Burada HWiNFO'dakinin daha az çıktığı yazmış.

Ben asıl programdakinin tam ölçtüğünü gördüm yemeden evvel 85derece sonra hemen 88'e fırladı, FurMark'ta FPS bir anda 370'ten 351'e düştü, ardından 351-355 arasında gitti geldi ve hep throttling sınırındaydı.

HWiNFO'daki dedikleri gibi daha az gösteriyorsa ona inanma. Bu kartların Core tjmax 88C idi ki doğruymuş.

Frekans throttling neye göre diyorsun, merak ettim. Kart o frekanslara çıkacak diye garanti vermiyorlar ki. 88 hotspot sıcaklığı az bile. Mesela Giga bazı kartlar da 2730 demiş ama kart tam yükte değilken 2800 üstü görüyor. Tam yükte zaten oralarda hiçbir kart kalamaz; hele FurMark'ta test etmek acayip saçma, bütün limitleri zorluyor.
Hotspot 85 üstüne çıktı mı tık gaz kesiyor kart, denedim gördüm. 370 FPS veriyorken tık bir anda 351'e düştü 350-355 arasında gidip geldi.
bende hotspot 88 di 2730mhz de 360 watt da kartın fps düşürdügünü görmedim furmark da

Frekans throttling neye göre diyorsun, merak ettim. Kart o frekanslara çıkacak diye garanti vermiyorlar ki. 88 hotspot sıcaklığı az bile. Mesela Giga bazı kartlar da 2730 demiş ama kart tam yükte değilken 2800 üstü görüyor. Tam yükte zaten oralarda hiçbir kart kalamaz; hele FurMark'ta test etmek acayip saçma, bütün limitleri zorluyor.
Hotspot 85 üstüne çıktı mı tık gaz kesiyor kart, denedim gördüm. 370 FPS veriyorken tık bir anda 351'e düştü 350-355 arasında gidip geldi.
Bende hotspot 88'di 2730MHz de 360 watt da kartın FPS düşürdügünü görmedim FurMark da

Default voltajı yüksek tutmuşlar, çıkan silikon kalitelerinde golden sample de çok nadir aynı zamanda takoz olan da çok nadir. Hepsinin aynı anda çalışması için en kötüsüne göre ayar çekmek gerekiyor ki garanti ile baş ağrımasın.

Çoğunluk silikon da zaten üretim standartları gerekiği ortalama kalitede çıktığından dolayı en kötüsünü kadermiş gibi kabul etmeye gerek yok. Basitçe konu bu, az ısı-daha çok frekans, yedirebildiğin kadar. Kart az ısınsın, boost performansı daimi olsun tertemiz iş.

İşlemcilere uygulanan tarifeden bir farkı yok. Nvidia kendi yediği haltı düşünsün, histeri krizi de değil plasebo da değil skorlar da performansı da ortada. Voltaj yüksek tutulmuş, 88c vbios'a stop limiti koyulmuş, hotspot 88'lere çıktı mı dur kardeş çekiyor, amacımız bunu engellemek.

88 derece core sıcaklığı için hiç az değil, işlemcilerde 4-5nm fin-fet bunlar da 4-5nm ve ikisi de milyarlarca hesaplama yapıyor. 88-95 vs olur hatta sağlam silikonları laptoplara ayırdıkları için onlarınkisi100-105 bile olabiliyor da 88 az değil yani. Ömür törpüsü denilen naneler burada Voltaj+Isı, ne kadar düşürebilirsek o kadar kar.

Hatta Nvidia'ya kalsa 100 derece olsun da eski anne annelerimizin evindeki gibi bir sobadan 3-4 farklı iş çıkaralım, çay da demlensin, yemek de pişsin çamaşırlar da kurusun falan. Olacak iş değil.

Default : 95c hotspot, throttling yemiş.

1784652652423.webp

885mv @880 : 79-80 Hotspot, +100mhzcore/+125Mhz Efektif DDR(Slider'daki 1000), +%13 daha az güç.

1784652688824.webp

Hangi paket güzel diye sorunca kim birincisinin suratına bakar ki yani.

Stok vs 860mv Core+Ram aynı :

1784653845091.webp

Bak hızları aynı, 1 volt olan ısıdan throttling yiyor, 860mv olanda tık yok fps normal.

Son düzenleme: