setucedark

Çalışkan
Merhaba, 5090 sisteme geçtim. Eski monitörü kullanıyorum. "LG 27GR75Q-B" 4K monitöre geçmek istiyorum. Oyun için "Alienware AW3225QF" bu ürün ilgimi çekti. Sizce değer mi? Nelere dikkat etmeliyim? Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oled monitörlerde panel tipine göre bakıp seçim yapabilirsiniz.
4K OIed bir monitöre bence vereceğiniz bu para değer.

Bahsettiğin monitör zaten çok iyi. Curved olması bir güzellik.
Ekstra olarak 1-2 seçenek daha olabilir.

Msi PG321URX QD-OLED veya Asus PG32UCDM QD-OLED

QD-OLED panellerin tek sıkıntısı ışık altında siyahların renk bozup mor renkte gözükmesi. Aksi halde hiç bir sorun teşkil etmiyor ve çok fazla keyif bozacağını düşünmüyorum. Ama benim hoşuma gitmediği ve böyle bir şey yaşamak istemediğim için tercih etmedim.

Alternatif panel W-OLED mevcut. Bu panelinde tek kaybı renklerin qd-oled'e göre daha az canlılığı. ( şahsen benim fikrim ise tam tersi daha doğal görünüyor woled panelde)

Oled monitörlerde panel tipine göre bakıp seçim yapabilirsiniz.
4K OIed bir monitöre bence vereceğiniz bu para değer.

Bahsettiğin monitör zaten çok iyi. Curved olması bir güzellik.
Ekstra olarak 1-2 seçenek daha olabilir.

Msi PG321URX QD-OLED veya Asus PG32UCDM QD-OLED

QD-OLED panellerin tek sıkıntısı ışık altında siyahların renk bozup mor renkte gözükmesi. Aksi halde hiç bir sorun teşkil etmiyor ve çok fazla keyif bozacağını düşünmüyorum. Ama benim hoşuma gitmediği ve böyle bir şey yaşamak istemediğim için tercih etmedim.

Alternatif panel W-OLED mevcut. Bu panelinde tek kaybı renklerin qd-oled'e göre daha az canlılığı. ( şahsen benim fikrim ise tam tersi daha doğal görünüyor woled panelde)
Teşekkür ederim bugün vatanda incelediğim asus rog 2k 27 inch oled oldu görsele bittim.
5090 olduğu için 4k almak istiyorum onun üst modeli

ASUS ROG Swift OLED PG32UCDP 32​

ÜCRETSİZ teslimat Yarın, 1 Haziran İstanbul konumuna. 2 saat 38 dakika içinde sipariş
Her an alabilirim fiyatı biraz pahalı geliyor ama değer gibi sizce ?

Teşekkür ederim bugün vatanda incelediğim asus rog 2k 27 inch oled oldu görsele bittim.
5090 olduğu için 4k almak istiyorum onun üst modeli

ASUS ROG Swift OLED PG32UCDP 32​

ÜCRETSİZ teslimat Yarın, 1 Haziran İstanbul konumuna. 2 saat 38 dakika içinde sipariş
Her an alabilirim fiyatı biraz pahalı geliyor ama değer gibi sizce ?
Benim monitörüm şuanda bu monitör. :) WOLED bir panele sahip.
+ olarak 1080p 480hz moduda mevcut. Siyahları tartışılmaz.

2025 Ocak ayında satın aldım ve şuana kadar hiç bir sorun ile karşılaşmadım.
Hem oyun hem film olarak beni fazlasıyla tatmin ediyor.

ASUS ROG Swift OLED PG32UCDP
Samsung 31.6" Odyssey OLED G8 LS32DG802SUXUF
karşılaştırma videosu her iki ürün aynı fiyat farkı 31bin tl kafamı karıştırdı.

ASUS ROG Swift OLED PG32UCDP​

Samsung 31.6" Odyssey OLED G8 LS32DG802SUXUF​

karşılaştırma videosu her iki ürün aynı fiyat farkı 31bin tl kafamı karıştırdı.​

Buradaki Asus modeli PG32UCDM olarak belirtmiş. İkisi arasında asus tepe noktası olarak daha parlak bir görüntü sağlayabiliyor.
Samsung olan ayrıca bir televizyon olarak da kullanılabiliyor. Aradaki ince teknik farkları buradan inceleyebilirsin.

PG32UCDP, PG32UCDM ile arasında kaldım. Bir de kafamı karıştıran Alienware AW3225QF ile Samsung G8 OLED (35 bin TL). 2 gündür bunlara kafa patlatmaktan gına geldi. 65 bin verip o paraya değer mi, yoksa 35 bin TL verip hemen hemen aynı kaliteyi alacak mıyım? Pek detaylı incelemeler yok. CDP ve UCDM arasındaki renk farkı ve 480 Hz... Çıkamadım işin içinden.

PG32UCDP, PG32UCDM ile arasında kaldım. Bir de kafamı karıştıran Alienware AW3225QF ile Samsung G8 OLED (35 bin TL). 2 gündür bunlara kafa patlatmaktan gına geldi. 65 bin verip o paraya değer mi, yoksa 35 bin TL verip hemen hemen aynı kaliteyi alacak mıyım? Pek detaylı incelemeler yok. Cdp ve ucdm arasındaki renk farkı ve 480 Hz... Çıkamadım işin içinden.

Evet çok fazla fiyat farkı var ama seçimin ne olursa olsun hiçbiri kötü olmayacak. 480hz/240hz olan Ucdp'yi ben kullanıyorum ve çok memnunum.
Aynı şekilde bende senin gibi aylarca kafa yormuştum çünkü çok para çıkacaktı ve sorunsuz olsun istiyordum. Bana herkes g8'i önerdi ama almadım. Çünkü gittim vatan bilgisayarda mağaza ürünü ile kontrol edebildim ve almadım. Kullanılan panel tipine göre ve en çok da senin kişisel kullanım yönünde hangisi daha iyi olacaksa onu al derim.

480Hz 1080p kullanmam herhalde. Ben yüksek grafikli oyunlar oynamayı seviyorum. Genelde aktif olarak online Warzone oynuyorum, onda 1080p oynamak istemem. Çok profesyonel takılmam, görsele önem veririm. PG27UCDM bu diğerine göre 15 bin daha altında, bu ürün de düşündürdü.

@Recep Baltaş Recep Bey, sizin tecrübelerinize ihtiyacım var bu konu hakkında, yardıma ihtiyacım var. Sizce makul olan hangisi? Tek bir ürün yazın ve konuyu artık kapatmak istiyorum.