Bütçe
45.000-55.000 TL
Mümkün değil kullanmazlar, ikinci sistemi ekledim 9 taksit için bu da olmazsa artık 3 taksit sağlam B650M-Rli sistem önereceğim.

Bu sistemlerde %100 sorun olacak diye bir şey yok, kayıp yok zaten anlattığım gibi. Alıp deneyecek, 2 hafta süresi var. BIOS Update sonrası EXPO açıp bakacak. Sorun olursa konu açacak, yardımcı olacağız. OEM paketler dandik çünkü, tek tek ayrı toplaması lazım. O şekilde B650M-R, 7500F, ayrı ayrı bu işe girerse yine bu banda çıkar. OEM paketlerin avantajı yok, PSU'lar da Segotep vs. Anakart ve ekran kartları Colorful. Hepsi aynı marka bunların. Giriş seviye. Colorful üst segment kartları yok mu, var. Ama hazır sistemlere koyulan modeller bunlar değil.

RAM zaten Fason üretim. Görselde net şekilde belli oluyor. Krizden sonra çok türedi bunlar.

Bu sistemlerde %100 sorun olacak diye bir şey yok, kayıp yok zaten anlattığım gibi. Alıp deneyecek, 2 hafta süresi var. BIOS Update sonrası EXPO açıp bakacak. Sorun olursa konu açacak, yardımcı olacağız. OEM paketler dandik çünkü, tek tek ayrı toplaması lazım. O şekilde B650M-R, 7500F, ayrı ayrı bu işe girerse yine bu banda çıkar. OEM paketlerin avantajı yok, PSU'lar da segotep vs. anakart ve ekran kartları Colorful. Hepsi aynı marka bunların. Giriş seviye. Colorful üst segment kartları yok mu, var. Ama hazır sistemlere koyulan modeller bunlar değil.

RAM zaten fason üretim. Görselde net şekilde belli oluyor. Krizden sonra çok türedi bunlar.

Bu sistemi de eledik hocam o zaman.

Ekran görüntüsü 2026-04-03 144825.webp

Mümkün değil kullanmazlar, ikinci sistemi ekledim 9 taksit için bu da olmazsa artık 3 taksit sağlam B650M-Rli sistem önereceğim.

Soru cevapla özellikleri alıp ekledim hocam.

1775217596597.webp

Şu ikisi tehlikeli, diyorum. Biz bence bildiğimizden şaşmayıp B650M-R, 7500-F, 1x16 6000 CL30 Patriot vs. şeklinde ilerleyelim. PC toplamayı bilmiyorsa konu açar, ona da yardım ederiz. Techolay rehberleri var. @ggbye @SunseTTime da yardımcı olur toplama konusunda, evleri PC dükkanına döndü. Ben riske atmazdım.

@Ayhan Dönmez bey peki sizin dediğiniz gibi bütün parçaları tek tek alsam ve bir bilgisayarcıya montajını yaptırsam nasıl olur. Bu konuda da dediğim gibi çok zayıfım ne bios ne expo bayağı uzağım maalesef

Yani ben kendi adıma bu OEM paketleri alıp kullanmam. Bu reklamcı editörlerin de hiçbiri alıp kullanmaz. O sebepten ayrı ayrı toplaması en uygun. Neyin ne olduğu belli çünkü. Fason üretim RAM, Biostar ya da Colorful anakartlar. Çok absürt kaçıyor güncel sistemlerde. @X99

Sonrasında çünkü bir sorun çıktığında sen ya da ben uğraşıyoruz. Cebine para giren PC hocası, Cami hocası vs. gelip de yardımcı olmuyor burada. :)

@Ayhan Dönmez bey peki sizin dediğiniz gibi bütün parçaları tek tek alsam ve bir bilgisayarcıya montajını yaptırsam nasıl olur. Bu konuda da dediğim gibi çok zayıfım ne bios ne expo bayağı uzağım maalesef

Zor bir kısmı yok toplama konusunda. Rehberler var, beceremezseniz ve hiç tecrübe yoksa lokal bir PC'ci sorunu çözecektir. Onlar da bazı major hatalar yaptığı oluyor, yine de tanıdık bildik yerleri tercih edin. Sonrasında soket pinlerini büküp de EXPO Boot edemeyecek hale dönüşmeyin. Düzgün monte edilmezse artık pinler LGA sokette, işlemcide değil. Pinler çok kolay Bent oluyor, dikkatli olunması lazım. Sistem Boot etmiyor sonra.

Yani ben kendi adıma bu OEM paketleri alıp kullanmam. Bu reklamcı editörlerin de hiçbiri alıp kullanmaz. O sebepten ayrı ayrı toplaması en uygun. Neyin ne olduğu belli çünkü. Fason üretim RAM, BIOSTAR'ya da Colorful anakartlar. Çok absürt kaçıyor güncel sistemlerde. @X99

Sonrasında çünkü bir sorun çıktığında sen ya da ben uğraşıyoruz. Cebine para giren PC hocası, cami hocası vs. gelip de yardımcı olmuyor burada. :)

Cami hocasına koptum efeğmm :rofl: son sistem son öneri hocam bundan sonra tek tek özelleştirme yapacağım arkadaş için.

https://www.gaming.gen.tr/urun/7394...16gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-sistem-tavsiyesi/ bu son @Ayhan Dönmez :alien:

Cami hocasına koptum efeğmm :rofl: son sistem son öneri hocam bundan sonra tek tek özelleştirme yapacağım arkadaş için.

https://www.gaming.gen.tr/urun/7394...16gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-sistem-tavsiyesi/ bu son @Ayhan Dönmez :alien:

1775218279967.webp

1775218298876.webp

Minimum bu şekilde olmalı. Lexar SSD 5 para etmez ama, onu dışarıdan alacak mecbur. Lexar sevilmiyor M.2 tarafında, kullananlardan geri dönüş iyi değil çok. Gen3 zaten bu model.

1775218383027.webp

Arkadaşlar bozulduğu halde 5 yıldız vermiş, yorumları Bot yazıyor sanırım. :)

Eki Görüntüle 238282

Eki Görüntüle 238283

Minimum bu şekilde olmalı. Lexar SSD 5 para etmez ama, onu dışarıdan alacak mecbur. Lexar sevilmiyor M.2 tarafında, kullananlardan geri dönüş iyi değil çok. Gen3 zaten bu model.

Tamamdır hocam ellerine emeklerine sağlık, şimdilik peşin fiyatına 6 taksit sistemler kısıtlı arkadaş 3 taksit daha elle tutulur sistemlere yönelecek mecbur, ya da idefixten tek tek ayrı ayrı 6 taksit parça bakılacak, Hepsiburada premium Word kartı varsa aynı şekilde 9 taksit bulacağız. Sinerji'de güzel sistemler vardı anakart stokları bitmiş.

Tamamdır hocam ellerine emeklerine sağlık, şimdilik peşin fiyatına 6 taksit sistemler kısıtlı arkadaş 3 taksit daha elle tutulur sistemlere yönelecek mecbur, ya da idefixten tek tek ayrı ayrı 6 taksit parça bakılacak, Hepsiburada premium Word kartı varsa aynı şekilde 9 taksit bulacağız. Sinerji'de güzel sistemler vardı anakart stokları bitmiş.

Diğer parçalar konusunda arkadaşlar da yardımcı olur, M.2 ve PSU tarafında vs. bilgili kişiler var forumda. Bu M.2 olmaz ama, başka opsiyon da yok orada özelleştirmede. Lexar tercih edilmemeli. Aynı bütçeye çok daha iyileri var. Hazır sistemlerde özelleştirmeler çok kısıtlı, minimum benim attığım gibi olması lazım. Diğer türlüsü sorun çıkartmaya aday. Sistem gel-git yapmasın GGTR'ye sonra. Teknik ekibi boş yere uğraştırmayalım. :)