isimsizman

Uzman
Arkadaşlar merhaba.

Bu yıldan sonra yeni bir telefon almak istiyorum, ortalama 45 bin ile 55 bin arasında bir fiyata. Alacağım telefon beni uzun seneler götürsün; premium yazılım ve donanım özelliklerine sahip olsun, premium kalite hissettirsin ve memnun etsin.

Xiaomi ve Samsung, Android'in en çok alınan markalarından. Fakat hangisini alacağım konusunda pek karar veremedim. Benim gönlüm Samsung'dan yana açıkçası. S26 veya S26+ almak istiyorum çıktığı zaman.

Öte yandan, Xiaomi tarafında Xiaomi 15 var. Gayet güzel, sağlam, kaliteli bir telefon. Aslında bu fiyat bandında alınan bir telefonun donanım olarak kötü olma ihtimali yok zaten. Fakat burada benim asıl takıldığım konu:

One UI vs HyperOS.
Bu iki işletim sistemi gerçekten insanın kafasını karıştırıyor, hangisini alması gerektiği konusunda. Ben 11 yıldır Samsung kullanıyorum; 2 adet Samsung telefon kullandım. İlk Samsung telefonum M20 idi, şimdiki ise S20 FE. Artık yazılım desteği bittiği için yeni bir telefon almak istiyorum. Yazılım desteği benim için çok önemli çünkü bence bu kadar para ödenen bir telefon, birkaç yıl sonra basit şekilde kenara atılmamalı. Ben onun premium bir müşterisi olmalıyım; değer verildiğini hissetmek gerek.

İki işletim sistemini de kullanan biri varsa, lütfen bu konunun altına deneyimlerini yazabilir mi? Xiaomi HyperOS, One UI kadar işlevsel mi? Xiaomi'nin marka adına bir dezavantajı da düşük kaliteye sahip bazı modelleri ve o modellerdeki sorunlar yüzünden sosyal medyada “fakir telefonu”, “kalitesiz mal” gibi görülmesi. Dalga geçiliyor sosyal mecralarda. Bunlar bir kenara, muhtemelen ana Xiaomi serisinde bunların hiçbiri yoktur.

Peki sizce hangi arayüz daha hoş duruyor, hangi arayüz daha premium görünüyor, hangi arayüz kullanıcısına daha çok özellik sunuyor? Samsung'un yapay zekâ özelliklerine bayılıyorum. Xiaomi'de bunlar var mı bilmiyorum. Ama beni en çok çeken kısmı, Samsung'un bu cihazlarına 7 yıl güncelleme desteği vermesi. Harika bir şey. Telefonu aldıktan sonra ödediğin paranın hakkını alıyorsun; 7 yıl boyunca “güncelleme gelir mi acaba” diye düşünmüyorsun.

Sizlere sormak istiyorum: Bu konuda fikri olan ve paylaşmak isteyen varsa lütfen belirtsin. Bekliyorum, iyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiç Xiaomi kullanmadım fakat kimden duyduysam hepsi yazılımı hakkında kötü yorum yapıyor. Arayüzde çıkan reklamlar, kendiliğinden yüklenen uygulamalar, ve bir sürü bug. Duyduğum bu şeyler çok büyük bir ön yargı oluşmasına neden oldu bende. Zaten kendim de hep Samsung kullandığım için ve memnun olduğum için alıp de deneme ihtiyacı duymadım.

Hiç Xiaomi kullanmadım fakat kimden duyduysam hepsi yazılımı hakkında kötü yorum yapıyor. Arayüzde çıkan reklamlar, kendiliğinden yüklenen uygulamalar, ve bir sürü bug. Duyduğum bu şeyler çok büyük bir ön yargı oluşmasına neden oldu bende. Zaten kendim de hep Samsung kullandığım için ve memnun olduğum için alıp de deneme ihtiyacı duymadım.
Söylenenler genelde Realme markasından telefon almış oluyor. Hep alt marka bunlar. Dandik oluyorlar. Xiaomi serisi kullanmış birinin yorumda bulunması daha doğru olacaktır.

Söylenenler genelde Realme markasından telefon almış oluyor. Hep alt marka bunlar. Dandik oluyorlar. Xiaomi serisi kullanmış birinin yorumda bulunması daha doğru olacaktır.

Ben hep Xiaomi için duydum siz de muhakkak duymuşsunuzdur diye düşünüyorum. Ben yerinizde olsam risk almazdım. Sağlamlığından emin olduğunuz bir markayı tercih etmek sizin yararınıza olur bence. Yazılım konusunda en stabil olan Apple deniyor. Fiyatını hak etmediğini düşündüğüm için denemedim fakat büyük ihtimal en iyisi Apple'dır. Android tarafında Samsung diyorum.

iPhone ve Samsung iki markayı da kullanıyorum, acaba ön yargılı mıyım diyerek Snapdragon işlemcili Xiaomi bazı modelleri kullandım. Samsung gibi premium hissi vermiyor, kamera tasarımında Samsung modellerine alışkın olduğum için Xiaomi bir tuhaf geliyor. Yazılım olarak sorarsan Samsung bir tık daha başarılı bence. Şöyle de bir durum var göz ardı edemem herkesin kullandığı cihaz kendine kusursuz.

iPhone ve Samsung iki markayı da kullanıyorum, acaba ön yargılı mıyım diyerek Snapdragon işlemcili Xiaomi bazı modelleri kullandım. Samsung gibi premium hissi vermiyor, kamera tasarımında Samsung modellerine alışkın olduğum için Xiaomi bir tuhaf geliyor. Yazılım olarak sorarsan Samsung bir tık daha başarılı bence. Şöyle de bir durum var göz ardı edemem herkesin kullandığı cihaz kendine kusursuz.
OneUI'da kullanıp Xiaomi de bulamadığınız işlevsel özellikler var mıydı? Örneğin ben One Hand Operation+'ı çok seviyorum Samsung'daki.

55k gibi bir bütçede gönlün ve isteğin Samsung'dan yana ise S25+ al.
Xiaomi'nin üst segmentleride çok başarılı ve iyi ama ben şahsen insanın daha çok istediği markayı alması tarafındayım.(yazını tam okuyamadım kaçırdığım yer varsa kusura bakma)

One UI'da kullanıp Xiaomi de bulamadığınız işlevsel özellikler var mıydı? Örneğin ben One hand operation+'ı çok seviyorum Samsung'daki.

Özellik konusunda sıkıntım olmadı, Samsung arayüz olarak daha basit ve akıcı geldi, Xiaomi ara yüzü ve menüsü biraz daha detaylı ve karışık geldiği için alışamadım.

One UI'da kullanıp Xiaomi de bulamadığınız işlevsel özellikler var mıydı? Örneğin ben One hand operation+'ı çok seviyorum Samsung'daki.

Özelleştirme konusunda Samsung'u daha çok seviyorum. Daha sade. Ama Xiaomi de en pahalı telefonunu alsanda 10klık telefondaki ayarları yapıyormus gibi hissettiriyor. iOS çakması olmasıda cabası.