Kur önemli değil benim açımdan, ben performansa bakıyorum. Şu an 4070 Ti süperi satsam, üstüne bir o kadar daha nakit koysam 5080 alabilirim en fazla. Bana + sı ne olur? 2K oyunlarda 100 değil de 150 FPS alırım, hadi 200 olsun. Pek mantıklı değil benim açımdan. 1.5 sene daha beklerim ben. Bir arkadaş yazmış, belki arada süper serisi çıkar demiş, 2028'de çıkarmayı düşünürlerse diye, o da olabilir. Ama şu an bana bir artısı olmayacak ve 5800X3D olan arkadaş da + sı daha da düşük olacak benden, onu da belirteyim.

6000 serisinin hangisine 200k olacağını düşünüyorsun? O zaman bugün 5090 al, 6000 serisini de es geç.

Nasıl ki 5080 ve 5090 şu anda en yüksek fiyat da ise 6000 serisi içinde aynısı olacak ben 6000 serisine dediğim gibi 2 sene sonra 200k bandında para ödeyeceksem DDR5 Full sistem kurar geçerim.

Nasıl ki 5080 ve 5090 şu anda en yüksek fiyat da ise 6000 serisi içinde aynısı olacak ben 6000 serisine dediğim gibi 2 sene sonra 200k bandında para ödeyeceksem DDR5 Full sistem kurar geçerim.

Peki abi kızma :) sen sordun biz söyledik, bu kadar kızacak ne vardı ki :)

Ben kafamdaki düşünceleri aktardım, ben böyle yapacağım sana da uyarsa sende öyle yap diye. Demek ki uyuşmuyormuş düşüncelerimiz :)

Peki abi kızma :) sen sordun biz söyledik, bu kadar kızacak ne vardı ki :)

Ben kafamdaki düşünceleri aktardım, ben böyle yapacağım sana da uyarsa sende öyle yap diye. Demek ki uyuşmuyormuş düşüncelerimiz :)

Sana niye kızayım ben de sadece bana mantıksız geldiğini söyledim. Çünkü o yıllar da o ekran kartlarının fiyatları o şekilde olacak.

Sana niye kızayım ben de sadece bana mantıksız geldiğini söyledim. Çünkü o yıllar da o ekran kartlarının fiyatları o şekilde olacak.

Takılıyorum ya ben de :)

Fiyat artışını ben de düşündüm, çok kez de alsam mı almasam mı diye arada kaldım. Ama 5080 alacağım mesela, fiyatı da 100 bin TL olsun. İçerdiği teknolojileri biliyoruz, şimdi yazmama gerek yok, ama şunu da düşün: 6000 serisinde 6070 çıktı, 5080 ile aynı fiyat oldu 100 bin TL o da, ama Nvidia bu, ne yapar bilemeyiz. 2 yıla 6000 serisine özel bir teknoloji çıkarır, sadece 6000 serisi için 5080'den daha üstün performans verir, 100 bin TL'ye keşke bekleseydim diyebilirsin. Ben bunu düşünerek 4070 Ti Süper beni idare eder dedim ve vazgeçtim almaktan. Mantığım da bu yani :) Riske girdim yani aslında :D