Vemoxis

Uzman
İyi günler herkese. Yıl bitmeden ve zamlar gelmeden bir sistem almak istiyorum. Şu an fırsat kovalıyorum fakat her ihtimale karşı son çarem olabilecek bir sistem ayarlamak istedim. Fotoğrafını eklediğim hazır sistemde 16 GB RAM varken 32 yaptım ve SSD 500 GB iken 1TB yükselttim. Onun dışında herhangi bir değişiklik yapmadım. Bu fiyata bu sistem uygun mudur?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20241227_103538_Chrome.webp
    Screenshot_20241227_103538_Chrome.webp
    113,8 KB · Görüntüleme: 70
Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcide 7500F yeterli, o işlemciye gerek yok, benzer performans veriyor ve 7600X gereksiz ısınıyor. Windforce modeli kalite ve soğutma olarak üst seviyelerde sayılmaz. O kadar para verip iyi bir soğutmaya ve malzeme kalitesine sahip bir kart tercih edilmeli bana göre. Gamepower marka bir PSU da önermiyorum. Birader zamanında RX 470'li sisteminde bu marka PSU kullanıyordu, birkaç elektrik kesintisi sonrası PSU yandı. Allah'tan sistem zarar görmedi. Dandik özetle. Bu bütçeye daha sağlam parçalarla sistem toplanabilir veya farklı bir hazır sistem bakılabilir.

İşlemcide 7500F yeterli, o işlemciye gerek yok, benzer performans veriyor ve 7600X gereksiz ısınıyor. Windforce modeli kalite ve soğutma olarak çok da iyi sayılmaz. Gamepower marka bir PSU da önermiyorum. Zamanında birader rxx 470'li sisteminde bu markadan PSU kullanıyordu, birkaç elektrik kesintisi sonrası PSU yandı. Dandik özetle. Bu bütçeye daha sağlam parçalarla sistem toplanabilir veya farklı bir hazır sistem bakılabilir.
Hocam aslında 7500F ve RTX 4070 Ti SUPER bir sistem isterdim fakat 50K geçiyor Ti SUPER ekleyince beni aşıyor. O zaman 7500F ve RTX4070 SUPER bir sistem bakayım üstüne de RAM SSD ve Kasayı değiştireyim aynı fiyatlara denk gelir herhalde

Hocam aslında 7500F ve RTX 4070 Ti super bir sistem isterdim fakat 50k geçiyor Ti super ekleyince beni aşıyor. O zaman 7500F ve RTX4070 Super bir sistem bakayım üstüne de RAM SSD ve kasayı değiştireyim aynı fiyatlara denk gelir herhalde.

Yani daha mantıklı olur. Gamepower marka bir PSU'yu bedava verseler kullanmam. 7500F'in yeterli olduğu yerde de 7600X'e boşa masraf yapmaya gerek yok. Normal bir oyuncuysan Ti Super'e de gerek yok, 2 ay kadar önce ben de sistem güncelledim, 4070 Super ile Ti super arasında minimum 6K fiyat farkı vardı, ortalama 10 FPS fark için uğraşmadım 4070 S aldım geçtim.

Yani daha mantıklı olur. Gamepower marka bir PSU'yu bedava verseler kullanmam. 7500F'in yeterli olduğu yerde de 7600X'e boşa masraf yapmaya gerek yok. Normal bir oyuncuysan Ti Super'e de gerek yok, 2 ay kadar önce ben de sistem güncelledim, 4070 Super ile Ti super arasında minimum 6K fiyat farkı vardı, ortalama 10 FPS fark için uğraşmadım 4070 S aldım geçtim.
Hocam aslında benim korkum VRAM. Biri 12 biri 16 ondan tercih etmek istedim 12 yeteriz gelir mi bilemedim

Hocam aslında benim korkum VRAM. Biri 12 biri 16 ondan tercih etmek istedim 12 yeteriz gelir mi bilemedim.

Daha uzun bir süre sıkıntı yaşamadan kullanırsın. Belki ileride ağır ve optimizasyon özürlüsü bir oyun denk gelir, onda sıkıntı yaşatabilir ama genel olarak 2K'da 12 GB VRAM fazlasıyla yetiyor.

Son düzenleme:
Daha yıllarca hiçbir sıkıntı yaşamadan kullanırsın. Belki ileride ağır ve optimizasyon özürlüsü bir oyun denk gelir, onda sıkıntı yaşatabilir ama genel olarak 2K'da 12 GB VRAM fazlasıyla yetiyor.
4070 kullanıyorum. Fazlasıyla yetmiyor. Ultra ayarlarda bile 11 GB kullanıyor Indiana Jones'ta örneğin. RT açıldığında ise direkt stutter yiyorsun. Bütçem olursa 5080 düşünüyorum.

Benim gibi ultrada ve RT nin iyi görüntü verdiği oyunlarda fukk tay tracing 2K için 16 GB şart.

Daha uzun bir süre sıkıntı yaşamadan kullanırsın. Belki ileride ağır ve optimizasyon özürlüsü bir oyun denk gelir, onda sıkıntı yaşatabilir ama genel olarak 2K'da 12 GB VRAM fazlasıyla yetiyor.
4070 kullanıyorum. Fazlasıyla yetmiyor. Ultra ayarlarda bile 11 GB kullanıyor Indiana Jones'ta örneğin. RT açıldığında ise direkt stutter yiyorsun. Bütçem olursa 5080 düşünüyorum.

Benim gibi ultrada ve RT nin iyi görüntü verdiği oyunlarda fukk tay tracing 2K için 16 GB şart.
Kararsız kaldım hocam şimdi :)

İyi günler herkese. Yıl bitmeden ve zamlar gelmeden bir sistem almak istiyorum. Şu an fırsat kovalıyorum fakat her ihtimale karşı son çarem olabilecek bir sistem ayarlamak istedim. Fotoğrafını eklediğim hazır sistemde 16 GB RAM varken 32 yaptım ve SSD 500 GB iken 1TB yükselttim. Onun dışında herhangi bir değişiklik yapmadım. Bu fiyata bu sistem uygun mudur?
7600x e o soğutucu yetmez yetse de sürekli son devirde çalışarak hem kafa ütüler hem de ömründen yer. Bütçe darsa 7500f alınıp soğutucu upgradei yapmadan alabilirsiniz. Kalan parayla da anakart yükseltilebilir ya da üste verip 4070ti super alınabilir. Az farkla cl30-36 ram varsa o da değiştirilebilir.

7600x e o soğutucu yetmez yetse de sürekli son devirde çalışarak hem kafa ütüler hem de ömründen yer. Bütçe darsa 7500f alınıp soğutucu upgradei yapmadan alabilirsiniz. Kalan parayla da anakart yükseltilebilir ya da üste verip 4070ti super alınabilir. Az farkla cl30-36 ram varsa o da değiştirilebilir.
Hocam soğutucu direkt sistem de vardı ben eklemedim. Sisteme koydularsa yeterli gelir herhalde bilmiyorum. Onun dışında dediğiniz gibi 7500F ve 4070 ti süper sisteme bakacağım maks 50k olacak şekilde