Herkese selam, TYT'ye 40 gün kaldı ve hâlâ aklımda deli sorular var. Bu sürede elimden geleni yapıp hedefime ulaşmak istiyorum ama gerçekten mümkün mü, temelim var. Günde 6-7 saat çalışabilirim, akşamları ise çalışamıyorum (iş dolayısıyla).

Hedef netlerim:

Türkçe: 30
Sosyal: 10
Matematik: 15
Fen: 10
Toplam: 65 net

Sizce bu netler 40 günde yapılır mı? Çalışma düzeni, kaynak önerisi, hangi derse nasıl yüklenmeliyim gibi konularda fikirlere çok açığım.
Aynı durumda olan biri varsa beraber de yürüyebiliriz. Dürüst fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.

Teşekkür ederim şimdiden!

Son düzenleyen: Moderatör:
herkese selam, TYT'ye 40 gün kaldı ve hâlâ aklımda deli sorular var. Bu sürede elimden geleni yapıp hedefime ulaşmak istiyorum ama gerçekten mümkün mü, temelim var. Günde 6-7 saat çalışabilirim, akşamları ise çalışamıyorum (iş dolayısıyla).

Hedef netlerim:

Türkçe: 30.
Sosyal: 10.
Matematik: 15.
Fen: 10.
Toplam: 65 net.

Sizce bu netler 40 günde yapılır mı? Çalışma düzeni, kaynak önerisi, hangi derse nasıl yüklenmeliyim gibi konularda fikirlere çok açığım.
Aynı durumda olan biri varsa beraber de yürüyebiliriz. Dürüst fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.

Teşekkür ederim şimdiden!

Türkçede çoğu paragraf oldugu icin türkcenin o netlere temelin yoksa gelmesi zor okuma yetenegin varsa çocuk oyuncagi. 345 paragraf kitabı almanı onerırım Türkçe icin. Sosyal konusunda genel kultur vesaire onemli o kısımlarda bende cok iyi yapamamıstım toplamda 13-14 netti galiba benim. Mat konusunda 345'ten devam et hiç temelim yok dersen aktif mat veya mikro orijinal matematik onerırım. Problemler icin mikro orijinalin problemler kitabı guzeldi. Kısa sürede bitirirsen acil mat problemler oneririm zordur. Fen olarak da yine aktif serisini tercih edebilirsin. Bu netlere gelmen kolay fen ve mat konusunda ama Türkçede biraz zor okuma yetenegin ve temelin yoksa.

Bu kişinin temeline, iradesine ve kavrama becerisine göre değişir. Düzgün bir öğrencinin Türkçe 30 net yapması için çalışmasına bile gerek yok sırf okuduğunu anlasa ve denemelerde çözse kafi. Sosyal 10 genel kültür zaten. Matematik parmak hesabı 5 soru oluyor üstüne problemler çalışılsa 15 yapılır. Kimi öğrenci ise bunlar için 1 sene çalışır ve yine yapamaz... Elinizden geleni yapın yeter.