İki yıl önce PC işlerine girdim. İlk kasam için bayağı çalışıp almıştım: Palit 4060, 8 GB RAM, 32 DDR4 RAM, işlemci de Intel 12400 olması lazım. 2 yıl boyunca çok keyifli zaman geçirdik. Sistemi 3-5 ay önce 45 bine sattım her şeyiyle.
Şimdi yeniden sistem almayı düşünüyorum ama bütçe olarak kafam karışık. Ne çok büyük ne çok küçük almak istiyorum. Şu an elimde PS4 Pro God of War temalı cihaz var ve RDR2 vs. sevdiğim oyunları aldım ona. Ve şu an için kafamda şu var: PS4, CS, LoL, Valorant gibi ve de GTA 5 Five oynamak istiyorum, çok hasret kaldım. Online rekabetçi oyunlar yok. Star Wars: Battlefront 2 var, o da kol ile sarmıyor yani şu an. Ve de şu an benim en temel ihtiyacımı sıfır sistem 50-70 bin bandı her sistem karşılıyor ama ben 110-150 seviyelerine çıktım ama gereksiz olacak çünkü 4K oynamak istiyorum ama çok uzun süre oynamak sıkıntı yaratıyor ve ben Elden Ring, Sekiro, RDR2 4K oynasam ne olur? 2K bile görsel olarak bakınca bana yetiyor, oyunları 2K oynasam ki akıcılık olarak 1080p candır, fazla beklentim yok temelde.
Kısaca ne yapayım sizce? İhtiyacım olmayan bir sisteme artı 50-60 bin vermek saçma. Bir de siz söyleyin, hâlâ kararsızım. Bir de az çok istediğimi belirttim, sistem önerilerine açığım. İyi akşamlar. :^)