Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Imperium

Uzman
Arkadaşlar iyi akşamlar herkese :) Konuda da görmüş olduğunuz üzere LG UltraGear 27GR93U-B monitörüm HDMI 2.1 ve DP 1.4 destekliyor. HDMI 2.1 girişinden mi görüntü almalıyım yoksa DisplayPort 1.4 girişinden mi almalıyım? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Çözüm
HDMI 2.1 girişini kullanmalısınız. Çünkü:
  1. HDMI 2.1, DP 1.4'e göre daha yüksek 48 Gbps bant genişliğine sahip. Bu da HDMI 2.1'in 4:4:4 renk örneklemesi ile 4K 144Hz'i desteklemesini sağlıyor.
  2. DP 1.4 ile 4K 144Hz'e ulaşmak için renk örneklemesini azaltmanız (örn. 4:2:2) veya görüntü akışı sıkıştırması (DSC) kullanmanız gerekir. Bu da görüntü bozulmalarına yol açabilir.
  3. HDMI 2.1 ayrıca oyun deneyimini iyileştirebilecek Quick Frame Transport, Quick Media Switching ve dinamik HDR gibi ek özellikleri de destekliyor.
  1. HDMI 2.1, DP 1.4'e göre daha yüksek 48 Gbps bant genişliğine sahip. Bu da HDMI 2.1'in 4:4:4 renk örneklemesi ile 4K 144Hz'i desteklemesini sağlıyor.
  2. DP 1.4 ile 4K 144Hz'e ulaşmak için renk örneklemesini azaltmanız (örn. 4:2:2) veya görüntü akışı sıkıştırması (DSC) kullanmanız gerekir. Bu da görüntü bozulmalarına yol açabilir.
  3. HDMI 2.1 ayrıca oyun deneyimini iyileştirebilecek Quick Frame Transport, Quick Media Switching ve dinamik HDR gibi ek özellikleri de destekliyor.

Çözüm
  2. DP 1.4 ile 4K 144Hz'e ulaşmak için renk örneklemesini azaltmanız (örneğin. 4:2:2) veya görüntü akışı sıkıştırması (dsc) kullanmanız gerekir. Bu da görüntü bozulmalarına yol açabilir.
  3. HDMI 2.1 ayrıca oyun deneyimini iyileştirebilecek quick frame transport, quick Media switching ve dinamik HDR gibi ek özellikleri de destekliyor.

Anında cevap verdiniz yardımcı oldunuz gerçekten çok teşekkür ederim. Monitörüm bugün geldi de şu an kurulumunu yapıyorum çok kafamı karıştırmıştı bu konu o zaman HDMI 2.1 kablosunu takıyorum :)

Ben olsam DisplayPort kullanırım dedim ama sayın Baltaş'ın yorumu sonrası HDMI olması daha doğru.

Evet ben de acaba DisplayPort'u mu takmalyım diye düşünüyordum da sizin gibi Recep Baltaş'ın yorumu sonrası ben de HDMI 2.1 takmam gerektiğini öğrendim. Ayrıca teşekkür etmek lazım yine anında bilgilendirdiği için :)

Son düzenleyen: Moderatör: