2254

Üstün
Makaleler
7
Bu fiyatlarda 7700XT sistem olduğunu biliyorum, AMD ekran kartı almak istemeyen arkadaşlar için paylaşıyorum.
Artılar ve eksilerine gelelim.
Sistemin en büyük artısı çoğu sistemden farklı olarak 1TB DRAM'li M.2 SSD bulunması.
İkinci en büyük avantajı 2x16 GB Dual kit RAM bulunması.
Sistemdeki kasanın önü tamamen mesh, marka olarak da Corsair zaten.
Anakart klasik çöp özelliği yok desen yeridir. Özelleştirme imkanı bulunmuyor.
Windforce model ekran kartları 40 serisinde yine kötü iş çıkarmış ama 60 serisi düşük güç tükettiği için kurtarır.
Sistemdeki PSU nedir kalitesi nasıldır bilgim yok. 60 serisi ekran kartlarını düşük güç tükettiği için sorun çıkaracağını sanmam.

Bu fiyatlarda 7700XT sistem olduğunu biliyorum, AMD ekran kartı almak istemeyen arkadaşlar için paylaşıyorum.
Artılar ve eksilerine gelelim.
Sistemin en büyük artısı çoğu sistemden farklı olarak 1TB DRAM'li M.2 SSD bulunması.
İkinci en büyük avantajı 2x16 GB Dual kit RAM bulunması.
Sistemdeki kasanın önü tamamen mesh, marka olarak da Corsair zaten.
Anakart klasik çöp özelliği yok desen yeridir. Özelleştirme imkanı bulunmuyor.
Windforce model ekran kartları 40 serisinde yine kötü iş çıkarmış ama 60 serisi düşük güç tükettiği için kurtarır.
Sistemdeki PSU nedir kalitesi nasıldır bilgim yok. 60 serisi ekran kartlarını düşük güç tükettiği için sorun çıkaracağını sanmam.

Cl46 ram. Severiz.

Tek tek toplayınca 2.500 TL daha pahalı oluyor. Nasıl bir beklentiye girdiniz? RAM'leri de en ucuz 2x16 GB 5600MHz seçtim mushkin diye bir marka.

Tek tek toplayınca çoğu hazır sistem zaten daha pahalı tutuyor o zaman firmalar hazır sistemle uğraşmaz tek tek seçersin birleştirirler?

Tek tek toplayınca çoğu hazır sistem zaten daha pahalı tutuyor o zaman firmalar hazır sistemle uğraşmaz tek tek seçersin birleştirirler?

Yalnız sistem 2500 TL pahalı değil ucuz? Akakçe'den toplayınca çoğu sistem ya Akakçe'den pahalı oluyor ya da aynı fiyatta oluyor. İndirim olması için 1500 TL ve üstü fiyat farkı çıkması gerekiyor.

Kendin akakçeden tek tek toplayınca 34K tutuyor bir de montaja 1000 TL mi vereceksin?

Yalnız sistem 2500 TL pahalı değil ucuz? Akakçe'den toplayınca çoğu sistem ya Akakçe'den pahalı oluyor ya da aynı fiyatta oluyor. İndirim olması için 1500 TL ve üstü fiyat farkı çıkması gerekiyor.

Kendin Akakçe'den tek tek toplayınca 34K tutuyor bir de montaja 1000 TL mi vereceksin?

Yazdığım cümleyi bir daha okursanız dediğimi anlayacaksınız.

Yazdığım cümleyi bir daha okursanız dediğimi anlayacaksınız.

Dostum anlamada zorluk mu çekiyorsun. Çoğu hazır sistem tek tek toplayınca ya Akakçe ile aynı çıkıyor ya da daha pahalıya çıkıyor. Bu sistemi uygun yapan şey Akakçe'den toplamaya göre 2500 TL daha ucuz çıkması. İlla 5K mı indirim olması gerekiyor?

Tebilon'da satılan 7500F 7700XT sistem 31k sistemin Akakçe ile toplarsan 33.500 TL tutuyor. Forumda indirim diye sürekli paylaşılıyor zaten.
Sistemi paylaşıyorum bu daha önce 1-2 gün önce 31k fiyattaydı. Tek tek toplaması 33.5k indirim diye paylaşılıyor umarım anlarsınız.

Ek olarak bu sistemdeki SSD 1TB değil ve DRAM bulunmuyor. RAM'de 5600MHz değil 5200MHz. Ha 5200MHz CL40 ha 5600MHz CL46 aşağı-yukarı aynı şey. 1x16 GB kullanmışlar bir de. Benim paylaştığım sistemde 2x16 GB kullanılmış. Kasa olarak da Tebilon'daki XPG kullanılmış diğerinde Corsair. Aradaki fiyat farkı 500 TL sadece. 32 GB RAM ve SSD farkına vermiş oluyorsunuz ki bu gayet de kârlı bir durum.

Böyle linçleneceğimi tahmin etmiştim gerçekten gram anlamayan insanlara laf anlatmak çok yorucu oluyor. Daha uygun denk bir sistem varsa paylaşın laf salatası yapmanın lüzumu yok.

Son düzenleme: