4x8 GB RAM için minimum işlemci gereksinimi

Ryzen 5 2600'un 4x8 kullanimda 2933 MHz'de sorun yasatmamasi gerek ama ondan once RAM kaynakli oldugundan emin misin? RAM'leri JEDEC haliyle kullandiginda bir problem yasiyor musun?
Hocam affınıza sığınarak size bir şey söylemek istiyorum. Ben sizin ilk sorunuza cevap yazdım ve bende bu konuya yazdığınız ilk soru bu olarak gözüküyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Quad channel?
Öyle bir şey demedim Ne alaka?
Burada demişsin:
4x8 GB RAM ( DR ) - ( SR ) 3600 MT/s bir bellek kiti 4 kanalda kararsız çalışır.

Hocam affınıza sığınarak size bir şey söylemek istiyorum. Ben sizin ilk sorunuza cevap yazdım ve bende bu konuya yazdığınız ilk soru bu olarak gözüküyor.
2. mesajimdaki ilk soruyu kastettim. RAM'ler 2x8 2x8 seklinde ayri ayri mi yoksa tek 4x8 kit mi?

( DR ) - ( SR ) Single Rank Dual Rank dedim neresi bunun Channel
Eki Görüntüle 177387

Bir bellek kiti 4 kanalda kararsız çalışır.

Kendini yanlış ifade ettin büyük ihtimalle, 4 slot yazmalıydın kanal yerine. Keza bir bellek kitinin 4 slotta kararsız çalışacağını garanti eden bir durum yok.

Burada demişsin:

2. mesajimdaki ilk soruyu kastettim. RAM'ler 2x8 2x8 seklinde ayri ayri mi yoksa tek 4x8 kit mi?
Hocam özür dilerim görmemişim. 2. sorunuzun cevabı olarak: 4x8 şeklinde ve seri numaraları ve model numaralarına, MHz ve CL değerlerine her şey aynı.

Son düzenleyen: Moderatör:

Dosya Ekleri

• resim_2025-08-25_112437591.webp
    102,1 KB · Görüntüleme: 35
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…