OBS kullanarak 4K 60 FPS oyun videosu çekmek istiyorum. Ekran kartım 5070 Ti. Codec'i NVENC seçeceğim yani ekran kartıyla çekeceğim. Videoda hiçbir pikselleşme olmaması için ve 4K 60FPS'in tüm kalitesinin videoya yansıması için kaç bin bitrate vermem iyi olur?

H264 için QP 18, H265 için QP 22 değerlerini kullanabilirsiniz. Pratik olarak kayıpsız olarak geçen değerler bunlar, videolarınızda pikselleşme olmaz. Yayın açmıyorsanız ve videoyu işleyecekseniz mümkün mertebe sabit bitrate kullanmamak lazım.

H264 için QP 18, H265 için QP 22 değerlerini kullanabilirsiniz. Pratik olarak kayıpsız olarak geçen değerler bunlar, videolarınızda pikselleşme olmaz. Yayın açmıyorsanız ve videoyu işleyecekseniz mümkün mertebe sabit bitrate kullanmamak lazım.
Hocam QP olayını ilk defa gördüm, sabit bitrate ile farkı nedir?

Hocam QP olayını ilk defa gördüm, sabit bitrate ile farkı nedir?
Matematiksel olarak belli bir seviyede tutar görüntüyü. Quantization Parameter olarak geçer. QP değeri 0'a ne kadar yakınsa o kadar iyi, QP değeri ne kadar büyürse sıkıştırma o kadar artar. QP değerini belli bir seviyeye almak, hep aynı seviyede sıkıştırma alacağınız anlamına gelir. Hızlı ve gereken sahnelerde bitrate yüksekmiş gibi, yavaş sahnelerde bitrate düşükmüş gibi kaydeder. QP değeri de "kalite" nin ne kadar olacağına sabit olarak karar verir. Bitrate sahneye göre ayarlanır, sıkıştırma verdiğiniz QP hedefine göre az ya da çok yapılır.

QP değeri sabitlenmiş videolarda aynı QP seviyesinde aynı kaliteyi alırsınız. H264'de QP 18, H265'de QP 22 değerleri hem boyuta hem de kaliteyi iyi bir dengede sunan değerler, pikselleşme ve bloklanma yapmaz yani çok temiz görüntü elde edersiniz. OBS falan birçok kayıt programında QP değeri ile kaydedebilme ayarı sunulur. Sunduğum QP değerleri QP 0'dan daha az yer kaplasa da gene de çok yer kaplar, ama alacağınız videonun çok temiz bir video olacağından emin olabilirsiniz.