Bütçe
40.000-45.000 TL

kynx

Çalışkan
Merhaba, yaklaşık 40/45 K bütçem var. Bu bütçeye Python, Tinkercad, VS Code gibi programlar kullandırabilecek, Minecraft tarzı oyunlar oynatabilecek bir bilgisayara ihtiyacım var. Fiziksel mağazadan olması gereklidir.

Amaç sadece kod yazmak ve 3d tasarım ise Macbooklara yönelmeni tavsiye ederim. Yok ben oyun da oynayacağım diyorsan herhangi bir gaming laptopu alabilirsin, o fiyatlara zaten çok fazla seçeneğin de yok maalesef.

Merhaba, yaklaşık 40/45 K bütçem var. Bu bütçeye Python, Tinkercad, VS Code gibi programlar kullandırabilecek, Minecraft tarzı oyunlar oynatabilecek bir bilgisayara ihtiyacım var. Fiziksel mağazadan olması gereklidir.
Fiziksel mağaza olması şart mı? Çünkü öyle olunca fiyatlar hissedilir seviyede yükseliyor. 45 liralık cihaz 50 oluyor falan.

Fiziksel mağaza olması şart mı? Çünkü öyle olunca fiyatlar hissedilir seviyede yükseliyor. 45 liralık cihaz 50 oluyor falan.
Fiziksel mağaza olması daha iyi olur ama olmasa da olabilir.

Amaç sadece kod yazmak ve 3d tasarım ise Macbooklara yönelmeni tavsiye ederim. Yok ben oyun da oynayacağım diyorsan herhangi bir gaming laptopu alabilirsin, o fiyatlara zaten çok fazla seçeneğin de yok maalesef.
MacBook olarak sıfır MacBook Neo buldum ama 8 GB RAM'li olduğu için kararsızım.

Bütçeyi 48'e fırlatıp bunu almanız taraftarıyım:

Bu piyasada sıfır cihaz alınmaz, uzun zamandır takip etmediğimden midir görünce dudağım uçukladı. Laptoptan anlayan bir arkadaş bulup 2. el 4060, 5050, hatta bütçeyi biraz esnetirim derseniz 5060'a yönelmenizi tavsiye ederim. Örneğin otuz saniye araştırınca 49kya F16 5060 buldum, sorumluluk almamak adına link atmıyorum.