Her şey Ultra, üstüne Ray Tracing açık, bir de 4K oynuyorsun. İyi bile FPS alıyorsun bence. Sorunun cevabına gelecek olursak hareket bulanıklığı var ise 30 FPS bile yeter ancak bana kalırsa en az 60-70 FPS.

Oyun kolu ile oynuyorsan ve biraz göz alıştırırsan 30 FPS bile oynarsın. Tabii konsolda 30 FPS gibi olmaz, ama alıştırırsan rahatsız da etmez. Ama tabii masaüstü Hz falan düşürmeyin.

Fare ve klavye ile oynuyorsan 60 hatta bence 75-80 arasında gezmesi idealdir. Hikayeli oyunlarda sen sistemi yükseltsen de, oyunlar olabildiğince dibini sıyırma odaklı geliştirdiğinden ayar düşürmeden, DLSS ve FG başvurmadan 100 üstünü görmek çoğu zaman zor oluyor.

FG gibi ayarlar açıyorsan da FG'nin istikrarlı çalışması için düz halinin 50-60 FPS civarı olması gerekiyor. Daha aşağısında FG sayesinde 80-120 FPS alsan da takılmalar yaşanıyor.

Bunun dışında FPS'in avantaj sağlamadığı oyunlarda 60 FPS sabitleyip oynamanı öneririm. Aksiyon içermeyen yarış, simülasyon, hayatta kalma, rogue like, platform veya dövüş oyunları falanda asla sırıtmaz. Sistemi de dinlendirmiş olursun. Bazen bu tarz oyunlarda 60 FPS eklenen animasyonların sınırları vb. ile daha akıcı bir deneyim yaşıyor hissini de sağlayabilir. Eski oyunlarda genelde daha çok olsa da, spesifik oyunlarda da oluyor.

Son düzenleme:
DLSS acik ayarlar high'da iken 120 FPS alir. Ama hepsi ultra olsun, hem de kartim 4070 olsun dersen hayal tabii.

Yüksek FPS istiyorsan ultra takintisindan vazgeçmen lazim bazi oyunlarda. Bu da kişiye göre değişir ben gölge gibi dokulara ve genel kaliteye çok etki etmeyen ayarları kısıp DLSS ve FG açıp yüksek ayarlarda mesela alan wake 2'de 4060Ti ile 1080de 120 FPS'lerde oynuyordum. Görüntü de gayet güzel, keskin ve bozuk değildi. Bazı oyunlarda bazı ayarlar gerçekten gereksiz FPS düşürüyor görselliğe pek etki etmeden.

Yüksek FPS istiyorsan ultra takintisindan vazgeçmen lazim bazi oyunlarda. Bu da kişiye göre değişir ben gölge gibi dokulara ve genel kaliteye çok etki etmeyen ayarları kısıp DLSS ve FG açıp yüksek ayarlarda mesela alan wake 2'de 4060Ti ile 1080de 120 FPS'lerde oynuyordum. Görüntü de gayet güzel, keskin ve bozuk değildi. Bazı oyunlarda bazı ayarlar gerçekten gereksiz FPS düşürüyor görselliğe pek etki etmeden.
Hangi ayarlar onlar hocam yazar mısınız ?