Bütçe
40.000-45.000 TL

ogulcan1416

Üyecik
Hocalarım selamlar, iyi forumlar diliyorum.

40-45 bin TL arası bir bütçem var ve ekran kartı alacağım fakat karar veremedim. İkinci el, temiz bir RTX 5070 Ti mı yoksa RTX 4080 Super mi almalıyım?

Kararsız kalmamın sebebi şu: RTX 5070 Ti tarafında genellikle Inno3D Shadow 3X veya MSI Ventus gibi daha giriş-orta seviye modeller bulunuyor. RTX 4080 Super tarafında ise ASUS TUF ve MSI Gaming X Slim gibi üst seviye modeller mevcut.

Sizce hangi kartı tercih etmeliyim? Oyun odaklı bir kullanıcıyım ancak zaman zaman çeşitli programlar da kullanıyorum. Bu nedenle güçlü bir render performansı da benim için önemli.

Hangi kart daha mantıklı olur? RTX 9070 XT önerecek arkadaşlar için şunu da belirteyim; NVIDIA tarafında kalmayı tercih ediyorum ve AMD'ye geçme konusunda biraz çekincelerim var.

Şimdiden görüşleriniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

Hocalarım selam, iyi sosyaller diliyorum.

40-45 bin TL arası bir bütçem var ve ekran kartı alacağım fakat karar veremedim. İkinci el, temiz bir RTX 5070 Ti mı yoksa RTX 4080 Super mi almalıyım?

Kararsız kalmamın sebebi şu: RTX 5070 Ti tarafında genellikle INNO3D Shadow 3X veya MSI Ventus gibi daha giriş-orta seviye modeller bulunuyor. RTX 4080 Super tarafında ise ASUS TUF ve MSI Gaming X Slim gibi üst seviye modeller mevcut.

Sizce hangi kartı tercih etmeliyim? Oyun odaklı bir kullanıcıyım ancak zaman zaman çeşitli programlar da kullanıyorum. Bu nedenle güçlü bir render performansı da benim için önemli.

Hangi kart daha mantıklı olur? RTX 9070 XT önerecek arkadaşlar için şunu da belirteyim; NVIDIA tarafında kalmayı tercih ediyorum ve AMD'ye geçme konusunda biraz çekincelerim var.

Şimdiden görüşleriniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

5070 Ti.

5070 Ti çok ısınan bir çipset değil. Şu ana kadar herhangi bir markada ısınma sorunu yaşayanı görmedim. O yüzden orta segment almak pek sıkıntı olmaz bu tarz verimli kartlarda. İkinci olarak Vatan arada süper indirim yapıyor. Denk getirebilirseniz sıfır bile alabilirsiniz 5070 Ti'ı. Sadece Vatan olmak zorunda değil, diğer firmalarda da güzel indirimler var. Ha denk getiremezseniz bile yine de ikinci el 5070 Ti derim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kararsız kalmamın sebebi şu: RTX 5070 Ti tarafında genellikle Inno3D Shadow 3X veya MSI Ventus gibi daha giriş-orta seviye modeller bulunuyor. RTX 4080 Super tarafında ise ASUS TUF ve MSI Gaming X Slim gibi üst seviye modeller mevcut.

Model önemli ama sonuç olarak temel performansı belirlemiyorlar. Modelleri ayıran şey build kaliteleri ve soğutma performansları.

Cevap: INNO3D RTX 5070 Ti (Eğer OC versiyonu ise daha iyi soğutma tasarımı.)
MSI Shadow ve Ventus soğutma performansı olarak rezalet kartlar.

Bulursanız Colorful'un modelleri epey iyi. Battle kendi aralarında en düşüğü lakin fiyatındaki rakiplerinden üstün, iGame serisi ise çok daha üstün bir düzeyde.