Krmm

Üstün
İyi sosyaller arkadaşlar.

Rica ediyorum, sonuna kadar okuyun.

ASUS ROG 4K OLED monitör kullanıyorum. Şu anlık hikaye oyunlarında 4K'da bir sıkıntı görünmüyor. Lakin gidişat gösteriyor ki bu ekran kartı çok dayanmayacak.

Normalde 5080 Super bekliyordum ve çıktığında ona geçecektim. Fakat şöyle bir durum var , ben marka olarak her zaman ASUS ROG ürünlerini tercih ediyorum. Haliyle 5080 Super çıktığında ASUS ROG versiyonu muhtemelen giriş seviye 5090 kartlarla aynı fiyat olacak. Bu durumu da ben kabullenemem. Kesenin ağzını açıp ASUS ROG 5090 Astral alabilirim. Veyahut 6000 serisini bekleyebilirim. Bu konuda sizin fikirlerinizi almak istedim.

Lakin 5080 Super çok iyi bir fiyattan çıkarsa ve ASUS ROG 5080 Super fiyatı 5090'ın giriş seviyesi fiyatlarına yakınlaşmazsa belki bu durumda 5080 Super düşünebilirim.

Siz ne düşünüyorsunuz?

6000 serisinin ne zaman geleceği hakkında bir şey bilmiyorum, tahminim de yok fakat uzun bir süresi varsa bence alınabilir 5090 ama dediğiniz gibi 5080 Super de o kadar ucuz olursa alınabilir. 5090'a da pek gerek yok bence eğer oyundan başka bir iş yapmıyorsanız.

ASUS ROG 4K OLED monitör kullanıyorum. Şu anlık hikaye oyunlarında 4K'da bir sıkıntı görünmüyor. Lakin gidişat gösteriyor ki bu ekran kartı çok dayanmayacak.

Normalde 5080 Super bekliyordum ve çıktığında ona geçecektim. Fakat şöyle bir durum var, ben marka olarak her zaman ASUS ROG ürünlerini tercih ediyorum. Haliyle 5080 Super çıktığında ASUS ROG versiyonu muhtemelen giriş seviye 5090 kartlarla aynı fiyat olacak. Bu durumu da ben kabullenemem. Kesenin ağzını açıp ASUS ROG 5090 astral alabilirim. Veyahut 6000 serisini bekleyebilirim. Bu konuda sizin fikirlerinizi almak istedim.

Lakin 5080 Super çok iyi bir fiyattan çıkarsa ve ASUS ROG 5080 Super fiyatı 5090'ın giriş seviyesi fiyatlarına yakınlaşmazsa belki bu durumda 5080 Super düşünebilirim.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Bence 6000 serisine kadar idare eder. Eğer beklemek istemiyorsanızda her türlü super serisini bekleyin. Fiyatlara göre tercih yaparsınız. Şu an için erken ama bende 5080 Super'in fiyatını biraz yüksek bekliyorum.

Yani hocam 4070 Ti gerçekten amiral gemisi bir kart ama 4 k çözünürlük bence mantıksız çünkü 4 k çözünürlüğe alsanız bile grafikleri kısmak durumunda kalırsınız gereksiz bu da 2880 1620 fazlaca yeterli bence.

Yani hocam 4070 Ti gerçekten amiral gemisi bir kart ama 4 k çözünürlük bence mantıksız çünkü 4 k çözünürlüğe alsanız bile grafikleri kısmak durumunda kalırsınız gereksiz bu da 2880 1620 Ultra ayarlar fazlaca yeterli bence. Hem grafik kaybı olmadan yağ gibi bir FPS değeri elde edersiniz

5080 Super 2026 yılının başında çıkar diye düşünüyorum. Sisteminiz gayet kaliteli 5080'in 16 GB VRAM'i 4K için sizin istediğiniz konforu belki 2-3 yıl içinde sağlamayabilir. Marka takıntınız varsa ki öyle gözüküyor 5080 Super'in çıkış fiyatı ve Asus'un belirlediği fiyatlarda önemli olacaktır. 6000 Serisini bence düşünmeyin 5000 serisi daha yeni çıkış yapmışken bir sonraki seriyi düşünmek saçma olur.

Sene sonuna kadar idare edip 5080 Super beklersiniz indirimde 5090'ı uyguna bulursanız 5090'ı tercih edebilirsiniz.

5080 Super 2026 yılının başında çıkar diye düşünüyorum. Sisteminiz gayet kaliteli 5080'in 16 GB VRAM'i 4K için sizin istediğiniz konforu belki 2-3 yıl içinde sağlamayabilir. Marka takıntınız varsa ki öyle gözüküyor 5080 Super'in çıkış fiyatı ve Asus'un belirlediği fiyatlarda önemli olacaktır. 6000 Serisini bence düşünmeyin 5000 serisi daha yeni çıkış yapmışken bir sonraki seriyi düşünmek saçma olur.

Sene sonuna kadar idare edip 5080 Super beklersiniz indirimde 5090'ı uyguna bulursanız 5090'ı tercih edebilirsiniz.
Evet mantıklı dediğiniz. 5080 Süper çkmasını her türlü bekleyecem zaten. Eğer Asus rog 5080 Süper fiyatı güzel fiyattan gelirse alıp geçecem. Yok eğer 5090a yaklaşırsa sanırım bir çılgınlık yapıp rog astral 5090 alacam gibi.

9080XT'yide bekleyebilirsiniz. 32 GB VRAM ile geliceği söyleniyor.

Normalde 5080 Super bekliyordum ve çıktığında ona geçecektim. Fakat şöyle bir durum var , ben marka olarak her zaman ASUS ROG ürünlerini tercih ediyorum. Haliyle 5080 Super çıktığında ASUS ROG versiyonu muhtemelen giriş seviye 5090 kartlarla aynı fiyat olacak. Bu durumu da ben kabullenemem. Kesenin ağzını açıp ASUS ROG 5090 Astral alabilirim. Veyahut 6000 serisini bekleyebilirim. Bu konuda sizin fikirlerinizi almak istedim.

Siz ne düşünüyorsunuz?
RTX 5080 Super'in çok iyi bir fiyattan çıkacağını falan düşünmüyorum, hele ülkemizdeki satıcıların niyeti belli, yeni çıkan B580 bile TR piyasasına girdiği günler neredeyse RTX 4060ti 8GB fiyatındaydı yani demek istediğim MSRP'den kat ve kat daha fazla fiyat biçiliyor. E zaten 5000 serisine yönelik bir stok sorunu vardı, aynı şey 5080S için de belki yaşanabilir, bu da ayrı bir sebep.

Asus ROG 5080S TR piyasasına giriş yaptıktan sonra fiyatı 5090 giriş seviyesi fiyatlarına oldukça yakın hatta geçecektir diye düşünüyorum, çünkü genellikle bu ülkede bir üründe ROG geçiyorsa bir dereceden sonra haksız yere fiyatı ciddi derecede artıyor. ( RTX 5090'a hiçbir marka eşantiyon bir soğutma koymaz, bunu göz önünde bulundurun, farklar olabilir tabiki ama sırf 6-7 derece için de binlerce lira baymanın bence anlamı yok. )

4070 Ti DLSS performans ile 4K da gayet yeterli. Ben de 4K OLED ile kullanacağım. Monitörüm yârın geliyor ve 4070 kullanacağım. Size bir video atıyorum attığım videoda 4070 ile 1 saat 44 dakika test yapmış arkadaş ve FG açmamış bile. Hepsinde 60-100 arası fps veriyor hem de ultra ayarlarda. Tökezlediği oyun çok az.

Zaten siz 5080 alsanız da RT ve path tracing konusunda sıkıntı yaşayacaksınız. 5090 bişe cp 2077de patlıyor o açıdan bakarsanız.

Artık upscaler çağındayız.

Monitör önemliydi alıp geçtim. @Testo Unit hocamın dediği kartı bekliyorum. Çıksın onu alacağım. 20 yıldır Nvidia kullanıyorum ama şuan 5080 parasını hak etmiyor. Alabilmek ayrı parasını hak etmeyen bir ürüne o parayı vermek ayrı. AMD kartları en azından parasını hak ediyor.