2025 için 60Hz'de çok komik bence.

Şahsen 30-32K olsa çok iyi bir cihaz bence ama bu fiyatta S24 Plus, S25 varken alınmaz.

Hocam büyük ihtimalle yurt dışı S25 Ultra alacağım yani pek bir farkı yok server kaydında açılma ihtimali var mış, dediğiniz gibi 2. el telefon bana göre de alınmaz onu elemiştim zaten. S25 ve S24 plusada bakacağım teşekkürler.

iPhone 16e almayı düşünüyordum. Samsung S25 Ultra ve Xiaomi 15 Ultra'nın yurt dışı fiyatlarına bakayım dedim, baktığım zaman iPhone 16e ile aynı fiyat aralığında. Sizce bu 3 telefondan hangisi alınır?
S25 yada Xiaomi 15T Pro.

İkiside rahat 16e’den iyi.