Bütçe
43.500 TL
16 GB RAM video edit işlerinde sıkıntı çıkarabilir.
Sıvı soğutma 7500F için gereksiz. Assassin king 120SE bile yeterli bu işlemciye.

Konu sahibine 1TB SSD ideal olacaktır. Kioxia Exceria Pro veya Corsair Force MP600 GS.

Fiyat yakın diye attım video işi kullanacakmış 9060XT yerine 5060 Ti diye duzelttim o attigimda 39k oluyor bütçe kalıyordu RAM için sıvi sogutma içinde.

16GB RAM video edit işlerinde sıkıntı çıkarabilir.
Sıvı soğutma 7500F için gereksiz. Assassin King 120SE bile yeterli bu işlemciye.

Konu sahibine 1TB SSD ideal olacaktır. Kioxia Exceria Pro veya Corsair Force MP600 GS
Palit ile İNNO3D arasında fark var mı hocam? 9060 XTLerde sapphire kartlarda donma sorunu oluyor diye biliyorum farklı markada sorun yok. Bunda da öyle bir olay olur mu?

Rust oynuyorum ona bile yetersiz gelir hocam :D.
Rust için 4TB anca yeter. 😃

Şahsen Rust oynamıyorum ancak FH5 ve MFS2020 o açığı kapatıyor. 😀 1TB SSD'de ikisi 650GB yer kaplıyordu.

Palit ile İNNO3D arasında fark var mı hocam? 9060 XTLerde sapphire kartlarda donma sorunu oluyor diye biliyorum farklı markada sorun yok. Bunda da öyle bir olay olur mu?
Soğutma harici fark yok. Yazılımsal bir sorun yaşayan da görmedim.

Fiyatı biraz daha azlatmak için sadecr ekran kartını 2 fanlı seçtim. Sizin yaptığınız şekil de güzel, alınır.

Tavsiyem PerfEdge 5A sistemden yana. Son karar sizindir. Şimdiden hayırlı olsun. Esenlikler dilerim.
Benimde gönlümden bu geçiyordu hocam. 35-36 Civarına olan 9060xt sistemlerin rami 16 ssd 500 olarak geliyor zaten bunlara da ekstra 2-3k Masraf olucaktır. Direkt bunu almak daha mantıklı gibi.