Bütçe
150.000 TL

barış55

Becerikli
Yer
Ankara
İki yıl önce PC işlerine girdim. İlk kasam için bayağı çalışıp almıştım: Palit 4060, 8 GB RAM, 32 DDR4 RAM, işlemci de Intel 12400 olması lazım. 2 yıl boyunca çok keyifli zaman geçirdik. Sistemi 3-5 ay önce 45 bine sattım her şeyiyle.

Şimdi yeniden sistem almayı düşünüyorum ama bütçe olarak kafam karışık. Ne çok büyük ne çok küçük almak istiyorum. Şu an elimde PS4 Pro God of War temalı cihaz var ve RDR2 vs. sevdiğim oyunları aldım ona. Ve şu an için kafamda şu var: PS4, CS, LoL, Valorant gibi ve de GTA 5 Five oynamak istiyorum, çok hasret kaldım. Online rekabetçi oyunlar yok. Star Wars: Battlefront 2 var, o da kol ile sarmıyor yani şu an. Ve de şu an benim en temel ihtiyacımı sıfır sistem 50-70 bin bandı her sistem karşılıyor ama ben 110-150 seviyelerine çıktım ama gereksiz olacak çünkü 4K oynamak istiyorum ama çok uzun süre oynamak sıkıntı yaratıyor ve ben Elden Ring, Sekiro, RDR2 4K oynasam ne olur? 2K bile görsel olarak bakınca bana yetiyor, oyunları 2K oynasam ki akıcılık olarak 1080p candır, fazla beklentim yok temelde.

Kısaca ne yapayım sizce? İhtiyacım olmayan bir sisteme artı 50-60 bin vermek saçma. Bir de siz söyleyin, hâlâ kararsızım. Bir de az çok istediğimi belirttim, sistem önerilerine açığım. İyi akşamlar. :⁠^⁠)

Son düzenleyen: Moderatör:
O kadar kararsız bir yazı olmuş ki 1080p mi, 2K mı, 4K mı? İlk ona karar verin çünkü hepsinin bütçesi farklı seviyelerde. Önerim 2K olur; 4K pahalı ve sürekli güncelleme istiyor. 2K oyunculuk için RTX 5060 Ti 16 GB veya 5070 bir sistem dizebilirsiniz. 3-4 senede arkanıza bakmanıza gerekmez. Ortalama 55-65k civarı bir bütçe ayırmanız lazım sadece kasa için. Ona göre kendinizi ayarlayın.

O kadar kararsız bir yazı olmuş ki 1080p mi, 2K mı, 4K mı? İlk ona karar verin çünkü hepsinin bütçesi farklı seviyelerde. Önerim 2K olur; 4K pahalı ve sürekli güncelleme istiyor. 2K oyunculuk için RTX 5060 Ti 16 GB veya 5070 bir sistem dizebilirsiniz. 3-4 senede arkanıza bakmanıza gerekmez. Ortalama 55-65k civarı bir bütçe ayırmanız lazım sadece kasa için. Ona göre kendinizi ayarlayın.

Ben de kararsızım, yazı da kararsız olmuş. 1080p genel, arada 2K olacak şekilde ama çoğunlukla online rekabetçi oyunlar için bir sistem önerir misin?

2K görüntü gayet yeterli ve tatmin edici. 70-80k civarı bir sisteme yönelmeniz sizin için daha iyi olur, aradaki farkla uzun vadede ekran kartı değişimi yaparsınız.

Evet, öyle olacak gibi. Varsa aklında sistem öner istersen ya da parçaları nasıl olmalı? Online rekabetçi takılacağım çoğunlukla, arada RDR2'ye sarar.

Bende kararsızım yazıda karasız olmuş 1080p genel arada 2K olacak şekilde ama çoğunlukla online rekabetci oyunlar için bir sistem önerir misin?

Evet öyle olacak gibi varsa aklımda sistem öner istersen ya da parçaları nasıl olmalı online rekabetci takilicam çoğunlukla arada RDR2k sarar.

Yüksek Hz ve rekabetçi ağırlık ise 1080p devam et hocam, yüksek Hz monitör ile 5060 Ti 16 GB sistem kovala indirim vaktinde aynı şekilde. İşlemci tarafında 9600X ve üzeri öneririm 1080p için.

Yüksek Hz ve rekabetçi ağırlık ise 1080p devam et hocam, yüksek Hz monitör ile 5060 Ti 16 GB sistem kovala indirim vaktinde aynı şekilde. İşlemci tarafında 9600X ve üzeri öneririm 1080p için.
7800X3D daha iyi olur 1080 FPS oyunları için. Onun dışında 5060 Ti 16 GB gayet iyi.

RX 9070 XT, R7 9700X, 32 GB RAM'li bir sistem ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılar. Oyun için fazlasına gerek yok bence.

O zaman işlemci olarak Ryzen 7 7800X3D, ekran kartı olarak 5060 Ti / 5070 / 9060 XT / 9070 XT bu kartlardan ne önerirsiniz? Bir de sanırım 5060 Ti burada galip gelir gibi geliyor.