hcnuPcitirC

Çalışkan
Arkadaşlar şimdi ben bir bilgisayar toplayacağım ve parçaların hepsi toplamda 46.5k yapıyor ve benim bütçem 66.8k. Bilgisayar bütçesinden biraz daha kısıp 49 inch ultrawide OLED alabiliyorum. Şu anda 23 inch TN panel bir monitörüm var. Sizce ne yapayım?
Hikaye oyunları oynuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
"Bir Recep Baltaş atasözü der ki: 'Bir kez OLED kullanırsanız, bir daha diğer ekranları kullanmak istemezsiniz.' Ben olsam Asus alırdım. Her ne kadar Asus'tan nefret etsem de, tek parlak ekranlı OLED monitör Asus'ta. OLED, bence mat alınmamalı.

49” bi monitör büyük olasılıkla 4K çözünürlükte. 45k’ya topladığınız bir sistem (sistem bütçesini daha da kısacağınızı söylüyorsunuz) ile akıcı 4K hikayeli oyun oynayabileceğinizi hiç sanmıyorum. Amacınız oyunsa bu bütçe ile 4k monitöre boşuna masraf yapmış olursunuz.

"Bir Recep Baltaş atasözü der ki: 'Bir kez OLED kullanırsanız, bir daha diğer ekranları kullanmak istemezsiniz.' Ben olsam Asus alırdım. Her ne kadar Asus'tan nefret etsem de, tek parlak ekranlı OLED monitör Asus'ta. OLED, bence mat alınmamalı.

Panel tipinin matte ya da glossy olmasından çok odanın ışıklandırması daha önemli. İkisinin de birbirine göre avantajları / dezavantajları var. Eğer oda karanlıksa, hiçbir sıkıntı yok. Şahsen G8 oled ile birlikte odam için siyah perdeleri sipariş ettim, yaklaşık birkaç aydır oled monitörümle çok güzel bir yaşantım var.

Sadece ekran kartların 60K olduğu yerde, 46K'lık bir sistemin içerisindeki ekran kartı 49" ultrawide bir monitörü ütopik dünyada anca besler. 49" olduğuna göre 2K çözünürlükte olacak değildir. 4K ise RTX 5090 bile besmele çekmeden o çözünürlüğe girişemiyor :) Şevkini kırmak gibi olmasın ama istediğin monitörü kullanman için en az 160-170K bir sistemin olması lazım. Tabii sadece video falan izlemeyeceksen. Üstüne monitör ekle 200K kadar tutar.

Sistem özelliklerini belirtirsen ve hangi monitör olduğunu paylaşırsan ona göre hata yapmanı önlemiş oluruz. Çünkü bahsettiğin bütçe ile kullanmak istediğin monitör imkansız.

Son düzenleme:
O zaman sistemden hafif kısıp 49 inç almayı düşünüyorum dediklerinize göre

Panel tipinin matte ya da glossy olmasından çok odanın ışıklandırması daha önemli. İkisinin de birbirine göre avantajları / dezavantajları var. Eğer oda karanlıksa, hiçbir sıkıntı yok. Şahsen G8 oled ile birlikte odam için siyah perdeleri sipariş ettim, yaklaşık birkaç aydır oled monitörümle çok güzel bir yaşantım var.

49 iyidir.
WhatsApp Görsel 2025-04-14 saat 00.01.08_f7b85bd6.webp