Bütçe
45.000 TL

Subzero

Uzman
Bilgisayar tavsiyesi: Hazır sistem mi, toplama mı? (video edit için - bütçe: 45.000 TL)

Merhaba arkadaşlar,

Video düzenleme gibi işler için bir bilgisayar almayı düşünüyorum. Hazır sistem mi yoksa toplama mı tercih etmeliyim, bu konuda tecrübeli kişilerin görüşlerini almak istiyorum.

Açıkçası PC donanımıyla fazla uğraşmak istemiyorum ve bu alana çok fazla zaman ayıramam. Bu yüzden hazır sistemlere daha yakınım. Ayrıca, sistem toplama konusunda çok bilgili değilim. Bütçem yaklaşık 45.000 TL, biraz esneme payım var. Bilgisayarın mümkün olduğunca sessiz çalışmasını tercih ederim. Biraz ses çıkarması sorun değil ama çok gürültülü olmaması önemli.

Fiyat/performans açısından önerebileceğiniz sistemleri paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim!

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim Mac istediğimi kim söyledi? Normal hazır sistem önerisi istiyordum. Açıklamaya da böyle yazdım.
Bu kadar gerilmenize gerek yoktu. 35 bine toplayacağınız en baba sistem video işleme konusunda bu Mac kadar hızlı ve güçlü olmayacak, ayrıca Mac'ten daha sessiz olması da zaten imkansız. Kısacası derdiniz buysa Mac önerisi inanılmaz mantıklı. Ben Windows PC istiyorum oyun da oynayacağım farklı uygulama da kullanacağım derseniz o iş başka.

Ayrıca açıklamada Apple istemiyorum yazmıyor.

Bu kadar gerilmenize gerek yoktu. 35 bine toplayacağınız en baba sistem video işleme konusunda bu Mac kadar hızlı ve güçlü olmayacak, ayrıca Mac'ten daha sessiz olması da zaten imkansız. Kısacası derdiniz buysa Mac önerisi inanılmaz mantıklı. Ben Windows PC istiyorum oyun da oynayacağım farklı uygulama da kullanacağım derseniz o iş başka.

Ayrıca açıklamada Apple istemiyorum yazmıyor.

Geri bildirim için teşekkürler ama sanırım beni yanlış anladınız. Burada gerilmek gibi bir durum yok, sadece beklentilerimi ve tercihlerimi net ifade etmeye çalıştım. Ben oyun oynayacağım, bazı Windows'a özel uygulamalar kullanacağım ve sistemimi istediğim gibi yükseltebilmek istiyorum. Bu sebeple Mac benim için uygun bir seçenek değil, ne kadar güçlü olursa olsun.

Ayrıca açıklamada “apple istemiyorum” yazmadıysam da, sistem toplamak, hazır sistem için öneri istediğim bir konuda Mac önerisinin çok da yerinde olmadığını düşünüyorum. Yine de görüşünüz için teşekkür ederim.

oyun oynayacağım, bazı Windows'a özel uygulamalar kullanacağım ve sistemimi istediğim gibi yükseltebilmek istiyorum.
Bunların hiçbiri ilk mesajında yazmıyor. Dolayısıyla Mac önerisi ilk mesajına göre gayet yerindeydi. Şimdi çıkmış bunları söylüyorsun. Amacın bunlara göre bir bilgisayar almaksa belirtmeliydin gergin gergin cevap vereceğine. Dalga geçiyormuşum falan, yakışmadı yani bu tavır. Eksik bilgi vermişsin çünkü. Şimdiden alacağın bilgisayarı güle güle kullan.