Yücel Efe Solmaz
Uzman
Şöyle hocam@Yücel Efe Solmaz, evet, buradaki 4 sekmenin de SS'ini
@Yücel Efe Solmaz, evet, buradaki 4 sekmenin de SS'ini at.
Şöyle hocam@Yücel Efe Solmaz, evet, buradaki 4 sekmenin de SS'ini
@Yücel Efe Solmaz, evet, buradaki 4 sekmenin de SS'ini at.
Tamam hocam.@Yücel Efe Solmaz, evet, çip farklılığı mevcut. Bu sebeple de problem yaşaman kesin olmasa bile olası. 4x8 kit almadıkça problem yaşanması olası fakat sorun tespiti için deneyebileceğin direkt başka bir 4x8 kit RAM'in olmadığını varsayarsak çok da yapılacak bir şey yok gibi. RAM'lerin birbiriyle olan uyumsuzluğu gibi bir durum söz konusu ise bu problemi yeni alacağın işlemcide de yaşamaya devam edebilirsin.
XMP aktif edip frekansı elle 2666 MHz yapar mısın?
Yaptım hocam.@Yücel Efe Solmaz, evet, çip farklılığı mevcut. Bu sebeple de problem yaşaman kesin olmasa bile olası. 4x8 kit almadıkça problem yaşanması olası fakat sorun tespiti için deneyebileceğin direkt başka bir 4x8 kit RAM'in olmadığını varsayarsak çok da yapılacak bir şey yok gibi. RAM'lerin birbiriyle olan uyumsuzluğu gibi bir durum söz konusu ise bu problemi yeni alacağın işlemcide de yaşamaya devam edebilirsin.
XMP aktif edip frekansı elle 2666 MHz yapar mısın?
Hocam, önceden yaptığım testi de attım.@Yücel Efe Solmaz, herhangi bir problem var mı? MemTest86, TestMem5 gibi bir uygulama ile RAM stabilitesini test eder misin?
Veya onceden yasamis oldugun sorunlari tekrar yasayip yasamadigini test eder misin?
Hocam yaklaşık 2dk boyunca test yaptı, bende tam anlamadığım için durdurdum. Testi neye göre ve kaç dakika yapmalıyım?@Yücel Efe Solmaz, HWiNFO ve Prime 95 indirir misin? Bellek kontrolcü testi de yapalım.
Hocam anlık olarak anakart CPU LED'i yaktı ve ekran komple gitti.@Yücel Efe Solmaz, sadece indir demiştim, yöntemi ben söyleyeceğim
HWiNFO'yu açıp "Sensors" sekmesine gir, en aşağıya in, WHEA (Windows Hardware Errors) sekmesi göreceksin. Orayı görecek şekilde ekranda tut.
Eki Görüntüle 177440
Daha sonra Prime95'i açıp Large FFTs seçeneğini işaretleyip testi başlat.
Test sırasında Prime95 üzerinde bir hata görürsen, Windows hata sesi duyarsan veya WHEA sekmesinde hata görürsen testi durdurup durumu konuya bildir.
@Yücel Efe Solmaz, sadece indir demiştim, yöntemi ben söyleyeceğim
HWiNFO'yu açıp "Sensors" sekmesine gir, en aşağıya in, WHEA (Windows Hardware Errors) sekmesi göreceksin. Orayı görecek şekilde ekranda tut.
Eki Görüntüle 177440
Daha sonra Prime95'i açıp Large FFTs seçeneğini işaretleyip testi başlat.
Test sırasında Prime95 üzerinde bir hata görürsen, Windows hata sesi duyarsan veya WHEA sekmesinde hata görürsen testi durdurup durumu konuya bildir.