Ella Freya

Üstün
Makaleler
1
Cenk Hoca ile işleri profesyonelleştirme kararı aldık. O yüzden artık yeni kanal açtık ve 4K 60FPS segmentine geçiş yapmak istiyoruz. Cenk'in telefonu S24 Ultra ve Webcam de C920. Şimdi Amerika'da video çekecek, o videolar bana telefondan çekildiği için Google One üzerinden kendi bilgisayarıma çekeceğim. Eğer Google One hoşuma giderse 2TB planını alıp kullanabilirim çünkü Webcam'dan çektiği videoları da benim editlemem gerekiyor. Webcam değiştirir miyiz bilmiyorum çünkü Logitech Brio gibi kameralar 200$ fiyattan satılıyor ve Kıbrıs fiyatı daha pahalıdır.

Kullandığım monitör 1080p 144Hz. Bilgisayarın özellikleri de:
  • i3-12100F
  • RTX 2080 8 GB
  • 8x2 3200MHz CL16.
  • 3TB SSD.
Benim kullandığım monitörün 1080p olmasından dolayı render esnasında veya Preview edit kısmında kalitede bozulma gibi şeyler olur mu? Şu an Amerika olayı çok erken gerçekleşeceği için bağış toplamadan benim bilgisayara ayar çekme olayımız pek mümkün değil. Onun dışında sanırım ana bilgisayarın kamerasını değiştirmemiz gerekiyor. RAM konusunda araştırdığım kadarıyla süre haricinde bir sorun yaşanmıyor. Zaten Adobe Premiere Pro'da ön izleme kısmında çözünürlüğü düşürebiliyoruz. İşlemci yükseltmek istemiyorum zaten CUDA kullanıyorum. Anakartım giriş seviye olduğundan DDR5 geçmedikten sonra masraf yapmaya değmiyor.

Bu işlerde uğraşan aklımda sadece @Recep Baltaş var. Onun dışında tecrübesi olan arkadaşların mesajlarını bekliyorum.

Renderledigin çözünürlük neyse oyledir sen 1080P kullansanda fark ettirmiyor. Öz izlemede çözünürlüğü çeyreğe çekersin tender alacağın zaman tekrar full yaparsın.